Dauphiné voor de durvers: ook Lukas Pöstlberger zet het peloton een hak

  Critérium du Dauphiné: Rit 2
  wegwedstrijd Wegwedstrijdzonnig  24°Cdistance 172.8 km
  location 11u40: Brioude - 16u04: Saugues
  trophy Lukas Pöstlberger
  einde
  startfinish
  0306090120150172.8

   De Dauphiné trekt de lijn van de Ronde van Italië door: ook in Frankrijk is het voorlopig een festijn voor de vluchters. Na Brent Van Moer gisteren was vandaag Lukas Pöstlberger de gelukkigste ziel van het peloton. De Oostenrijker van Bora-Hansgrohe hield stand tegen een jagende groep. Brent Van Moer kon het peloton niet volgen en gaf zijn gele trui af aan de dagwinnaar.

   Ploegmaat Holmes heeft goed gekeken naar Van Moer

   Lotto-Soudal begon aan de etappe met de gele trui in zijn gelederen. Maar dankzij Matthew Holmes in de vlucht van de dag hoefde de Belgische ploeg het peloton niet te controleren op het heuvelachtige parcours.

   Holmes had gisteren goed naar Van Moer gekeken. Net als zijn ploegmakker gisteren pakte de Brit vandaag alle punten voor de bergtrui. Holmes neemt daardoor ook de bergtrui over van Van Moer.

   In de afdaling van de voorlaatste beklimming brak de kopgroep in tweeën. Pöstlberger en Archbold reden te snel voor Delaplace en Holmes en gingen er met z'n tweeën vandoor.

    

   Pöstlberger reed zijn kompaan helemaal naar de filistijnen en op 17 kilometer van de streep was de tank van Archbold helemaal leeg. Pöstlberger ging solo.

   Van Moer verliest gele trui, Colbrelli baalt

   In het peloton zette Ineos-Grenadiers de jacht in op de eenzaame Oostenrijker. Maar die vertikte het om stil te vallen.
    

   Het tempo van Ineos bleek wel te hoog voor Brent Van Moer. Hij moest de rol lossen en verliest zijn gele trui.

   Pöstlberger overleefde het laatste klimmetje met een bonus van 20 seconden. In het peloton reed Bahrain-Victorious zich nog de ziel uit het lijf voor Colbrelli. Maar Pöstlberger hield stand.

    

   Colbrelli won net als gisteren de sprint voor de tweede plek, Valverde werd derde. 

   Pöstlberger neemt door zijn straffe onderneming ook de leiderstrui over van Van Moer. Ilan Van Wilder mag door zijn zevende plek de witte trui aantrekken morgen.

   Van Moer bekoopt de inspanning van gisteren, en moet vroegtijdig lossen

   Pöstlberger houdt het jagende peloton af en wint de 2e rit in de Dauphiné

   Rituitslag Rit 2Rituitslag Rit 2

   Fase per fase

   1. 16 uur 04 match afgelopen
   2. Nog steeds Pöstlberger op kop. Ze hebben hem nog steeds niet. Gaat Pöstlberger zijn vlucht hier knap afronden? De kans zit er zeker in. . 16 uur 03.
   3. 16 uur 01. Nog 2 km. Het gaat licht bergaf tot aan de streep. Is dat het geluk van Pöstlberger? Hij heeft nog steeds een bonus van 22". .
   4. 16 uur . Gedaan met klimmen. Pöstlberger heeft de laatste klim verteerd. Het peloton ziet de Oostenrijker wel rijden. Bahrain Victorious moet nu vol aan de bak voor Colbrelli. Komen ze nog op tijd? .
   5. 15 uur 59. Colbrelli zit nog steeds in het peloton. Sonny Colbrelli won gisteren de sprint voor de tweede plek. De Italiaan is in uitstekende doen. Hij zit nog steeds in het peloton. Is het vandaag wel raak? .
   6. Côte de Masset. Pöstlberger begint aan de slotklim. Het zal spannend worden voor de dagwinst. O'Connor volgt op 26", het peloton volgt op 50". . 15 uur 58.
   7. 15 uur 56. O'Connor met de aanval. Ben O'Connor trekt ten aanval. De 25-jarige Australiër gaat op jacht naar de Pöstlberger. Nog 5 km tot de meet.  .
   8. 15 uur 55. Pöstlberger is boven. Hij moet nog een klimmetje overleven. Zijn voorsprong slinkt zienderogen. Kan de Oostenrijker doen wat Van Moer gisteren deed? .
   9. 15 uur 53. Gall op 50". Gall rijdt enkele meters voor het peloton uit. Hij wordt gemeld op 50" van Pöstlberger. Het is nog 7,5 km tot de finish. .
   10. 15 uur 52. Van Moer bekoopt de inspanning van gisteren, en moet vroegtijdig lossen.

    Van Moer bekoopt de inspanning van gisteren, en moet vroegtijdig lossen

   11. 15 uur 49. De deur staat open achteraan het peloton. Het beulwerk van Ineos zorgt ervoor dat de ene na de andere renner moet lossen. De voorsprong van Pöstlberger bedraagt nog 1'32". Wanneer komt er een aanval in het peloton? .
   12. 15 uur 46. Van Moer moet lossen. Brent Van Moer moet de rol lossen. De leider in het klassement won gisteren na een lange vlucht en bekoopt dat nu. Wellens probeert Van Moer nog terug te brengen. Ook voor Chris Froome gaat het ondertussen te snel. .
   13. 15 uur 44. Het zal een moeilijke opdracht worden voor Pöstlberger. Het peloton jaagt het tempo de hoogte in. De voorsprong van de Oostenrijker zakt onder de 2 minuten. Hij moet nog 3,5 km klimmen. .
   14. 15 uur 40. Politt blijft maar net recht en zoekt de graskant op.

    Politt blijft maar net recht en zoekt de graskant op

   15. 15 uur 39. Brenner probeert het. Marco Brenner gooit als eerste de knuppel in het hoenderhok. Het peloton laat de 18-jarige Duitser wat spartelen, maar houdt hem onder schot. .
   16. Côte de la forêt de Pourcheresse. Pöstlberger is aan de voorlaatste klim van de dag begonnen. Overleeft hij de komende twee klimmetjes, dan is de kans reëel dat hij straks zijn handen in de lucht mag steken. Het peloton volgt op bijna 3 minuten van de Oostenrijker. . 15 uur 35.
   17. 15 uur 33. Archbold kraakt. Pöstlberger rijdt plots alleen. Met nog 17 km te gaan is de tank leeg bij Archbold. Hij had bergaf alle moeite om de Oostenrijker te volgen en bekoopt dat nu. Pöstlberger solo. .
   18. 15 uur 30. Het peloton verbrokkelt. Het peloton heeft het moeilijk om een blok te vormen. Pedersen en Stuyven rijden plots meters voor het peloton uit. Daarachter valt het ook uit elkaar. Dit is alleen maar gunstig voor de koplopers. .
   19. Nog steeds 2'41". De voorsprong van de koplopers blijft status quo. Het peloton komt maar niet dichter. Nog 19 km tot de meet. . 15 uur 29.
   Critérium du Dauphiné
   -
   ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
   1wegwedstrijdwegwedstrijdIssoire - Issoire181.8 kmVan MoerVan Moer
   2wegwedstrijdwegwedstrijdBrioude - Saugues172.8 kmPöstlbergerPöstlberger
   3wegwedstrijdwegwedstrijdLangeac - Saint-Haon-le-Vieux172.2 kmColbrelliPöstlberger
   4individuele tijdritwegwedstrijdFirminy - Roche-la-Molière16.4 kmLutsenkoPöstlberger
   5wegwedstrijdwegwedstrijdSaint-Chamond - Saint-Vallier170.4 kmThomasPöstlberger
   6wegwedstrijdwegwedstrijdLoriol-sur-Drôme - Le Sappey-en-Chartreuse167.2 kmValverdeLutsenko
   7wegwedstrijdwegwedstrijdSaint-Martin-le-Vinoux - La Plagne171.1 kmPadunPorte
   8wegwedstrijdwegwedstrijdLa Léchère - Les Gets147 kmPadunPorte