• home
 • video
 • pas verschenen

  Viviani voert bisnummertje op in Hamburgs sprintersfestival

  Cyclassics Hamburgeinde
  26 °C/>wegwedstrijd
  VertrekHamburg - AankomstHamburg -
  Afstand216,4 km
  0306090120150180216.4

   De Cyclassics in Hamburg is ook dit jaar een prooi voor Elia Viviani (Quick-Step) geworden. In de sprint was de Italiaanse kampioen duidelijk sneller dan Arnaud Démare en Alexander Kristoff.

   55e overwinning voor Quick-Step Floors

   De 23e editie van deze Cyclassics had geen grote verrassingen in petto. De wedstrijd deed zijn naam als sprinterskoers weer alle eer aan. 

    

   Een vlucht van 5 moedige renners (Ivan Garcia Cortina, Alessandro de Marchi, Winner Anacona,  Kamil Gradek en Jevgeni Sjaloenov) kreeg aanvankelijk een vrijgeleide van het peloton, maar de voorsprong liep nooit écht hoog op.

    

   Van 1 minuut ging het naar 2 en 3 minuten en dan weer naar 2 minuten en 1 minuut. 18 kilometer voor de finish, voor de laatste beklimming van de Waseberg, was het liedje van het leidende kwintet uit.

    

   Op het kuitenbijtertje, met stukken tot 22%, konden de aanvallers zich een laatste keer uitleven. In de afdaling was de verbrokkeling pas goed duidelijk: er vormde zich een kopgroep van eerst 10 en wat verder 12 renners, met daarbij Benoot, Roelandts, Teuns, Bakelants, Van Poppel en Impey.

    

   Maar het peloton had een goeie rekenmachine meegenomen en onder aanvoering van onder meer Quick-Step Floors keerde de organisatie snel terug. 4 kilometer voor het einde was alles te herdoen en kon de voorbereiding van de sprint beginnen.

    

   De spurt werd ontsierd door een valpartij, met de Duitse kampioen en snelle man van BORA-Hansgrohe Ackermann als grootste slachtoffer. De andere grote kanonnen bleven overeind, het was de Italiaanse kampioen Elia Viviani die alle tegenstand makkelijk het hoofd bood.

   Tweets:

   Fase per fase

   1. 16 uur 15. Viviani wint! Elia Viviani wint na 2017 ook vandaag de Cyclassics Hamburg. De Italiaanse kampioen verslaat met groot gemak Arnaud Démare. Alexander Kristoff eindigt 3e.
   2. 16 uur 14. Nog 500 meter. Er wordt gespurt.
   3. 16 uur 14. De Duitse kampioen Ackermann is gevallen. Hij was betrokken in een tuimelperte op 1,5 km van de streep.
   4. 16 uur 13. Nog 2 km. De groepssprint is in volle voorbereiding.
   5. 16 uur 12. Morkov bepaalt het tempo nu in de grote groep. Hij rijdt zich kapot voor Viviani, die in de top 15 huist, in de buurt van Sagan.
   6. 16 uur 11. Nog 4 km. Opnieuw smelt alles samen. .
   7. 16 uur 10. Nog 5 km. De leidersgroep verbrokkelt. We houden nog 4 dappere jongens over, maar ook zij gaan er zo meteen aan.
   8. 16 uur 06. Nog 6 km. We rijden door de buitenwijken van Hamburg. De poging van de intussen 12 vluchters, met daarbij ook Jan Bakelants, lijkt geen lang leven meer beschoren.
   9. 16 uur 06. Nog 8 km. Het peloton is aan het rekenen. De kopgroep is in zicht.
   10. 16 uur 03. De samenwerking voorin is niet zoals ze moet zijn. In de achtergrond is de grote groep zich onder aanvoering van Quick-Step Floors aan het organiseren.