Sam Bennett sleept in Frankfurt eindelijk zijn eerste zege van het seizoen binnen

  Eschborn - Frankfurt
  wegwedstrijd Wegwedstrijddroog distance 183.9 km
  location 12u24: Eschborn - 16u53: Frankfurt am Main
  trophy Sam Bennett
  einde
  startfinish
  0306090120150183.9

   De Dag van de Arbeid is een echte feestdag geworden voor Sam Bennett (Bora-Hansgrohe). De Ier kon sinds zijn terugkeer naar zijn Duitse team nog niet winnen, maar in de Eschborn-Frankfurt maakte hij het werk van de ploeg knap af. Titelverdediger Jasper Philipsen en Arnaud De Lie kwamen er niet aan te pas in de sprint.

   Op de Dag van de Arbeid vierden de sprinters nog een laatste feestje om het voorjaar af te sluiten. Met Alexander Kristoff, Sam Bennett en Jasper Philipsen - de winnaar van vorig jaar - stond een elitekransje sprinters aan de start.


   Voor Alpecin-Fenix en Bora-Hansgrohe was de dagtaak duidelijk: de kopman in een zetel zetten. Dat een groepje van 5 renners, met onder meer Jens Reynders, het ruime sop koos bij de start, kon de ploegen niet deren.

   Reynders (Sport Vlaanderen-Baloise) zorgde samen met Pierre Rolland (B&B) voor het entertainment onderweg. De Fransman toonde zich de sterkste op de 8 klimmetjes, onze landgenoot toonde de grootste aanvalshonger en bleef het langst uit de greep van het peloton.


   De laatste beklimming van de Mammolshain was er te veel aan voor de Belg. De sprintersploegen namen de wedstrijd helemaal in handen. Wat volgde waren een veertigtal zenuwachtige, maar razendsnelle kilometers op zoek naar de perfecte positionering.

    

   Die perfecte positionering had Danny van Poppel te pakken. Hij rolde de rode loper uit voor Sam Bennett. Zijn ploegmaat bij Bora maakte het netjes af. De eerste zege deed duidelijk deugd bij de Ier, die tot vandaag een rotseizoen beleefde.

   Bekijk de sprint in de straten van Frankfurt:

   Reynders knokt, maar blijft niet uit greep van peloton:

   Bennett: "Bedank het team voor blijvend geloof in me"

   "Het team was fantastisch vandaag", zei een opgeluchte Sam Bennett na afloop. 

    

   "Ze controleerden de hele race en Danny van Poppel timede de lead-out tot in de perfectie. Mijn benen waren ook goed, maar ik wil vooral het team bedanken dat ze in me bleven geloven de afgelopen maanden."

    

   De Ier beleefde tot vandaag een rotseizoen. In sprinterskoersen kende hij vaak pech, een top 10 reed de aanwinst van Bora nog niet.


   "Niemand zet zoveel druk op mij, dan ik zelf. De laatste maanden werkte ik aan de basis, de laatste weken kon ik echt aan mijn snelheid werken. Nu kan ik die nog aanscherpen en grote doelen stellen voor de zomer."

   Rituitslag Eschborn - FrankfurtRituitslag Eschborn - Frankfurt

   Fase per fase

   1. 16 uur 58. Edward Theuns beste Belg. De Belgen kwamen te kort in de sprint, maar veroveren toch stekjes in de top 10. Edward Theuns (Trek) is de beste Belg op plek 6, Arnaud De Lie volgt op plaats 7. .
   2. 16 uur 54 match afgelopen
   3. 16 uur 52. Sam Bennett doet het voor Bora! Sam Bennett pokerde, wachtte lang, maar is de snelste in de straten van Frankfurt! Girmay trok de sprint aan voor recordhouder Kristoff, maar die moet tevreden zijn met een podiumplek. .
   4. Sprinten maar! Nog 1 km tot aan de streep, welke sprinter haalt het? . 16 uur 50.
   5. 16 uur 49. De trein van Nizzolo (Israel) duwt Bora aan de kant, Bahrain loert op een counter en Philipsen zit alleen. Nog 2 km te gaan, chaos! .
   6. 16 uur 47. Girmay en zijn ploeggenoten zijn erg alert in het gewoel. Zit er bij zijn terugkeer op Europese bodem meteen opnieuw een triomf in? .
   7. 16 uur 45. Laatste ronde! Nog een keer dendert het peloton door Frankfurt. Wie zet zijn sprinttrein perfect op de rails? .
   8. 16 uur 43. Heel wat ploegen willen een treintje maken, De Lie wordt even op de kant gereden en maakt een zwieper. Zonder gevolgen. .
   9. 16 uur 40. Lotto-Soudal brengt Arnaud De Lie naar voren. Het wordt drummen voor de jonge sprinter zonder Jasper De Buyst in zijn sprinttrein. .
   10. 16 uur 38. Nog 2 rondjes! Nog 2 rondjes van 6,5 km te gaan! Wie wint, weet niemand. Een ding staat wel vast: de fanclub van Biniam Girmay heeft de weg gevonden naar de finish in Frankfurt. .
   11. 16 uur 34. Met nog 15 kilometer en ruim 2 lokale ronden voor de boeg, komen Trek en Alpecin-Fenix zich moeien vooraan. .
   12. 16 uur 26. De kop van het peloton kleurt groen (Bora) en rood (Bahrain). Het Duitse team geeft een rondleiding aan het pak in Frankfurt am Main. .
   13. 16 uur 21. In een razende vaart scheurt het peloton over de Duitse wegen. Nog 27 km te gaan tot aan de finish in Frankfurt. .
   14. 16 uur 07. Het peloton slorpt Jens Reynders weer op. De vierde pasage op de Mammolshain levert geen grote breuken op. Het peloton vat in blok de vlakke kilometers rond Frankfurt aan. .
   15. Laatste keer klimmen. Jens Reynders begint als leider aan de laatste keer Mammolshain. De kloof met het peloton bedraagt 14 seconden, wat niet genoeg zal zijn om de klim te overleven. . 16 uur .
   16. 15 uur 53. Daar is Jens Reynders opnieuw! Als een duiveltje uit een doosje! Op de Mammolshain moest Jens Reynders nog lossen, maar in de afdaling toont de Belg van Sport Vlaanderen dat zijn wedstrijd er nog niet op zit. Hij gaat meteen op en over de leiders. .
   17. 15" marge voor Theuns. Het trio met Theuns heeft slechts 15 seconden voorsprong op het peloton, waar Intermarché-Wanty-Gobert weer het voortouw neemt. . 15 uur 49.
   ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
   -wegwedstrijdEschborn - Frankfurt am Main183,9 kmBennettBennett