Riesebeek viert in spektakelrijke Dwars door het Hageland 1e zege, ploegmaat Vermeersch "baalt" op plaats 2

  Dwars door het Hageland
  wegwedstrijd Wegwedstrijddistance 182 km
  location 11:30: Aarschot - 15:28: Diest
  trophy Oscar Riesebeek
  einde
  startfinish
  0306090120150182

   De Nederlander Oscar Riesebeek heeft de eerste zege uit zijn loopbaan geboekt. De renner van Alpecin-Fenix begon na een spectaculaire koers met een kleine voorsprong aan de slotklim op de Citadel in Diest. Zijn teammaat Gianni Vermeersch kwam nog dicht, maar wist dat hij niet mocht winnen. Hij had Florian Sénéchal meegenomen, die teleurgesteld naar een lekke achterband wees.

   Actieve Wellens

   Lotto-Soudal was op puntenjacht met een "sterrenensemble" aan de start in Aarschot verschenen. Kopman én man in vorm Arnaud De Lie werd door Florian Vermeersch, Tim Wellens en Victor Campenaerts de hele dag netjes uit de wind gezet.

    

   Bij een derde poging raakte Wellens op het lokale rondje in de buurt van Diest eindelijk weg. Hij kreeg ploegmaat Vermeersch met zich mee, net als Taco van der Hoorn en Fabio Van den Bossche.

    

   In de achtervolging haalde niemand de kastanjes echt uit het vuur, mede door pech. Zo werden Yves Lampaert en Florian Sénéchal allebei opgehouden door een lekke band.

   Riesebeek verrast ook zijn eigen ploegmaats

   De twee zwaargewichten van Quick Step kwamen toch opnieuw aansluiten en op 10km van het einde was alles te herdoen nadat hun jonge ploegmaat Stan Van Tricht het laatste gaatje op Wellens en co. had gedicht.


   Oscar Riesebeek zag voor de laatste onverharde strook van de dag zijn moment gekomen. De ranke Nederlander van Alpecin-Fenix versnelde en niemand zag hem nog terug. 


   Op de Citadel van Diest kwam zijn ploegmaat Gianni Vermeersch nog akelig dichtbij, maar Riesebeek hield stand op de steentjes. 

    

   Vermeersch klopte eerst op zijn stuur van ontgoocheling met zijn tweede plaats, waarna toch de vreugde volgde. Op een lekke band werd Florian Sénéchal toch nog derde.

   Rituitslag Dwars door het HagelandRituitslag Dwars door het Hageland

   Riesebeek na eerste profzege: "Speciale koers"

   Oscar Riesebeek was na zijn zegetocht uiteraard in de wolken met zijn eerste overwinning bij de profs. "Dit voelt heel goed, ik ben dan ook geen veelwinnaar."

    

   "We zaten met voldoende jongens in de eerste groep en dan moet je zorgen dat je altijd in een winnende positie zit. We hebben met z'n allen goed afgewisseld en als ploeg toch aan het langste eindje getrokken."

    

   Riesebeek reed Dwars door het Hageland nooit eerder. "Het is een speciale koers. Ik keek de voorbije edities met plezier op de televisie en ik vind het heel mooi dat ik nu zelf kan winnen."

    

   "Gianni Vermeersch was onze uitgesproken man voor de start en hij werd echt goed in de gaten gehouden."

   Ploegmaat Vermeersch: "Kom terug om te winnen"

   Ploegmaat Gianni Vermeersch had na de race een dubbel gevoel. Hij kon zelf winnen en werd uiteindelijk tweede. "Ik had de benen om zelf te winnen, maar ben uiteraard heel blij voor Oscar."

    

   "Ik kom uit de Giro met een heel goede vorm. We hadden als ploeg gemikt op een goed resultaat en worden hier 1 en 2, dat is fantastisch. We hebben de wedstrijd nooit moeten ondergaan."

    

   Wie is Oscar Riesebeek eigenlijk? "Het is een heel toffe jongen die altijd klaar staat om in dienst te rijden. Het is mooi dat hij kan winnen."

    

   Vermeersch werd al 2 keer derde en is dus nu ook tweede geworden in Dwars door het Hageland. "De wedstrijd ligt me en ik kom terug om te winnen."

   Bekijk hier de reacties na de wedstrijd

   Fase per fase

   1. 15 uur 27. Op een lekke band is Florian Sénéchal derde geworden, voor zijn jongere ploegmaat Stan Van Tricht. Löic Vliegen maakt de top 5 vol. .
   2. 15 uur 27 match afgelopen
   3. 15 uur 26. Vermeersch versnelt toch nog achter zijn eigen ploegmaat, ook Sénéchal gaat mee. .
   4. 15 uur 26. Riesebeek kijkt achterom op de steentjes. Hij gaat het halen. .
   5. 15 uur 25. Wat is de voorsprong nog? Sven Nys.
   6. 15 uur 25. Lampaert rijdt zich helemaal leeg voor Sénéchal, ook Vanmarcke schuift op. .
   7. Laatste km. Nog 1.000 meter en Riesebeek kan de zege ruiken.  . 15 uur 25.
   8. 18 seconden. Riesebeek begint met een bonus van 18 seconden aan de Citadel. Houdt hij stand? . 15 uur 24.
   9. 15 uur 23. Sénéchal en Lampaert nemen de achtervolging voor zich. G. Vermeersch zit het graag gebeuren. .
   10. 15 uur 23. Nog 3km. De voorsprong van Riesebeek wordt weer wat groter want de Nederlander gooit zich als een steen naar beneden richting Diest. .
   11. 15 uur 22. Van Tricht haalt alles uit de kast om het gaatje met Riesebeek te dichten. De jongste wolf van Quick Step rijdt een uitstekende koers vandaag. .
   12. 15 uur 22. Sénéchal en co. komen tot op 10 seconden. Vermeersch en De Lie zijn ook goed mee, net als Tiller, de winnaar van vorig jaar. .
   13. 15 uur 21. Sénéchal gaat all in. De mannen van Alpecin stoppen perfect af, maar Sénéchal vindt toch een gaatje. Het is do or die nu. .
   14. 15 uur 21. Sénéchal gooit olie op het vuur.

    Sénéchal gooit olie op het vuur

   15. Laatste keer Grasbos. Riesebeek begint in zijn kansen te geloven en geef hem eens ongelijk. De ranke Nederlander begint met 22 seconden voorsprong aan Grasbos, de op één na laatste helling van de dag. . 15 uur 19.
   16. 21 seconden. Iedereen kijkt naar Lotto-Soudal. Tim Wellens beseft dat er iets moet gebeuren, want Riesebeek heeft al 21 seconden. . 15 uur 18.
   17. 15 uur 17. Het tempo gaat er helemaal uit in de achtervolgende groep. Bizar. .
   18. 15 uur 16. Campenaerts laat lopen, hem valt vandaag niets te verwijten. .
   19. 15 uur 15. Riesebeek rijdt zowaar verder weg op de onverharde strook. De Nederlander heeft 12 seconden. .
   20. 15 uur 14. In de achtervolgende groep valt het wat stil op de Demerdijk. Waar wachten ze op? .
   ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
   doorwegwedstrijdAarschot - Diest182 kmOscar Riesebeek