Ga naar de inhoud

Arnaud Démare sprint nipt naar 2e zegepraal in Brussels Cycling Classic

Brussels Classic
wegwedstrijd Wegwedstrijddistance 209 km
location 10:30: Brussel - 15:42: Brussel
trophy Arnaud Démare
einde
startfinish
0306090120150180209

  De Brussels Cycling Classic was een kolfje naar de hand van Arnaud Démare (Groupama-FDJ). De Franse sprinter was de nipt snelste van een omvangrijke kopgroep voor de Deen Tobias Lund (DSM). Onze landgenoot Jordi Meeus (Bora-Hansgrohe) moest vrede nemen met de 3e plaats.

  Na 2 avonturiers krijgen we nog eens een echte rassprinter op de erelijst van de Brussels Cycling Classic. Arnaud Démare volgt Remco Evenepoel en Taco van der Hoorn op na een sprint met een kopgroep van 23 man.


  Een deeltje van die kopgroep ontstond al heel vroeg. Vier renners gingen er meteen van door en kochten zo onbewust een ticketje voor de finale van de wedstrijd.


  Paul Lapeira (AG2R Citroën), Ludovic Robeet (Bingoal WB), Jens Reynders (Israel-Premier Tech) en Jonas Abrahamsen (Uno-X) reden de hele dag voorin.

   

  Het duo Muur-Bosberg leverde op een grote 50 kilometer van het einde 19 extra mannen op in de kop van de koers. Die groep van 23, met onder meer Girmay, Démare, Meeus en Coquard zou in Brussel strijden voor de zege.

   

  Al leek het peloton nog even dicht te komen. Steimle wilde kopman Merlier de overwinning gunnen en bracht het peloton tot op 10 seconden van de kopgroep. Maar tot een samensmelting kwam het uiteindelijk niet.

   

  Sprinten met een beperkt groepje dan maar. Of toch niet, dacht Kelland O'Brien met een late uitval. Zonder succes. Toch een sprint.

   

  Die werd van heel ver gelanceerd en leek lang uit te draaien op een zege voor Tobias Lund van Team DSM. Met een ultieme jump kwam Arnaud Démare toch nog langszij en boekte hij zijn tweede zege in de Brussels Cycling Classic.

  Reacties na de Brussels Cycling Classic:

  Uitslag Brussels Classic
  naamresultaatploeg
  1
  Arnaud Démare
  4:41:51
  Groupama - FDJGFC
  2
  Tobias Andresen
  +0
  Team DSMDSM
  3
  Jordi Meeus
  +0
  BORA - hansgroheBOH
  4
  Biniam Girmay
  +0
  Intermarché - Circus - WantyICW
  5
  Dries Van Gestel
  +0
  TotalEnergiesTEN
  6
  Clément Venturini
  +0
  AG2R - Citroën TeamACT
  7
  Matis Louvel
  +0
  Team Arkéa - SamsicARK
  8
  Tom Van Asbroeck
  +0
  Israel - Premier TechIPT
  9
  Cédric Beullens
  +0
  Lotto - DstnyLTD
  10
  Derek Gee
  +0
  Israel - Premier TechIPT

  Fase per fase

  1. 15 uur 17. Arnaud Démare sprint het snelst en wint de Brussels Cycling Classic.

   Arnaud Démare sprint het snelst en wint de Brussels Cycling Classic

  2. 15 uur 17. Ik voelde meteen dat ik nog over Lund was gegaan. Arnaud Démare.
  3. 15 uur 16. Podium. 1. Arnaud Démare (Groupama-FDJ) 2. Tobias Lund (Team DSM) 3. Jordi Meeus (Bora-Hansgrohe) .
  4. 15 uur 14. Démare is de snelste! De sprint wordt van heel ver gelanceerd. Lang lijkt de zege naar Tobias Lund Andresen (Team DSM) te gaan, maar Démare gooit zijn fiets nog langszij. De Fransman pakt de zege met een bandje voorsprong. .
  5. 15 uur 13. Askey en Abrahamsen krijgen het gaatje toch weer dicht. We gaan sprinten. .
  6. 15 uur 12. Nog 2,5 kilometer. Dan toch een aanval! Giro-revelatie Derek Gee probeert in het slot nog weg te glippen, maar Koch rijdt het gat toe. Meteen een reactie van Kelland O'Brien dan. Daar zit veel meer op, niemand reageert. .
  7. 15 uur 08. 5 kilometer. Koch houdt het tempo hoog voor zijn kopman, Jordi Meeus. Na een tweede plek in de Heistse Pijl gisteren heeft de Limburger de goede vorm alleszins te pakken. .
  8. 15 uur 05. Nog 7 kilometer. Nog steeds geen aanval. Met enkele oplopende stroken lagen er nochtans mogelijkheden. .
  9. 15 uur 02. Nog 10 kilometer. Het peloton heeft zich laten vangen en hangt nu weer op ruim een minuut. Springt er in de kopgroep nog iemand weg of stevenen we af op een sprint? .
  10. 15 uur 01. Sprinters voorin? Nog eens de rapste mannen voorin op een rijtje: Biniam Girmay (Intermarché-Circus-Wanty) Clément Venturini (AG2R Citroën) Bryan Coquard (Cofidis) Arnaud Démare (Groupama-FDJ) Matis Louvel (Arkéa Samsic) Jordi Meeus (Bora-Hansgrohe) Tom Van Asbroeck (Israel-Premier Tech) .
  11. 14 uur 57. Nog 13 kilometer. Abrahamsen (Uno-X) probeert weg te springen, maar slaagt er niet in zich af te scheiden van de groep. De 23 leiders vatten samen de laatste 13 kilometer aan. Er zijn geen hellingen meer. .
  12. 14 uur 55. Arne Marit rijdt lek op slechtst mogelijke moment.

   Arne Marit rijdt lek op slechtst mogelijke moment

  13. 14 uur 54. Met de Heiligekruiswegstraat in Schepdaal krijgen we zo meteen het laatste heuveltje van de dag. Onderneemt iemand een poging in de gemeente van Remco Evenepoel? .
  14. 14 uur 50. 30 seconden. Het gat tussen kopgroep en peloton is in een mum van tijd terug een halve minuut geworden. .
  15. 14 uur 49. 20 kilometer. Voorin slaagt Bystrom (Intermarché-Circus-Wanty) erin om de voorsprong weer wat uit te diepen. In het peloton verrichten zijn ploegmaten slim afstoppingswerk. Alle ballen op Girmay. .
  16. 14 uur 46. Penhoet afgevoerd. Paul Penhoët (Groupama-FDJ) is afgevoerd naar het ziekenhuis na de valpartij van daarnet. Hopelijk valt de schade mee voor de jonge Fransman. .
  17. 14 uur 45. Steimle brengt het peloton op zijn eentje tot op 10 seconden van de kopgroep, maar laat zich nu toch uitzakken. Krijgt iemand het gaatje helemaal toe? .
  18. 14 uur 43. Nog 25 kilometer. Steimle verricht berenwerk voor Tim Merlier. Soudal-Quick Step wil de Belgische kampioen zo snel mogelijk vooraan in koers krijgen. .
  19. 14 uur 41. Stevige val vooraan in het peloton.

   Stevige val vooraan in het peloton

  20. 14 uur 41. Het peloton is volledig verbrokkeld door de valpartij. Sven Nys.