Ga naar de inhoud
Rohan Dennis snelt naar winst in de eerste rit van de virtuele Ronde van Zwitserland.
Rittenschema 
Rit 1 (22/04) Agarn - Leukerbad (aankomst bergop) 27 km Rohan Dennis
Rit 2 (23/04) Frauenfeld - Frauenfeld 46 km Stefan Küng
Rit 3 (24/04) Fiesch - Nufenenpass (aankomst bergop) 33 km Nicolas Roche
Rit 4 (25/04) Oberlangenegg - Langnau 37 km Stefan Küng
Rit 5 (26/04) Camperio - Disentis-Sedrun 36 km Rohan Dennis

Tijdritkanon Dennis blaast iedereen weg in Digital Swiss 5, Evenepoel is 7e

 wo 22 april 2020 18:12
The digital Swiss 5: rit 1
Wegwedstrijd
27 km
17:15 Agarn - 18:15 Leukerbad
Rohan Dennis
einde
  1. 0
  2. 10
  3. 20
  4. 27

    Rohan Dennis heeft zijn favorietenrol waargemaakt in de eerste rit van de Digital Swiss 5. De wereldkampioen tijdrijden had meer dan een minuut voorsprong op Nicolas Roche, over een (pittige) rit van amper 27 kilometer nota bene. Remco Evenepoel hield ploeggenoot Pieter Serry net af in de strijd om de titel van beste Belg.

    Na de virtuele Ronde van Vlaanderen, gewonnen door Greg Van Avermaet, was deze Digital Swiss 5 (eigenlijk een virtuele Ronde van Zwitserland) het tweede grote wielerevenement met topnamen in deze coronatijden.

     

    Waar de Ronde van Vlaanderen op BKool werd gereden, ging organisator Velon voor de Digital Swiss 5 in zee met Rouvy. Die zorgden ervoor dat de beelden een stuk realistischer waren - je waande je echt in de Zwitserse bergen - maar hebben het nadeel dat je geen voordeel hebt als je in het wiel zit van je tegenstander.

     

    Zo krijg je eigenlijk een pure tijdrit, zij het een heel pittige, want de renners moesten 2 forse klimmen bedwingen. Elke ploeg mag 3 renners afvaardigen. Rohan Dennis en Remco Evenepoel waren in rit 1 de blikvangers.

     

    Evenepoel liep niet zo hard van stapel als in de Ronde van Vlaanderen. Ook Rohan Dennis deed het aanvankelijk rustigaan, maar op de eerste klim had hij toch zijn landgenoot James Whelan te pakken. Hierna liep de wereldkampioen steeds verder weg.

     

    Evenepoel was intussen opgerukt naar de 4e plaats, maar hij kwam toch wat de man met de hamer tegen en viel nog terug naar 7. Vooral de Australiërs blijken meesters in de discipline op de rollen. In de top 6 kon enkel nummer 2 Nicolas Roche zich tussen de Australiërs nestelen.

    Rituitslag Rit 1

    naamresultaatploeg
    1
    Rohan Dennis
    2
    Nicolas Roche
    3
    James Whelan
    4
    Chris Hamilton
    5
    Ben O'Connor
    6
    Luke Durbridge
    7
    Remco Evenepoel
    8
    Pieter Serry
    9
    Cameron Wurf
    10
    Lawson Craddock

    Dennis: "Het is een beetje als een tijdrit"

    Fase per fase

    18:08

    Rohan Dennis juicht!

    De handen gaan de lucht in van Rohan Dennis, die van zijn avatar welteverstaan. Roche druppelt op iets meer dan een minuut als 2e binnen.

    18:07

    Ligt podium vast?

    De overwinning van Rohan Dennis zal niet meer in gevaar komen, maar ook Nicolas Roche en James Whelan lijken gebeiteld op de 2e en 3e plaats.

    18:03

    Berg

    Rohan Dennis komt uiteraard als eerste boven op de 2e klim, maar Nicholas Roche heeft James Whelan van de 2e plaats verdrongen.

    18:02

    Serry bedreigt Evenepoel

    De strijd om de titel van beste Belg in deze etappe is nog niet gestreden. Pieter Serry heeft zich op de 8e plaats genesteld, net achter Remco Evenepoel.

    17:57

    Tijdsverschil

    Rohan Dennis rijdt alle frustraties van zich af, en deze keer op een goeie manier. De wereldkampioen tijdrijden zet Whelan al op 1 minuut. Evenepoel is nog altijd 7e, op 2 minuten al.

    17:57

    Evenepoel zakt weg naar 7e plek

    17:53

    Wie houdt Rohan Dennis nog van de zege?

    17:51

    Australische dominantie

    In de top 8 vinden we maar liefst 6 Australiërs. Enkel Roche en Evenepoel komen niet van down-under.

    17:50

    Evenepoel zakt weg

    Rohan Dennis loopt alsmaar verder weg op Whelan en Roche. Evenepoel lijkt op zijn adem te trappen. Hij ziet achtereenvolgens Durbridge, Hamilton en O'Connor voorbijsnellen. Evenepoel staat nu weer 7e.

    17:45

    Tijdsverschil

    Op de top van de eerste van twee beklimmingen krijgen we voor het eerst de verschillen in seconden in plaats van meters. Meteen wordt duidelijk dat Dennis al een serieus gat heeft: 21 seconden op Whelan, 35 op Roche en 57 op Evenepoel.

    17:40

    Evenepoel snelt voorbij Durbridge naar de 4e plaats. De volgende die hij moet oprapen, is Nicolas Roche, die ook een goeie beurt maakte tijdens de Ronde op Rollen.

    17:39

    Dennis voorbij Whelan

    Rohan Dennis is op en over James Whelan gegaan, die hij nu al op 16 meter zet. Daarachter volgt Roche, op zo'n 130 meter. Remco Evenepoel heeft stilaan Luke Durbridge in het vizier, weliswaar op 250 meter van de kop van de koers.

    17:37

    In de buik van de koers zien we grote namen als Poels, Brambilla, Gesink en George Bennett. Het lijkt er niet op dat zij nog een rol van betekenis zullen spelen.

    17:36
    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
    17:35

    Remco Evenepoel in actie op de eerste klim

    17:34

    Evenepoel rukt op

    Remco Evenepoel is opgerukt naar de 5e plaats, wel op nog altijd meer dan 200 meter van leider Whelan. Die laatste wordt nu op de hielen gezeten door Rohan Dennis, misschien wel de favoriet voor vandaag.

    17:33
    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
    17:30

    Evenepoel op 7

    Remco Evenepoel is momenteel de eerste Belg in de wedstrijd, op de 7e plaats. Pieter Serry volgt als 10e.