• home
 • video
 • pas verschenen

  Rit 3: oppermachtige Viviani schiet een tweede keer raak in Israël

  Giro d'Italia: Rit 3einde
  35 °C/>wegwedstrijd
  VertrekBe'er Sheva - AankomstEilat -
  Afstand229 km
  0306090120150180229

   Giro d'Italia
   -
   ritdatumtype ritstart-finishafstandwinnaarleider
   1Jeruzalem - Jeruzalem9.7 kmDumoulinDumoulin
   2/>Haifa - Tel Aviv167 kmVivianiDennis
   3/>Be'er Sheva - Eilat229 kmVivianiDennis
   4/>Catania - Caltagirone202 kmWellensDennis
   5/>Agrigento - Santa Ninfa153 kmBattaglinDennis
   6/>Caltanissetta - Etna169 kmChavesS. Yates
   7/>Pizzo - Praia a Mare159 kmBennettS. Yates
   8/>Praia a Mare - Santuario di Montevergine209 kmCarapazS. Yates
   9/>Pesco Sannita - Gran Sasso d'Italia225 kmS. YatesS. Yates
   10/>Penne - Gualdo Tadino244 kmMohoricS. Yates
   11/>Assisi - Osimo156 kmS. YatesS. Yates
   12/>Osimo - Autodromo Enzo e Dino Ferrari214 kmBennettS. Yates
   13/>Ferrara - Nervesa della Battaglia180 kmVivianiS. Yates
   14/>San Vito al Tagliamento - Monte Zoncolan186 kmFroomeS. Yates
   15/>Tolmezzo - Sappada176 kmS. YatesS. Yates
   16Trento - Rovereto34.2 kmDennisS. Yates
   17/>Riva del Garda - Iseo149.5 kmVivianiS. Yates
   18/>Abbiategrasso - Prato Nevoso196 kmSchachmannS. Yates
   19/>Venaria Reale - Bardonecchia185 kmFroomeFroome
   20/>Susa - Breuil-Cervinia214 kmNieveFroome
   21/>Rome - Rome115 kmBennettFroome

   Elia Viviani heeft na de tweede ook de derde etappe in de Ronde van Italië gewonnen. Na een lange woestijnetappe was de Italiaan weer oppermachtig in de massasprint. Sacha Modolo en Sam Bennett mochten mee op het podium. Debusschere en Planckaert nestelden zich ook in de top 10. Rohan Dennis (BMC) blijft leider.

   De derde Giro-rit in een notendop

    

   • Winnaar van de dag: Elia Viviani. De druk was er na zijn zege van gisteren misschien een beetje af, maar de Italiaan maakte het toch andermaal netjes af. Hij verlaat Israël met twee zeges op zak.
    
   • Verliezer van de dag: Het publiek. De etappe van 229 kilometer doorheen de woestijn bracht geen spatje spektakel. Drie renners reden vanaf kilometer 0 weg en werden pas in de finale gegrepen. We kregen ook geen waaiers en moesten ons dan ook optrekken aan de zeldzame kameel langs de kant. Op naar Italië.
    
   • Verliezer van de dag (bis): Victor Campenaerts staat al voor de derde dag op rij in deze ondankbare categorie. Zijn roze droom spatte vandaag definitief uiteen. Hij verloor tijd in de hectische en winderige finale en tuimelt uit de top 10 van het klassement.

   Viviani blijft wakker tijdens saaie etappe en rondt het af

   De laatste rit op Israëlisch grondgebied volgde het klassieke scenario van een sprintersetappe. Bij het vallen van de vlag kozen drie renners meteen het hazenpad. Het peloton vond het allemaal prima en zo vertrokken Boivin, Barbin en Frapporti voor een vlucht van meer dan 200 kilometer.

    

   Onderweg bezorgde Boivin, die gisteren ook al in de vlucht zat, zijn Israëlische ploeg wat reclame door de twee tussensprints naar zijn hand te zetten. De bergpunten op het enige klimmetje van de dag gingen dan weer naar Frapporti. Barbin mag zijn blauwe bergtrui wel inpakken en in Italië weer aantrekken.

    

   Vooraf droomden sommige renners van waaiers in de woestijn, maar de wind blies in de rug van het peloton en dus ging het feestje niet door. In de laatste dalende kilometer slokte het razendsnelle peloton de sprinters genadeloos op. Zdenek Stybar gidste zijn kopman en de rest van het peloton voorbij een handvol gevaarlijke rotondes en daarna was Viviani zelf aan zet.

    

   Sam Bennett probeerde de Italiaan te verschalken door de deur dicht te doen, maar de sprinter van Quick-Step kon tegen de hekken toch nog op zijn fiets blijven. Hij nam revanche door iedereen nog los uit zijn wiel te springen en zijn ploeg al de 29e overwinning van het seizoen te bezorgen. Morgen reizen de renners naar Italië, dinsdag wordt er weer gekoerst.

   Bekijk de sprint van Viviani:

   Reacties:

    

   • Elia Viviani (winnaar): "Deze morgen voelde ik me echt niet goed. Ik had niet veel energie, maar kilometer per kilometer werd het beter. We reden een uitstekende finale. Met de wind en de rotondes moesten we echt een tactiek hebben. We hebben het plan goed gevolgd. Het werkte goed. Ik zag Bennett vertrekken en ging langs zijn rechterkant om de wind te vermijden. Mijn sprint lukte prima."

    

   • Rohan Dennis (roze trui): "Het was een stressvolle dag en op het einde moesten we echt alles geven om uit de problemen te blijven. Mijn team heeft het fantastisch gedaan. Ik denk dat Campenaerts vandaag de prijs betaald heeft voor zijn inspanningen van gisteren. Maar het was echt wel een lastige race dus iedereen die een beetje vermoeide benen had, zou hier afzien vandaag."

   Debusschere was de beste Belg op plaats zes: