• home
 • video
 • pas verschenen

  Cyclassics Hamburg: Hamburg-Hamburg

  Cyclassics Hamburgeinde
  18 °C/>wegwedstrijd
  VertrekHamburg - AankomstHamburg -
  Afstand220,9 km
  0306090120150180220.9

   Elia Viviani heeft in Hamburg de Cyclassics gewonnen. De Italiaan van Team Sky was in een massasprint sneller dan Arnaud Démare en Dylan Groenewegen.

   De 22e editie van de Cyclassics Hamburg verliep onder een somber wolkendek. Dat weerhield Kamil Malecki (CCC Sprandi Polkowice) en Nikolay Trusov (Gazprom-RusVelo) er niet van om er al snel op uit te trekken. Het tweetal fietste in de regen al snel naar een voorsprong van om en bij de 8 minuten.

    

   Met nog 140 kilometer tot de streep schoot het peloton langzaam wakker. De voorgift van de koplopers werd al snel gereduceerd tot 5'50". Na iets meer dan 150 kilometer werden Malecki en Trusov ingelopen. Enkele vrijbuiters wilden meteen wegspringen, maar Koch, Dillier en Korsaeth werden stevig onder de knoet gehouden door het peloton.

   Colbrelli opent de debatten

   Op de laatste beklimming van de Waseberg was het de Italiaan Sonny Colbrelli die het vuur aan de lont stak. Met een stevige demarrage brak hij het peloton helemaal open. Onder andere Van Avermaet, Boasson Hagen, Kristoff en Greipel slopen mee.

    

   Een prestigieuze kopgroep vormde zich en reed een twintigtal seconden voor het peloton uit. Stevig kopwerk van Daryl Impey en Silvan Dillier zorgden voor een verschroeiend tempo.

    

   Met nog 5 kilometer voor de boeg kon het peloton evenwel opnieuw aansluiten. De sprinterstreinen vormden zich, met Lotto-Soudal op kop. In de sprint was het evenwel Elia Viviani die uit het pak sprong en geen tegenstand duldde. Groenewegen en Démare kwamen nog opzetten maar moesten uiteindelijk het onderspit delven.

   VIDEO: Viviani houdt Groenewegen en Démare af