Driemaal is scheepsrecht voor Sonny Colbrelli in de Dauphiné

  Critérium du Dauphiné: Rit 3
  wegwedstrijd Wegwedstrijddistance 172.2 km
  location 11:59: Langeac - 15:55: Saint-Haon-le-Vieux
  trophy Sonny Colbrelli
  einde
  startfinish
  0306090120150172.2

   De Italiaan Sonny Colbrelli (Bahrain-Victorious) heeft eindelijk die verdiende zege te pakken in het Critérium du Dauphiné. Op een punchersaankomst snelde hij Alex Aranburu (Astana) voorbij in de slotmeters. Jasper Stuyven was eerste Belg op plek 4. De gele trui blijft in handen van Lukas Pöstlberger.

   Vliegen bekroont vroege vlucht met de strijdlust

   Met Van Moer en Pöstlberger trok de voorbije dagen telkens een vluchter aan het langste eind. Het peloton wou zich vandaag dan ook geen derde keer laten verrassen.

   Loïc Vliegen dacht daar anders over. Hij trok samen met de Israëlische kampioen Omer Goldstein ten aanval. Het duo kreeg nooit de gewenste grote voorsprong.

   Op goed 30 km van de streep leek het duo ingerekend te worden, maar Vliegen had daar nog geen zin in. Solo reed hij nog enkele kilometers voor het peloton hem definitief bij het nekvel greep. Het leverde Vliegen de strijdlust op.

   Derde keer goede keer voor Colbrelli

   Met een finale waarbij het venijn vooral in de staart zat, was het uitkijken naar Sonny Colbrelli. De Italiaan van Bahrain Victorious werd de voorbije dagen telkens tweede en was gebrand op de zege. 

    

   De laatste meters liepen stevig bergop. Astana-puncher Alex Aranburu gooide als eerste de knuppel in het hoenderhok. Enkel Colbrelli kon de Bask volgen. In een sprint van stervende zwanen wist Colbrelli alsnog zijn fiets als eerste over de streep te gooien. 

    

   Aranburu werd tweede. McNulty klopte Jasper Stuyven nog net voor de derde plek. In het klassement komt Colbrelli tot op 2 seconden van leider Pöstlberger. Morgen staat een korte tijdrit van 16,4 km op het programma.

   Derde keer goede keer: Colbrelli klopt Aranburu in Dauphiné

   Guillaume Martin valt in slotfase en moet achtervolgen

   Rituitslag Rit 3Rituitslag Rit 3

   Fase per fase

   1. 15 uur 54 match afgelopen
   2. Colbrelli zit uitstekend. Wie wint deze etappe? Colbrelli zit uitstekend geplaatst. . 15 uur 54.
   3. 15 uur 52. Bijna een val. Van Wilder gaat ei zo na tegen de grond. Hij krijgt een kwakje en kan nog maar net zijn fiets rechthouden. Dit scheelde geen haar. .
   4. 15 uur 50. Fabio Jakobsen zit in het wiel van Jasper Stuyven. We maken ons op voor de laatste 2 km. Opgelet: die zijn nog erg lastig. .
   5. 15 uur 49. Van Moer probeert Tim Wellens in een ideale positie te brengen. Kan Wellens zo dadelijk verrassen? .
   6. 15 uur 48. De laatste 5 km. De spanning neemt toe. We beginnen aan de laatste 5 kilometer. Het gevecht om te positioneren is begonnen. .
   7. 15 uur 47. Vliegen pakt de strijdlust. Loïc Vliegen zal deze etappe niet winnen. Toch mag hij straks het podium op. Vliegen pakt na zijn lange vlucht de strijdlust. .
   8. 15 uur 46. Deceuninck-Quick Step gaat voor Jakobsen vandaag. Michel Wuyts.
   9. 15 uur 45. Martin is terug. Lang heeft Guillaume Martin niet nodig gehad om weer in het peloton plaats te nemen. Door het werk van zijn ploegmaats en vooral door de vele volgwagens kan de Fransman weer aansluiten. .
   10. 15 uur 41. Het peloton op een lint. Door die val is het peloton op een lint getrokken. Cofidis doet er ondertussen alles aan om Martin terug te brengen. Nog 12 km. .
   11. 15 uur 39. Guillaume Martin valt in slotfase en moet achtervolgen.

    Guillaume Martin valt in slotfase en moet achtervolgen

   12. Martin tegen de grond. Het peloton wordt opgeschrikt door een val. Guillaume Martin, Warren Barguil en Simon Geschke zijn de voornaamste slachtoffers. Ook Jan Bakelants is erbij betrokken. . 15 uur 38.
   13. 15 uur 37. Voor het eerst deze Dauphiné zal een vluchter niet aan het langste eind trekken. Daar zal vooral Sonny Colbrelli blij mee zijn. Hij toonde zich de voorbije dagen de snelste van het peloton. Zet hij vandaag zijn groene trui nog eens in de verf? .
   14. 15 uur 34. Benieuwd of Fabio Jakobsen zich gaat mengen in de sprint. Michel Wuyts.
   15. 15 uur 34. Met nog 20 km te gaan lijken we op weg naar een sprint. Op de brede wegen in Frankrijk beginnen de ploegen hun treintjes te maken. .
   16. 15 uur 32. Vliegen ingerekend. De vroege vlucht zit erop. Loïc Vliegen reed heel de dag in de aanval, maar wordt nu ingerekend door het peloton. Mag hij straks wel het podium op voor de strijdlust? .
   17. 15 uur 27. Vliegen rijdt nog altijd voor het peloton uit. Maar vandaag winnen zal bijzonder moeilijk worden. Het peloton houdt Vliegen op 10". .
   18. 15 uur 24. Jasper Stuyven oogt scherp. De winnaar van Milaan-Sanremo vindt vandaag een aankomst die wel eens binnen zijn mogelijkheden zou moeten liggen. Krijgen we straks, na Van Moer, een tweede Belgische winnaar? .