• home
 • video
 • pas verschenen

  Dwars door Vlaanderen: Roeselare-Waregem

  Dwars door Vlaandereneinde
  7 °C/>wegwedstrijd
  VertrekRoeselare - AankomstWaregem -
  Afstand180,1 km
  0306090120150180.1

   Yves Lampaert (Quick-Step Floors) heeft voor het 2e jaar op een rij Dwars door Vlaanderen gewonnen. In de regen glipte hij in de slotkilometer weg van een elitegroepje. Mike Teunissen sprintte naar de 2e plaats, Sep Vanmarcke strandde op de 3e plaats. 

   De 73e Dwars door Vlaanderen in een notendop

   • Pechvogel van de dag: Oliver Naesen. "Deze koers is beter dan de gebruikelijke intense training op woensdag voor de Ronde van Vlaanderen", klonk het voor de start. Of de Belgische kampioen daar na zijn val en opgave nog zo over denkt, is nog maar de vraag.
   • Beeld van de dag: Wout van Aert knalde tegen een seingever, belandde in de berm en was weer even veldrijder. De schade leek mee te vallen, maar zijn koers was wel over.
   • Cijfer van de dag: Yves Lampaert schonk Quick-Step Floors een 20e overwinning. De Belgische ploeg juichte al met 10 renners, maar Lampaert tekende voor de eerste Belgische ploegzege van het seizoen.

   Valverde verovert Vlaanderen

   Op de Kruisberg, net voor het ingaan van het laatste wedstrijduur, voerde Alejandro Valverde himself de belangrijkste schifting door.

    

   Een elitegroepje met de belangrijkste favorieten trok de finale in, maar van Oliver Naesen (val en opgave) en Wout van Aert (botsing met seingever) was toen geen sprake meer.

    

   Op de Knokteberg trok een beresterke Tiesj Benoot op avontuur met Greg Van Avermaet, maar de Belgische entente werd teruggefloten door het groepje favorieten.

   Sluwe Lampaert trekt het laken naar zich toe

   Dat was het sein voor Sep Vanmarcke om de kasseien van de Varent fijn te malen. Hij kreeg in verschillende schuifjes Yves Lampaert, Mads Pedersen, Mike Teunissen en Edvald Boasson Hagen mee in zijn zog.

    

   Het kwintet werkte uitstekend samen, voor Van Avermaet en co was het over and out. Vanmarcke en Pedersen waagden in het pokerspelletje hun kans, maar werden niet losgelaten.

    

   Onder de vod koos sluipschutter Lampaert wél het juiste moment: de winnaar van vorig jaar kraaide weer victorie in zijn streek.