• home
 • video
 • pas verschenen

  Impey imponeert in boeiende finale in Dauphiné, Benoot eindigt 4e

  Critérium du Dauphiné: Rit 1einde
  />wegwedstrijd
  VertrekValence - AankomstSaint-Just-Saint-Rambert -
  Afstand179 km
  0306090120150179

   De klassementsmannen hebben de strijd tegen de sprinters gewonnen in de eerste rit in lijn in de Dauphiné. Daryl Impey kon wel volgen in de pittige finale en plukte daar aan de finish de vruchten van.

   Critérium du Dauphiné
   -
   ritdatumtype ritstart-finishafstandwinnaarleider
   />Valence - Valence6.6 kmM. KwiatkowskiM. Kwiatkowski
   1/>/>Valence - Saint-Just-Saint-Rambert179 kmImpeyM. Kwiatkowski
   2/>/>Montbrison - Belleville181 kmAckermannImpey
   3/>Pont-de-Vaux - Louhans35 kmSKYM. Kwiatkowski
   4/>/>Chazey-sur-Ain - Lans-en-Vercors181 kmJ. AlaphilippeMoscon
   5/>/>Grenoble - Valmorel131.5 kmMartinThomas
   6/>/>Frontenex - La Rosière110 kmBilbaoThomas
   7/>/>Moûtiers - Saint-Gervais-les-Bains136 kmA. YatesThomas

   Daryl Impey sprint naar winst in de eerste rit in de Dauphiné

   Grote namen roeren zich in lokale rondes

   Geen rustige aanloopfase in de eerste rit in lijn, wel meteen een stevige kuitenbijter, waarop 3 renners konden wegrijden. Brice Feillu, Nicolas Edet en Lawson Craddock hielden er niets anders dan wat publiciteit aan over, al was Feillu wel baas op de klimmetjes en zo de eerste eigenaar van de bergtrui.

    

   In de 2 lokale rondes kon het spektakel losbarsten. Eerst kregen we nog 2 valpartijen die de boel opschudden, daarna werd de ene na de andere bom gedropt op het laatste klimmetje. Teuns, Alaphilippe, Nibali,... ze waagden allemaal hun kans.

    

   Afscheiding kwam er niet, uitdunning wel. De sprinters hingen met hun tong tussen de spaken, maar niet zo Daryl Impey. Tegen de klassementsrenners had de Zuid-Afrikaan van Mitchelton-Scott weinig moeite om de sprint in zijn voordeel te regelen.

   "Moet Voeckler nog vragen of hij echt op me gewed heeft"

   Daryl Impey lijkt op zijn 33e helemaal open te bloeien, want 2018 is duidelijk het beste jaar uit zijn carrière. Helemaal in het begin van het seizoen won hij al de Tour Down Under en vorige week was hij de drijvende kracht achter de zege van Mitchelton-Scott in de Noorse Hammer Series. "Toch had ik een lastige dag vandaag", zegt Impey. "Daarom had ik tegen Edmondson gezegd dat hij zijn eigen kans mocht gaan."

    

   "Maar ik heb mezelf verrast en plots bevond ik mij in een goeie positie. Ik ging aan op 200 meter van het einde. Dat is ver, maar de benen waren goed."

    

   "Thomas Voeckler had bij de start nog gezegd dat hij zijn geld vandaag op mij zou zetten. Ik moet hem nog eens vragen of hij dat ook effectief gedaan heeft. Maar het is in ieder geval tof dat ik het kon waarmaken."

   Fase per fase

   1. 16 uur 22. Daryl Impey sprint naar winst in de Dauphiné.

    Daryl Impey sprint naar winst in de Dauphiné

   2. 16 uur 22. Impey imponeert. Daryl Impey kuist de concurrentie makkelijk op in de sprint. De Zuid-Afrikaan wint met veel overmacht. Tiesj Benoot verzilvert een mooie ereplaats.
   3. 16 uur 21. Keukeleire en Impey zijn er om te sprinten.
   4. 16 uur 21. Rode vod! Nibali wacht op het zicht van de rode vod om zijn pijl te verschieten. Een pijl die niet al te ver draagt. We gaan sprinten!
   5. 16 uur 19. Nog 2 km. Het is uiteindelijk toch nog een vrij omvangrijk peloton, al wordt het voor de sprinters moeilijk om zich nog naar voren te banen.
   6. 16 uur 19. "Teuns had misschien beter gewacht tot het steile stukje op het einde om aan te gaan". José De Cauwer.
   7. 16 uur 18. De sprinters lijken overboord en dus kunnen we een strijd tussen de toppers krijgen straks. Soler wacht niet op een eindsprint en versnelt in de afdaling. Zonder veel gif.
   8. 16 uur 18. Teuns stuit op een counter van Alaphilippe. Leider Kwiatkowski, Jungels en Thomas volgen. De grote namen zijn op de afspraak!
   9. 16 uur 18. Ook Valgren Andersen pikt aan, maar de voorwacht van het peloton is niet veraf.
   10. 16 uur 16. Aanval Teuns! Dylan Teuns grijpt het klimmetje aan om aan te vallen. Hij slaat meteen een gaatje.