• home
 • video
 • pas verschenen

  Ackermann breekt hegemonie van Kristoff in Frankfurt

  Eschborn Frankfurteinde
  17 °C/>wegwedstrijd
  VertrekEschborn - AankomstFrankfurt am Main -
  Afstand187,5 km
  0306090120150187.5

   Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe) heeft de Duitse klassieker Eschborn Frankfurt op zijn naam geschreven. In een onorthodoxe sprint klopte de Duitse kampioen zijn landgenoot John Degenkolb. Alexander Kristoff, die vijf op een rij kon scoren, zat te vroeg op kop.

   Na zo'n 30 km ontsnapten 7 renners, onder wie 2 Belgen. Dimitri Peyskens en Mathias Van Gompel reden samen bijna 100 kilometer op kop, maar dan was de pijp van Van Gompel uit. Peyskens hield het nog wat langer vol, maar moest uiteindelijk ook het hoofd buigen. 

    

   In de straten van Frankfurt ging het peloton op jacht naar de overblijvende koplopers. Bora-Hansgrohe was oppermachtig en plaatste de Duitse kampioen, Pascal Ackermann, in een perfecte positie voor de traditionele massasprint.

    

   Alexander Kristoff ging te vroeg op kop zitten en kon Ackermann en John Degenkolb niet meer inhalen. De Noor moet dus vrede nemen met een 3e plek en kon dus geen historische vijfde zege op rij in Frankfurt pakken. Ackermann sluit met deze overwinning zijn voorjaar toch nog met succes af.

   Bekijk de sprint hier:

   Fase per fase

   1. 16 uur 45 match afgelopen
   2. 16 uur 44. Ackermann wint!
   3. 16 uur 43. De sprinters maken zich op voor de sprint, Bora-Hansgrohe probeert de rode loper uit te rollen voor Ackermann.
   4. Laatste kilometer. Onder de vod van de laatste kilometer lijkt een sprint onafwendbaar. 16 uur 43.
   5. 16 uur 39. Kopgroep geeft het op. Het peloton haalt de koplopers in en zal zich klaarmaken voor een massasprint met nog maar 4 km voor de boeg.
   6. opgave Matthews. Michael Matthews, vorig jaar tweede in Frankfurt, is van de fiets gestapt. Zou zijn val van zondag in Luik-Bastenaken-Luik daar iets mee te maken hebben? 16 uur 33.
   7. 16 uur 28. Shalunov (RUS) en Peyskens (BEL) rijden al 150 km op kop .
   8. 16 uur 18. Peloton rijdt een versnelling hoger. Het peloton begint aan zijn opmars richting koplopers: 20".
   9. 16 uur 14. Ik ben al 2 keer 2e geweest hier. Het wordt dus hoog tijd dat ik hier eens kan winnen. We zullen zien hoe het loopt na mijn val in Luik-Bastenaken-Luik zondag. Michael Matthews (Team Sunweb).