• home
 • video
 • pas verschenen

  Geen zege op de Stelvio voor Thomas De Gendt, Ciccone wint Challenge of Stars

  Challenge of Starseinde
  />wegwedstrijd
  VertrekPasso del Stelvio - AankomstPasso del Stelvio -
  Afstand3 km
  03

   Thomas De Gendt is er niet in geslaagd om de virtuele rit voor klimmers in de Challenge of Stars op zijn naam te schrijven. Onze landgenoot maakte indruk op de flanken van de Stelvio, maar in de finale moest hij uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de Italiaan Giulio Ciccone.

   Thomas De Gendt grijpt net naast 2e zege op de Stelvio in Challenge of Stars

   Ciccone is oppermachtig op de Stelvio

   Na de sprintersetappe van gisteren - gewonnen door Fabio Jakobsen - was het vandaag aan de klimmers om zich te tonen in de Challenge of Stars. De renners moesten 2,9 kilometer klauteren op de virtuele flanken van de Stelvio. 

    

   Alle hoop op een Belgische zege rustte op de schouders van Thomas De Gendt (Lotto-Soudal). In 2012 won hij al eens een (echte) rit op de Stelvio in de Giro.

    

   Ook vandaag gaf De Gendt een ijzersterke indruk. Zowel in zijn kwartfinale tegen Rafal Majka (Bora-Hansgrohe) als in zijn halve finale tegen Warren Barguil (Arkea-Samsic) pakte De Gendt uit met een kanonstart en ze zagen hem nooit meer terug.

    

   Maar in de finale was er toch iemand die de zegetocht van De Gendt kon afstoppen: de Italiaan Giulio Ciccone (Trek-Segafredo). De Gendt vloog er opnieuw stevig in van bij de start (hij trapte meer dan 650 watt) en sloeg meteen een kloofje, maar Ciccone reed berekender naar boven. Op 200 meter van de streep had de Italiaan het gat gedicht en spurtte hij De Gendt uit het wiel. 

    

   Na 2012 geen tweede zege op de Stelvio dus voor Thomas De Gendt. De overwinning in deze virtuele rit voor klimmers is voor Giulio Ciccone.

   Thomas De Gendt: "Ik verlies niet van een pannenkoek"

   "Toen ik die kloof sloeg, dacht ik dat ik ging winnen", vertelt De Gendt na afloop. "Maar ik kon mijn wattages niet meer blijven trappen. Ik probeerde zo lang mogelijk boven de 500 watt te blijven. Op de weg kan ik dat gedurende 8 minuten, maar op de rollen lukte het vandaag niet."

    

   "Vooraf wist ik dat het moeilijk zou zijn om Ciccone te verslaan. Toen ik hem zag passeren, had ik meteen door dat het over en out was. Ik verlies dan ook niet van een pannenkoek."

   Kwartfinale 1: Ciccone vs Fuglsang

   Kwartfinale 2: Nibali vs Geschke

   Kwartfinale 3: De Gendt vs Majka

   Kwartfinale 4: Froome vs Barguil (met een "valse" start van Froome)

   Halve finale 1: Ciccone vs Geschke

   Halve finale 2: De Gendt vs Barguil

   Finale: De Gendt vs Ciccone

   Fase per fase

   1. 17 uur 21. Dit zijn de winnaars van de eerste editie van de Challenge of Stars:  Sprintrit: Fabio Jakobsen (Deceuninck - Quick-Step) Bergrit: Giulio Ciccone (Trek-Segafredo) .
   2. 17 uur 21. De Gendt: "Ik verlies niet van een pannenkoek".

    De Gendt: "Ik verlies niet van een pannenkoek"

   3. 17 uur 20. Ik dacht dat ik ging winnen, maar ik kon mijn wattages niet meer blijven trappen. Toen ik Ciccone zag passeren, wist ik dat het over en out was. Ik verlies dan ook niet van een pannenkoek. Thomas De Gendt (Lotto-Soudal).
   4. 17 uur 20. Ciccone: "Had gehoopt dat De Gendt dit waanzinnige tempo niet kon volhouden".

    Ciccone: "Had gehoopt dat De Gendt dit waanzinnige tempo niet kon volhouden"

   5. 17 uur 17. Thomas De Gendt vertrok als een speer en ik heb iets berekender gereden. Ik zat altijd te hopen dat hij dat waanzinnige tempo niet kon volhouden. Giulio Ciccone (Trek-Segafredo).
   6. 17 uur 15. Het respect van De Gendt voor Ciccone is groot. Hij klapt voor de Italiaan nog voor hij over de streep komt. .
   7. 17 uur 15. De Gendt verliest van Ciccone in spannende finale van Challenge of Stars.

    De Gendt verliest van Ciccone in spannende finale van Challenge of Stars

   8. 17 uur 13. Ciccone wint! Giulio Ciccone begint op 200 meter van de meet aan zijn eindsprint. De Gendt moet passen. Knap gereden van onze landgenoot, maar Ciccone wint de Challenge of Stars voor klimmers. .
   9. 17 uur 12. Ik vrees voor de zaak. Ciccone heeft een eindjump. Michel Wuyts.
   10. 17 uur 12. Ciccone komt aansluiten, nog 500 meter. .