Küng snoept Matthews virtuele zege af in slotkilometer na inhaalrace

  Digital Swiss 5: Rit 4
  wegwedstrijd Wegwedstrijddistance 37 km
  location 17u15: Oberlangenegg - 18u15: Langnau
  einde
  startfinish
  010203037

   Stefan Küng heeft zijn 2e ritzege gepakt in de digitale Ronde van Zwitserland. De Australiër Michael Matthews leek zijn schaapjes nochtans op het droge te hebben in de slotfase. Hij reed al vanaf het startschot weg, maar Küng schudde nog iets ongelooflijks uit zijn benen. Greg Van Avermaet was de beste Belg op plaats 4.

   Michael Matthews heeft zich de voorbije weken al vaak getoond op de rollen en dat was de Team Sunweb-renner ook vandaag van plan. Hij aarzelde niet en trok meteen stevig door. Slim gezien, de etappe telde maar twee korte knikjes en een gat zou moeilijk te dichten zijn op de lange strook naar de finish.


   Ethan Hayter van Team Ineos leek de grootste uitdager voor Matthews te zullen worden, maar plots dook ook Stefan Küng op. De tijdrijder had zijn race goed ingedeeld en hield Matthews in zijn vizier. In de laatste vijf kilometer voelde hij dat zijn moment gekomen was.

    

   Hij stelde zijn materiaal danig op de proef, maar het loonde. De Zwitser ging op en over Matthews. Aan de finish had hij een voorsprong van amper 80 meter op zijn concurrent. Voor Küng - die te uitgeput was om thuis te juichen - is het zijn tweede zege deze week.

    

   De Belgen stonden met 9 aan de start maar kwamen amper in het stuk voor. Victor Campenaerts perste er alles uit, maar haalde de top 10 niet. Greg Van Avermaet zorgde wel voor een opkikker bij CCC door plaats 4 nog te pakken. Zijn ploegmaat Nathan Van Hooydonck sloot de top 10 af.

   Uitslag rit 4
   1. Stefan Küng (Zwi)  
   2. Michael Matthews (Aus)  
   3. Ethan Hayter (GBr)  
   4. Greg Van Avermaet  
   5. Michael Gogl (Oos)  
   6. Silvain Dillier (Zwi)  
   7. Tobias Svendsen Foss (Noo)  
   8. Stephen Bassett (VS)  
   9. Tobias Ludvigsson (Zwe)  
   10. Nathan Van Hooydonck  

   Fase per fase

   1. 18 uur 01 match afgelopen
   2. 18 uur . Küng pakt zijn 2e zege! Het is Stefan Küng die het haalt na een ongelooflijke inhaalrace. Matthews moet vrede nemen met plaats 2. .
   3. Laatste km. . 18 uur .
   4. 17 uur 58. 2 koplopers. Stefan Küng heeft de oversteek gemaakt. De Zwitser is nog maar net bij Matthews en de Australiër trekt meteen weer door. Dodelijk. .
   5. 17 uur 55. 140 meter. Küng komt nu echt in de buurt van de leider. Hij kan Matthews virtueel voor zich zien uitrijden. Een spannend duel! .
   6. 17 uur 52. Campenaerts zakt weg. Victor Campenaerts kan zijn favorietenrol niet waarmaken. Hij is uit de top 10 gevallen. Greg Van Avermaet houdt wel goed stand vooraan;  .
   7. 17 uur 51. Küng is op jacht! Stefan Küng heeft de achtervolging ingezet! Hij heeft zijn zinnen op Michael Matthews gezet en hoopt op een 2e virtuele etappezege. .
   8. 17 uur 46. Greg Van Avermaet, de winnaar van de virtuele Ronde van Vlaanderen, blijft opschuiven. Hij is nu 5e. Raakt hij nog in de buurt van het podium? .
   9. 17 uur 41. We horen Victor Campenaerts stevig afzien op zijn rollen. De zege lijkt al niet meer mogelijk voor de werelduurrecordhouder. .
   10. 17 uur 39. Oliver Naesen is de top 10 ingedoken. Hij kleeft nu in het wiel van Victor Campenaerts. .
   11. 17 uur 37. 2e klim. De renners zijn aan de tweede klim van de dag begonnen. Matthews verliest wat terrein.  .
   12. 17 uur 33. Meer dan 30 seconden. Zo, Matthews is er als een speer vandoor gegaan. Hij heeft nu een voorsprong van 20 seconden op de nummer twee. De eerste Belg is Greg Van Avermaet op meer dan een halve minuut. Van Hooydonck en Campenaerts volgen op 45 seconden. .
   13. 17 uur 30. Dalen! Nu is het even uitblazen voor de renners want er wordt afgedaald. Matthews heeft nog altijd een voorsprong van meer dan 300 meter op de concurrentie. .
   14. 17 uur 29. Campenaerts schuift op. Victor Campenaerts is toch een van de Belgische favorieten voor vandaag. Een geoefende rollenrenner. Hij rijdt nu in het wiel van Van Avermaet en Van Hooydonck. .
   15. 17 uur 27. We zien nu beelden van alle renners op de rollen. Michael Albasini zit het best op zijn plaats. De 39-jarige Zwitser ziet vanaf zijn balkon de Zwitserse bergen die hij ook op het scherm ziet. .