• home
 • video
 • pas verschenen

  Gent - Wevelgem

  Gent - Wevelgemeinde
  />wegwedstrijd
  VertrekDeinze - AankomstWevelgem -
  Afstand252 km
  04080120160200252

   De 80e Gent-Wevelgem is op naam gekomen van Peter Sagan. De wereldkampioen was heer en meester in een heerlijke groepssprint, met daarbij een hoop rasspurters. Voor Sagan is het al zijn derde overwinning in deze wedstrijd. 

   80e Gent-Wevelgem in een notendop

   • Belangrijkste beslissing van de dag: Elia Viviani blijft in de sprint rechts zitten, Peter Sagan zet links vol aan. De wereldkampioen koos het juiste pad.
   • Pluim van de dag: Brian van Goethem en Jan-Willem van Schip zijn niet zomaar twee gezanten van Roompot die de eerste uren van de koers komen kleuren in de vroege vlucht. Het Nederlandse duo reed tot in de laatste meters mee met het elitegroepje. Chapeau!
   • Beeld van de dag: de tranen van Elia Viviani kort na de finish. De Italiaan leek wel ontroostbaar na zijn tweede plaats.

   Schifting op de Kemmelberg

   Pijlsnelle openingsuren en een hels tempo van BMC op de plugstreets zorgden voor een slijtageslag op weg naar de tweede passage van de Kemmelberg, waar zoals bijna altijd de wedstrijd in een beslissende plooi gelegd werd.

    

   Op die Kemmel stonden de sterke beren op. Gilbert anticipeerde en kreeg een ruim elitegroepje met de belangrijkste favorieten mee. Wie had zich laten vangen? Kristoff, Degenkolb, Groenewegen en Terpstra hadden de juiste boot gemist.

    

   Quick-Step was voorin met 4 manschappen weer goed vertegenwoordigd en controleerde in dienst van sprinter Viviani. Met ook nog onder meer Sagan, Démare, Stuyven, Debusschere en Matthews waren een pak snelle benen aan boord.

   Sagan gokt goed in de sprint

   In de razendsnelle slotkilometers lieten de aanvallen lang op zich wachten, al zaaide Van Goethem - overlever van de vroege vlucht - toch wat paniek.

    

   Met een late uitval onder de vod ontregelde Sep Vanmarcke de sprint een beetje. Viviani liet zich aan de rechterkant wat insluiten, Sagan schoot aan de andere kant van de weg erg vroeg weg.

    

   Maar de wereldkampioen knalde overtuigend naar zijn derde zege in Wevelgem en poetste de twijfels voor de Ronde in één ruk helemaal weg. Een huilende Viviani bleef ontgoocheld op de stoep achter.