• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ook Vanmarcke toont WK-vorm met overwinning in de Bretagne Classic

  Bretagne Classiceinde
  20 °C/>wegwedstrijd
  VertrekPlouay - AankomstPlouay -
  Afstand248,1 km
  04080120160200248.1

   Sep Vanmarcke (EF Education First) heeft een streepje achter zijn naam gezet voor het WK van eind september in Yorkshire. Onze landgenoot reed in de slotkilometer weg van medevluchters Tiesj Benoot (Lotto-Soudal) en Jack Haig (Mitchelton-Scott).

   Oliver Naesen (AG2R) kon in Plouay een 3e keer op een rij winnen, maar de ex-Belgische kampioen koerste vandaag voortdurend achter de feiten aan. Toen de koers openbrak op het zware parcours, had Naesen de boot gemist.

    

   Deceuninck-Quick Step wilde in dienst van sprinter Elia Viviani niemand laten terugkeren uit de achterhoede, maar was iets te overmoedig met dat plan. Net toen Naesen op goed 30 kilometer van de finish weer aanpikte, ontplofte de koers helemaal.

    

   Viviani viel zonder ploegmaats en benzine, een trio met Sep Vanmarcke, Tiesj Benoot en Jack Haig forceerde de beslissende aanval. 

    

   In de finale leken de Belgen het landenspel niet meteen te spelen. Vanmarcke beantwoordde een aanval van Benoot, Haig leek in een zetel te zitten.

    

   Maar toen Vanmarcke bij het aansnijden van de laatste kilometer doortrok, pokerde Benoot wel. Haig kreeg het gat niet meer dicht, Vanmarcke soleerde naar de zege.

   Bekijk de ontknoping:

   Vanmarcke: "Ik had twijfels, maar dat was blijkbaar niet nodig"

   "Deze zege geeft me een zeer prettig gevoel", reageerde winnaar Sep Vanmarcke. "Na de
   voorjaarsklassiekers heb ik aan het team gevraagd om me niet mee te nemen naar de Tour de France. Ik wou immers nog fris beginnen aan koersen als de BinckBank Tour."

    

   "Maar daar lukte het niet. De resultaten bleven uit en dus droop ik ietwat teleurgesteld af. Ik kwam dan ook met een pak twijfels naar Plouay, maar blijkbaar was dat niet nodig."

    

   Vanmarcke boekt een mooie zege, maar zet de Omloop van 2012 nog altijd op één. "Die
   staat nog altijd bovenaan. Misschien wat chauvinistisch, maar het is zo. Ik begon daar mijn carrière. Maar de GP Plouay winnen is ook wel een prestatie. Het is en blijft tenslotte toch een wedstrijd uit de WorldTour."

   Rituitslag Bretagne ClassicRituitslag Bretagne Classic

     naamploegresultaat
   1Sep VanmarckeEF16:12:23
   2Tiesj BenootLTS+3
   3Jack HaigMTS+3
   4Michael ValgrenTDD+20
   5Amund Grøndahl JansenTJV+20
   6Greg Van AvermaetCCC+20
   7Benoît CosnefroyALM+20
   8Tim WellensLTS+22
   9Florian SénéchalDQT+28
   10Eduard PradesMOV+28