• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Aert moet enkel Bennett voorlaten in massaspurt

  Critérium du Dauphiné: Rit 3einde
  13 °C/>wegwedstrijd
  VertrekLe Puy-en-Velay - AankomstRiom -
  Afstand177 km
  0306090120150177

   Sam Bennett heeft de 3e rit in de Dauphiné op zijn naam gebracht. De Ierse spurter van Bora-Hansgrohe was met overschot de snelste in een warrige massaspurt. Wout van Aert deed meer dan goed mee in Riom en eindigde tweede. Dylan Teuns blijft in de gele trui.

   Bennett klopt Van Aert in de sprint van de 3e Dauphiné-rit

   Bennett wint geschiedenisloze etappe

   Afgezien van de ritwinnaar zal de 3e etappe er geen worden voor de geschiedenisboeken. In een behoorlijk saaie rit gingen twee renners er al in de eerste kilometer vandoor.  Natnael Berhane en Quentin Pacher mochten van een controlerend peloton het verhaal van de koers schrijven en werden volgens het scenario netjes op tijd ingerekend.

    

   In de aangekondigde massasprint leek Deceuninck-Quick Step de beste papieren te hebben. Snelle man Alvaro Hodeg kreeg steun van 3 ploegmakkers, maar verloor het wiel van de jarige Julian Alaphilippe en zag zo zijn winstkansen in rook opgaan.

    

   Sam Bennett was in de massasprint afgetekend de snelste, voor een verrassende Wout van Aert, die naar een knappe 2e plaats spurtte. Dylan Teuns finishte veilig in het peloton en start morgen als leider in de 26 km lange tijdrit.

    

   "Het was vandaag redelijk koud, ik had graag wat meer zon gehad op mijn mooie gele trui", lachte Dylan Teuns na de finish. "Toch heb ik er al wat van genoten. Ik kijk uit naar mijn tweede dag in het geel. Het wordt een heel belangrijke dag morgen. Ik kan een goeie tijdrit rijden en ik hoop dat ik mijn trui nog wat langer kan houden."

   Teuns: "Hoop morgen in de tijdrit mijn gele trui te verdedigen"

   Bennett: "Probeer een etappe te winnen in elke rittenkoers waar ik start"

   rituitslagrituitslag

     naamploegresultaat
   1Sam BennettBOH4:15:25
   2Wout van AertTJV+0
   3Davide BalleriniAST+0
   4Clément VenturiniALM+0
   5Edward TheunsTFS+0
   6Edvald Boasson HagenTDD+0
   7Álvaro HodegDQT+0
   8Jens DebusschereTKA+0
   9Luka MezgecMTS+0
   10Bjorg LambrechtLTS+0

   Fase per fase

   1. 16 uur 47. 4 Belgen in top 10. Davide Ballerini was de nummer 3 in de sprint. Er finishen naast Van Aert nog 3 Belgen in de top 10: Edward Theuns (5e), Jens Debusschere (8e) en Bjorg Lambrecht (10e).
   2. 16 uur 47. Bennett klopt Van Aert in de sprint van de 3e Dauphiné-rit.

    Bennett klopt Van Aert in de sprint van de 3e Dauphiné-rit

   3. 16 uur 46. Sterke Van Aert. Een knappe sprint toch van Wout van Aert, die zich als een volleerd sprinter liet meeglijden en langs de reclameborden nog een gaatje vond. Sam Bennett was wel al gaan vliegen.
   4. 16 uur 46. Bennett wint! Wout van Aert mengt zich zowaar in de sprint, maar de Belg bijt zijn tanden stuk op de sprint van Sam Bennett. De Ier is afgetekend de snelste, voor Van Aert.
   5. 16 uur 45. De organisatie voorin is zoek, Hodeg is het wiel van zijn maats kwijt. De sprint wordt ingezet.
   6. 16 uur 44. Deceuninck-Quick Step heeft met Vakoc, Stybar en Alaphilippe een treintje van 3 renners om Hodeg naar de sprintzege te loodsen. Bennett zit wel op het vinkentouw.
   7. 16 uur 43. Hodeg met Bennett in zijn zog. Sam Bennett heeft het wiel gekozen van Alvaro Hodeg. Kan de Ier van Bora-Hansgrohe in de sprint zijn snelle benen nog eens tonen? Nog 2 kilometer.
   8. Opgave. Dan toch slecht nieuws voor Ruben Guerreiro van Katjoesja. De Portugees is in de volgauto gestapt na zijn val. Sleutelbeenbreuk? 16 uur 42.
   9. 16 uur 40. Katjoesja-renner maakt flinke koprol in de buik van het peloton.

    Katjoesja-renner maakt flinke koprol in de buik van het peloton

   10. 16 uur 40. Nog 5 km. Het peloton neemt op 5 km van de streep nog de volledige breedte van de weg in. De ploegen met een snelle man hebben hun pionnetjes allemaal voorin zitten. Ook Hodeg is er weer bij, ondanks zijn lekke band van zonet. De Colombiaan zit in het wiel van de jarige Alaphilippe.
   Critérium du Dauphiné
   -
   ritdatumtype ritstart-finishafstandwinnaarleider
   1/>/>Aurillac - Jussac142 kmBoasson HagenBoasson Hagen
   2/>/>Mauriac - Craponne-sur-Arzon180 kmTeunsTeuns
   3/>/>Le Puy-en-Velay - Riom177 kmBennettTeuns
   4/>Roanne - Roanne26.1 kmvan AertA. Yates
   5/>/>Boën-sur-Lignon - Voiron201 kmvan AertA. Yates
   6/>/>Saint-Vulbas - Saint-Michel-de-Maurienne229 kmJ. AlaphilippeA. Yates
   7/>/>Saint-Genix-les-Villages - Pipay Les-sept-Laux133.5 kmW. PoelsFuglsang
   8/>/>Cluses - Champéry113.5 kmvan BaarleFuglsang