• home
 • video
 • pas verschenen

  Brabantse Pijl: Leuven-Overijse

  Brabantse Pijleinde
  14 °C/>wegwedstrijd
  VertrekLeuven - AankomstOverijse -
  Afstand201,9 km
  0306090120150180201.9

   Tim Wellens heeft zijn eerste afspraak in de klimklassiekers niet gemist. De renner van Lotto-Soudal won de Brabantse Pijl na een straf nummertje in de slotkilometers. Met zijn zegegebaar bracht Wellens hulde aan de overleden Michael Goolaerts. Sonny Colbrelli won de sprint voor de tweede plaats voor Tiesj Benoot. 

   58e Brabantse Pijl in een notendop

   • Sleutelmoment: Lotto-Soudal probeerde een hele dag de koers hard te maken. Vanendert opende de finale en reed weg met een groepje met ploegmaat Wellens. Die nam over op 7 kilometer van de finish. Ze zagen hem niet meer terug.
   • Verliezers van de dag: BMC (Teuns) en Bahrein (Colbrelli en Gasparotto) reden voortdurend in het defensief. De kopmannen schoten in de finale ook tekort om Wellens tot de orde te roepen.
   • Opvallend: Tim Wellens had exact een maand geen koers gereden, maar zat na zijn ziekte blijkbaar niet stil. Het is al zijn 4e overwinning van het seizoen.

   Wellens timet aanval perfect

   Aangrijpende taferelen bij de start op de markt van Leuven, waar de renners van Veranda's Willems-Crelan steun bij elkaar zochten tijdens het eerbetoon voor hun overleden ploegmaat Michael Goolaerts.

    

   Dries De Bondt bracht zijn eigen hommage door ook nog eens mee te springen in de zevenkoppige vlucht van de dag. Die kreeg in de finale het bezoek van Tosh Van der Sande en Jack Haig.

    

   Dat duo zong het lang uit, ook al had het nooit meer dan een halve minuut voorsprong. In het peloton probeerde Bahrein voor controle te zorgen, maar toch regende het uitvalspogingen.

    

   Toen Van der Sande en Haig in de slotronde dan toch gegrepen werden, dunden eerst Monfort en daarna Vanendert het peloton definitief uit. Teuns had de boot gemist, Wellens niet.

    

   In plaats van te wachten op de klimmetjes koos Wellens er een brede vlakke weg uit om zijn aanval te plaatsen. Serry en Gasparotto beten er hun tanden op stuk, een uitval op het Schavei van Teuns kwam te laat. Benoot kon voor een een-tweetje zorgen, maar in de sprint moest hij de uittredende kampioen Colbrelli laten voorgaan.