Geen zege op de Stelvio voor Thomas De Gendt, Ciccone wint Challenge of Stars

  Challenge of Stars
  wegwedstrijd Wegwedstrijddistance 3 km
  location 16:30: Passo del Stelvio - 17:16: Passo del Stelvio
  einde
  startfinish
  03

   Thomas De Gendt is er niet in geslaagd om de virtuele rit voor klimmers in de Challenge of Stars op zijn naam te schrijven. Onze landgenoot maakte indruk op de flanken van de Stelvio, maar in de finale moest hij uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de Italiaan Giulio Ciccone.

   Thomas De Gendt grijpt net naast 2e zege op de Stelvio in Challenge of Stars

   Ciccone is oppermachtig op de Stelvio

   Na de sprintersetappe van gisteren - gewonnen door Fabio Jakobsen - was het vandaag aan de klimmers om zich te tonen in de Challenge of Stars. De renners moesten 2,9 kilometer klauteren op de virtuele flanken van de Stelvio. 

    

   Alle hoop op een Belgische zege rustte op de schouders van Thomas De Gendt (Lotto-Soudal). In 2012 won hij al eens een (echte) rit op de Stelvio in de Giro.

    

   Ook vandaag gaf De Gendt een ijzersterke indruk. Zowel in zijn kwartfinale tegen Rafal Majka (Bora-Hansgrohe) als in zijn halve finale tegen Warren Barguil (Arkea-Samsic) pakte De Gendt uit met een kanonstart en ze zagen hem nooit meer terug.

    

   Maar in de finale was er toch iemand die de zegetocht van De Gendt kon afstoppen: de Italiaan Giulio Ciccone (Trek-Segafredo). De Gendt vloog er opnieuw stevig in van bij de start (hij trapte meer dan 650 watt) en sloeg meteen een kloofje, maar Ciccone reed berekender naar boven. Op 200 meter van de streep had de Italiaan het gat gedicht en spurtte hij De Gendt uit het wiel. 

    

   Na 2012 geen tweede zege op de Stelvio dus voor Thomas De Gendt. De overwinning in deze virtuele rit voor klimmers is voor Giulio Ciccone.

   Thomas De Gendt: "Ik verlies niet van een pannenkoek"

   "Toen ik die kloof sloeg, dacht ik dat ik ging winnen", vertelt De Gendt na afloop. "Maar ik kon mijn wattages niet meer blijven trappen. Ik probeerde zo lang mogelijk boven de 500 watt te blijven. Op de weg kan ik dat gedurende 8 minuten, maar op de rollen lukte het vandaag niet."

    

   "Vooraf wist ik dat het moeilijk zou zijn om Ciccone te verslaan. Toen ik hem zag passeren, had ik meteen door dat het over en out was. Ik verlies dan ook niet van een pannenkoek."

   Kwartfinale 1: Ciccone vs Fuglsang

   Kwartfinale 2: Nibali vs Geschke

   Kwartfinale 3: De Gendt vs Majka

   Kwartfinale 4: Froome vs Barguil (met een "valse" start van Froome)

   Halve finale 1: Ciccone vs Geschke

   Halve finale 2: De Gendt vs Barguil

   Finale: De Gendt vs Ciccone

   Fase per fase

   1. 17 uur 21. Dit zijn de winnaars van de eerste editie van de Challenge of Stars:  Sprintrit: Fabio Jakobsen (Deceuninck - Quick-Step) Bergrit: Giulio Ciccone (Trek-Segafredo) .
   2. 17 uur 21. De Gendt: "Ik verlies niet van een pannenkoek".

    De Gendt: "Ik verlies niet van een pannenkoek"

   3. 17 uur 20. Ik dacht dat ik ging winnen, maar ik kon mijn wattages niet meer blijven trappen. Toen ik Ciccone zag passeren, wist ik dat het over en out was. Ik verlies dan ook niet van een pannenkoek. Thomas De Gendt (Lotto-Soudal).
   4. 17 uur 20. Ciccone: "Had gehoopt dat De Gendt dit waanzinnige tempo niet kon volhouden".

    Ciccone: "Had gehoopt dat De Gendt dit waanzinnige tempo niet kon volhouden"

   5. 17 uur 17. Thomas De Gendt vertrok als een speer en ik heb iets berekender gereden. Ik zat altijd te hopen dat hij dat waanzinnige tempo niet kon volhouden. Giulio Ciccone (Trek-Segafredo).
   6. 17 uur 15. Het respect van De Gendt voor Ciccone is groot. Hij klapt voor de Italiaan nog voor hij over de streep komt. .
   7. 17 uur 15. De Gendt verliest van Ciccone in spannende finale van Challenge of Stars.

    De Gendt verliest van Ciccone in spannende finale van Challenge of Stars

   8. 17 uur 13. Ciccone wint! Giulio Ciccone begint op 200 meter van de meet aan zijn eindsprint. De Gendt moet passen. Knap gereden van onze landgenoot, maar Ciccone wint de Challenge of Stars voor klimmers. .
   9. 17 uur 12. Ik vrees voor de zaak. Ciccone heeft een eindjump. Michel Wuyts.
   10. 17 uur 12. Ciccone komt aansluiten, nog 500 meter. .
   11. Laatste kilometer. . 17 uur 12.
   12. 17 uur 11. Thomas De Gendt moet voor het eerst even gaan zitten, terwijl Ciccone versnelt. Hij komt dichter.  .
   13. 17 uur 10. Deze mannen trappen voortdurend meer dan 400 watt. Michel Wuyts.
   14. 17 uur 09. Ciccone komt voorlopig niet veel dichter. We zien ook dat De Gendt voortdurend recht op de pedalen staat en dat Ciccone stevig in het zadel zit. .
   15. 17 uur 07. De Gendt trapt een groter verzet en neemt wat afstand van Ciccone. Nog 2 kilometer. .
   16. 17 uur 07. Ze zijn aan elkaar gewaagd. José De Cauwer.
   17. 17 uur 06. Wint De Gendt? De finale tussen Giulio Ciccone en Thomas De Gendt is begonnen! Beide mannen trappen meteen 650 watt en staan recht op de trappers.  .
   18. 17 uur 05. Wat betreft de finale: we weten wat Thomas De Gendt kan. Hij zal zeker gemotiveerd zijn, ook omdat hij die herinnering heeft aan winnen op de Stelvio in de Giro. Het concept van de Challenge of Stars is leuk en dynamisch. . John Lelangue - Manager Lotto-Soudal.
   19. 17 uur 01. Thomas De Gendt is heel diep geweest. Hij moet toch even uitblazen na zijn halve finale. .
   20. 17 uur 01. Ik hou van deze klim. Ik ben benieuwd straks naar de finale tegen Ciccone. De Italianen hebben 8 weken binnen moeten zitten en hebben dus veel kunnen trainen op de rollen. . Thomas De Gendt (Lotto-Soudal).