• home
 • video
 • pas verschenen

  Dubbelslag voor Matthews in Canada, hij wint ook in Montréal

  GP de Montréaleinde
  13 °C/>wegwedstrijd
  VertrekMontreal - AankomstMontreal -
  Afstand195,2 km
  0306090120150195.2

   Michael Matthews heeft de GP van Montréal gewonnen. De Australiër van Sunweb was in de sprint bergop nipt sterker dan Sonny Colbrelli en Greg Van Avermaet. Hij haalt zo zijn gram voor zijn niet-selectie voor het WK.

   GP de Montréal in een notendop

   • Winnaar van de dag: Michael Matthews was boos dat hij niet geselecteerd was voor het WK en bewijst met zeges in Québec en Montréal zijn gelijk.
   • Pluim van de dag: Tim Wellens en Matej Mohoric probeerden allebei tot twee keer toe de sprint te ontlopen met een aanval, maar slaagden daar niet in.
   • Opvallend: Michael Matthews is na zijn landgenoot Simon Gerrans in 2014 de tweede renner die in hetzelfde jaar kan winnen in Québec en Montréal.

   Het journaal 13u met o.a. de zege van Matthews in Montréal

   Wellens probeert tevergeefs een sprint te ontlopen

   Het voorspel van de GP de Montréal was één langgerekte geeuw. Vijf vluchters, 4 Canadezen en de Brit Doull, mochten rondenlang voor het peloton uitrijden, zonder uitzicht op de overwinning. Pas toen Lotto-Soudal versnelde in het peloton was hun avontuur voorbij.

    

   Tim Wellens schudde dan al een keer aan de boom, maar hij vond het nog te ver om mee te rijden met Mohoric. De Sloveense winnaar van de BinckBank Tour kreeg wel Polanc en Mühlberger mee en zette het peloton onder druk.

    

   Het trio hield het lang vol, maar in de slotronde viel het peloton de koplopers toch op de nek. Wellens waagde opnieuw zijn kans in samenwerking met Knox en Fuglsang. Maar de helpers van Colbrelli brachten alles weer samen in het slot.

    

   Valgren Andersen probeerde de sprinters nog te verrassen, maar dat lieten Colbrelli en Matthews niet toe. De Italiaan leek op weg naar de zege, maar op de finishlijn kwam Matthews er toch nog over. Greg Van Avermaet en Oliver Naesen snelden naar plaats 3 en 4.

   Michael Matthews: "Wat kan ik zeggen, ik heb er geen woorden voor. Ik kan het team niet genoeg bedanken om te blijven geloven in mij doorheen dit moeilijke jaar. Dit zou niet mogelijk geweest zijn zonder de steun van een sterke ploeg rond mij."

    

   Fase per fase

   1. 22 uur 20. Matthews wint! Het duurt lang, maar Matthews kan op de finishlijn Colbrelli nog inhalen. Van Avermaet mag als derde mee op het podium.
   2. 22 uur 20. Naesen, Van Avermaet, Colbrelli en Matthews zitten klaar.
   3. 22 uur 20. Valgren zet aan.
   4. 22 uur 19. Wie wint de sprint? De laatste bocht, een bocht van 180 graden ligt op 500 meter van de finish. .
   5. 22 uur 19. Nog anderhalve kilometer en Mohoric leidt de dans.
   6. 22 uur 18. Van Avermaet krijgt een tikje in de afdaling en verliest enkele plaatsen.
   7. 22 uur 15. Gasparotto rijdt op kop met Colbrelli in zijn wiel. Michael Matthews ziet het graag gebeuren, we lijken op weg naar een sprint.
   8. 22 uur 15. We krijgen toch nog een aanval. Cosnefroy probeert een hele grote versnelling rond te draaien. Hij slaat een kloofje, maar dromen van een zege zou hij beter nog niet doen.
   9. 22 uur 13. Wellens gegrepen. Bij de voet van de Polytechnique is het avontuur van Wellens en co voorbij. .