• home
 • video
 • pas verschenen

  België boven in Gent-Wevelgem bij de vrouwen: D'hoore klopt Kopecky

  Gent-Wevelgem (vrouwen)einde
  />wegwedstrijd
  VertrekIeper - AankomstWevelgem -
  Afstand141 km
  020406080100120141

   Jolien D'hoore is er als eerste Belgische vrouw in geslaagd Gent-Wevelgem te winnen. In de sprint nam ze revanche op Lotte Kopecky voor de verloren sprint op het BK.

   Nog voor Gent-Wevelgem bij de vrouwen van start ging, moesten we al een kruis maken over de naam van een van de favorieten. Kirsten Wild, tweevoudig winnares in Wevelgem, legde afgelopen vrijdag een positieve coronatest af en moest zo dus verstek geven.

    

   Door de onvoorspelbare wind en het hoge tempo kregen we een lastig openingsuur te zien. De sprintersploegen hielden alles onder controle en niemand slaagde erin een definitieve kloof te slaan. De eerste zes hellingen en drie onverharde stroken waren dan ook een slag in het water.

    

   Op vuurwerk was het wachten tot de tweede beklimming van de Kemmelberg, op 35 kilometer van de streep. De Italiaanse Longo Borghini trok stevig door en er vormde zich een favorietengroep met onder anderen landgenotes Lotto Kopecky en Jolien D'hoore. 

   Kat-en-muisspel tussen kopgroep en achtervolgers

   De voorsprong van de 11 leidsters bedroeg nooit meer dan 40 seconden, waardoor de achtervolgende groep steeds hoop bleef koesteren. Uiteindelijk slonk de bonus van de kopgroep met nog 3 kilometer te rijden tot 7 seconden, maar een hergroepering vond niet meer plaats.

    

   In de laatste kilometer sprintten Belgisch kampioene Lotte Kopecky en Jolien D'hoore zij aan zij voor de zege. De ervaren D'hoore bleef iets langer uit de wind dan haar jongere landgenote en mocht zo de handen duidelijk de lucht in steken. Dan toch nog een Belgische zege in Wevelgem vandaag.

   Spannende tweestrijd in Gent-Wevelgem: D'hoore klopt Kopecky in de sprint

   Rituitslag Gent-Wevelgem (vrouwen)Rituitslag Gent-Wevelgem (vrouwen)

     naam
   1Jolien D`hoore
   2Lotte Kopecky
   3Lisa Brennauer
   4Sarah Roy
   5Marta Cavalli
   6Lauren Stephens
   7Demi Vollering
   8Elizabeth Deignan
   9Amy Pieters
   10Elisa Longo Borghini

   D'hoore: "Heb nooit makkelijker de Kemmelberg opgereden"

   D'hoore: "Dit is alleen maar goed voor het Belgische vrouwenwielrennen"

   Kopecky: "Moest te vroeg reageren op die sprint van Pieters"

   Pieters: "Dit was eigenlijk perfect"

   Van Dijk: "We misten vandaag de kers op de taart"

   Fase per fase

   1. 17 uur 26 match afgelopen
   2. 17 uur 25. Kopecky tegen D'hoore! Wie wint? .
   3. Laatste km. Wie trekt er aan het langste eind in Wevelgem? . 17 uur 25.
   4. 17 uur 24. Longo Borghini reageert! Longo Borghini reageert op een aanval van Pieters en brengt de kopgroep zo opnieuw samen. De achtervolgsters lijken het op te geven. .
   5. 17 uur 23. Nog twee zenuwslopende kilometers en de leidsters lijken weer wat weg te rijden.  .
   6. 17 uur 21. Van Dijk valt aan! Hardrijdster Van Dijk gooit de knuppel in het hoenderhok, maar meteen zit er iemand op het wiel. .
   7. 17 uur 19. De kopgroep zal geen tijd krijgen om te speculeren tijdens de sprint, want de voorsprong slinkt. Wat een ontknoping! .
   8. 17 uur 17. De voorsprong van de leidsters blijft tussen de 20 en 25 seconden schommelen. Ondertussen zien de achtervolgsters de kopgroep nog steeds rijden. .
   9. Tijdsverschil. Met nog 10 kilometer te rijden, heeft de kopgroep nog maar een bonus van 20 seconden. Het lijkt zeker niet ondenkbaar dat alles opnieuw samenkomt.  . 17 uur 11.