• home
 • video
 • pas verschenen

  Eschborn - Frankfurt: Eschborn-Frankfurt am Main

  Eschborn - Frankfurteinde
  15 °C/>wegwedstrijd
  VertrekEschborn - AankomstFrankfurt am Main -
  Afstand215,5 km
  0306090120150180215.5

   Alexander Kristoff (Team UAE) heeft op de Dag van de Arbeid Eschborn-Frankfurt gewonnen. Oliver Naesen sprintte naar de 3e plaats, Sean De Bie eindigde 5e. Bjorg Lambrecht en "comeback kid" Laurens De Plus kleurden de finale. 

   Lambrecht en De Plus in elitegroepje

   Het zwaardere parcours zorgde voor vuurwerk op weg naar Frankfurt. Op 90 kilometer van de finish schudde klimtalent Bjorg Lambrecht (Lotto-Soudal) aan de boom in het peloton. 

    

   Samen met 2 metgezellen reed de jonge Lambrecht (21) naar de kop van de koers. Even later kwam ook Laurens De Plus voorin postvatten. Een knappe prestatie, als je weet dat De Plus voor het eerst sinds oktober weer aan de start stond van een wedstrijd.

    

   Matthews rook het gevaar en probeerde de oversteek te maken, maar faalde in zijn missie. Met 8 man leken ze voorin het laken naar zich toe te trekken.

   Lampaert en Backaert werken hard, Naesen speelt mee

   Maar toen het peloton plots wel begon samen te werken, was de voorsprong van De Plus en Lambrecht in vrije val. Backaert en Lampaert leverden berenwerk, op 3 kilometer van de streep werden de laatste vluchters opgepeuzeld.

    

   Net voor de rode vod schoot Oliver Naesen helemaal naar voren. Gaviria reageerde in de slotkilometer op een uitval van Sean De Bie en trok zijn inspanning door.

    

   De Colombiaan van Quick-Step moest nog 500 meter van kop af sprinten, maar ging helemaal de mist in bij een bocht. Naesen zoefde naar de koppositie, maar werd nog voorbijgedenderd door Matthews en Kristoff. De Noor maakte voor de 4e keer op een rij het zegegebaar.

   Kristoff: "Toen Gaviria aanging, dacht ik dat hij weg was"

   Alexander Kristoff pakte in Duitsland zijn derde zege van het seizoen. "En daar ben ik heel erg blij mee", zei de Noor na de wedstrijd. "Dit doet deugd. Ik had het niet meteen verwacht, omdat ik me onderweg niet zo goed voelde op de vele klimmetjes. Ik zakte er een beetje door, maar kon me gelukkig herpakken."

    

   "In volle finale vond ik mijn tweede adem en kon ik vlot bij de groep blijven die uiteindelijk om de zege zou sprinten. Het was best hectisch in de slotkilometers. Er waren een paar gevaarlijke demarrages en veel organisatie was er niet meer bij de sprintersploegen."

    

   "Quick-Step dichtte het laatste gaatje en toen Gaviria vroeg aanging, dacht ik dat hij weg was. Hij nam een paar meter voorsprong en leek vertrokken, maar dan misrekende hij zich in de bocht. Daar had ik het geluk aan mijn zijde en zo kon ik naar de zege sprinten."

   Naesen: "Slechtste benen dit seizoen en toch op het podium"

   Voor Naesen was het zijn eerste wedstrijd sinds Parijs-Roubaix. "Dat ik meteen op het podium sta, is dan ook een leuke verrassing", zei de Belg. "Deze wedstrijd was zeker geen doel op zich. Erger nog, ik had onderweg de slechtste benen die ik dit jaar al gevoeld hebt. En toch sta ik op het podium."

    

   "Ik heb echt de hele dag afgezien. In de slotfase heb ik mezelf opgepept om te blijven volgen en er alles aan te doen om een mooie ereplaats te behalen. En dat is dan ook nog eens gelukt."

    

   "Via de Ronde van Californië en de Dauphiné ga ik nu de komende weken mijn klimmersbenen zoeken om dan uiteindelijk in de Tour zoveel mogelijk te betekenen voor Romain Bardet."