• home
 • video
 • pas verschenen

  Spurtbom Fabio Jakobsen oppermachtig op dag 1 van de Challenge of Stars

  Challenge of Starseinde
  />wegwedstrijd
  VertrekToscane - AankomstToscane -
  Afstand1 km
  01

   Nederlands kampioen Fabio Jakobsen heeft de zege gepakt in de sprintcompetitie van de Challenge of Stars. Op een virtueel parcours van iets meer dan 1 kilometer spurtte hij achtereenvolgens sneller dan Mads Pedersen, Pascal Ackermann en Filippo Ganna. Morgen volgt er op dag 2 van de Challenge of Stars nog een klimkoers.

   Fabio Jakobsen wint sprintproef in de Challenge of Stars

   Fabio Jakobsen rolt iedereen op

   De Challenge of Stars is een tweedaags virtueel alternatief om het gemis aan koersen in deze periode op te vangen. Vandaag, op dag 1, was het aan de spurtkannonnen om zich te tonen. Op een virtueel parcours van 1,2 km namen 8 renners in een knock-outformat het tegen elkaar op. Daarbij ook 2 Belgen: Jasper De Buyst (Lotto-Soudal) en Belgisch kampioen Tim Merlier (Alpecin-Fenix).

    

   Onze landgenoten mochten in hun kwartfinale meteen tegen elkaar sprinten. De Buyst pakte uit met een kanonstart en kon Merlier tot op de streep achter zich houden. Maar een plaats veroveren in de finale zat er niet in. Hij ging er in zijn halve finale uit tegen de Italiaanse tijdrijder Filippo Ganna (Team Ineos), die vandaag liet zien dat hij ook een aardige spurt in de benen heeft. 

    

   Maar in de finale moest Ganna wel de duimen leggen voor het sprintgeweld van Nederlands kampioen Fabio Jakobsen (Deceunick - Quick-Step). De Italiaan wilde op 400 meter van finish aanzetten, maar kreeg net dan af te rekenen met een technisch defect en zo werd Jakobsen (na eerdere zeges tegen wereldkampioen Mads Pedersen en Pascal Ackermann) de laureaat van dag 1.

    

   Morgen is het aan de klimmers om hun kunnen te tonen op een parcours van 2,9 kilometer op de flanken van de Stelvio. Topklimmers als Chris Froome doen mee, Thomas De Gendt verdedigt de Belgische kleuren. U kunt dat morgen allemaal live volgen op Eén vanaf 16.30u.

   Winnaar Jakobsen: "Was vooraf toch wat nerveus"

   "De benen doen veel pijn. Dit was langer dan een normale pelotonsprint. Ik probeerde mijn fiets kapot te rammen op 500m van de meet. Het is best leuk om dit te doen, maar ik was toch wat nerveus vooraf."

   Kwartfinale 1: Jakobsen vs Pedersen

   Kwartfinale 2: De Buyst vs Merlier

   Kwartfinale 3: Trentin vs Ganna

   Halve finale 1: Jakobsen vs Ackermann

   Halve finale 2: Ganna vs De Buyst

   Finale: Jakobsen vs Ganna

   Fase per fase

   1. 17 uur 17. Jakobsen: "Probeerde mijn fiets kapot te rijden".

    Jakobsen: "Probeerde mijn fiets kapot te rijden"

   2. 17 uur 10. Ganna: "Had geen geluk in de finale".

    Ganna: "Had geen geluk in de finale"

   3. 17 uur 06 match afgelopen
   4. 17 uur 05. De benen doen veel pijn. Dit was langer dan een pelotonsprint. Ik probeerde mijn fiets kapot te rammen op 500m van de meet. Het is best leuk om dit te doen, maar ik was toch wat nerveus vooraf. Winnaar Fabio Jakobsen.
   5. 17 uur 02. Fabio Jakobsen was de topfavoriet en hij was vandaag ook veruit de beste. José De Cauwer.
   6. Inderdaad een technisch defect voor Ganna. Filippo Ganna viel abrupt stil en dat kwam door een technisch probleem. Daardoor kon hij zijn kansen niet verdedigen. . 17 uur 01.
   7. 17 uur . Sprintbom Fabio Jakobsen maakt favorietenrol waar en wint de Challenge of Stars.

    Sprintbom Fabio Jakobsen maakt favorietenrol waar en wint de Challenge of Stars

   8. 16 uur 59. Jakobsen blaast uit op zijn rollen. De Nederlandse kampioen van Deceuninck - Quick-Step was veruit de snelste vandaag. Hij klopte achtereenvolgend Mads Pedersen, Pascal Ackermann en Filippo Ganna. .
   9. 16 uur 59. Jakobsen wint! Op 400 meter van de finish zet Ganna aan, maar hij valt heel brutaal stil. Een defect? Jakobsen is de pijp uit en wint! .
   10. 16 uur 58. Finale is ingezet. Ze maken er een echte sprint van en gaan niet vanaf de eerste meter voluit. Dit speelt in de kaart van Jakobsen. .