Danish Dynamite in de BinckBank Tour: Kragh Andersen ontploft in tijdrit

  BinckBank Tour: Rit 4einde
  14 °Cindividuele tijdrit
  VertrekRiemst - AankomstKanne -
  Afstand8,1 km
  08.1

   Søren Kragh Andersen heeft zijn blakende Tourvorm ook in de BinckBank Tour geshowd met een knaltijd in de tijdrit in Riemst. De Deen was 6 seconden sneller dan de Zwitserse tijdritgrootmeester Stefan Küng, op het WK nog goed voor brons. Mads Pedersen eindigde 4e en gaat als leider de slotrit in.

   In zeven haasten had de organisatie van de BinckBank Tour een nieuwe tijdrit moeten uittekenen. Hiervoor werd de Slingerberg in Riemst aangeboord, die de renners meteen na de start de adem afsneed.

    

   Søren Kragh Andersen vloog erover alsof het niets was. In de Tour bewees de Deen met 2 ritzeges dat het met zijn vorm wel snor zit en eerder dit jaar ontving hij ook een adelbrief in het tijdrijden met zijn zege in Parijs-Nice.

    

   Kragh Andersen dook als enige onder de 10 minuten, tot verbijstering van de Europese tijdritkampioen Stefan Küng. Een week geleden was de Zwitser nog goed voor brons op het WK, maar nu gaf hij op deze korte tijdrit toch 6 seconden toe. Exact dezelfde tijd als zijn jonge land- en naamgenoot Stefan Bissegger.

    

   Het laatste gevaar voor Kragh Andersen kwam uit eigen land. Leider Mads Pedersen nam alle risico's met het oog op een mooi eindklassement. Daarvoor moet hij morgen op weg naar Geraardsbergen niet alleen de winnaar van vandaag afhouden, maar ook jongens als Van der Poel, Philipsen en Lampaert, die dankzij een goeie tijdrit de groene leider binnen schot konden houden.

   Bekijk de hoogtepunten van de tijdrit

   Kragh Andersen: "Sterker dan ik zelf verwacht had"

   • Søren Kragh Andersen: "Voor het seizoen was het mijn grote droom een tijdrit te winnen dit jaar en nu heb ik er al 2 op zak. Ik voelde mij de eerste dagen van deze BinckBank Tour nochtans wat moe. Maar vandaag had ik het gevoel dat mijn lichaam weer aan het ontwaken is na de Tour. Ik was sterker dan ik verwacht had. Hopelijk ben ik morgen ook nog altijd goed, al wordt het zwaar om Pedersen nog van de eindzege te houden. Hij ziet er sterk uit."

    

   • Mads Pedersen (leider): "Ik wist vanochtend al dat Søren vandaag de te kloppen man zou zijn. Hij is indrukwekkend sterk in dit korte werk tegen de klok. Het was weer een goeie dag voor Denemarken. Toch denk ik dat het mogelijk is om morgen de eindzege binnen te halen. We staan hier met een sterke ploeg en ik ben met een goeie conditie uit de Tour gekomen. Zondag rijd ik trouwens ook nog Luik-Bastenaken-Luik."

   Rituitslag Rit 4Rituitslag Rit 4

   Fase per fase

   1. 16 uur 51 match afgelopen
   2. Pedersen behoudt leiderstrui, maar Andersen wint. Mads Pedersen geeft amper 8 seconden prijs, goed voor de 4e tijd. Søren Kragh Andersen wint de tijdrit met veel overmacht. . 16 uur 47.
   3. Philipsen. Jasper Philipsen schuwde de risico's niet in de verraderlijke finale, maar toch verliest hij 27 seconden op Kragh Andersen. Voor zo'n korte tijdrit zijn de verschillen nog vrij groot. . 16 uur 44.
   4. 16 uur 44. Ondanks het kleine slippertje is Pedersen slechts 2 seconden trager dan Kragh Andersen. Hij wordt nog de grootste bedreiging voor zijn landgenoot. .
   5. 16 uur 42. Jasper Philipsen doet het als niet-tijdrijder meer dan behoorlijk. Hij is maar 9 seconden minder snel dan Kragh Andersen halverwege. .
   6. 16 uur 41. Pedersen wil een bocht té scherp afsnijden en belandt in het greppeltje ernaast. Hij houdt zich overeind, maar hij verliest hier wel 1 à 2 seconden die hij straks tekort zal komen. .
   7. 16 uur 39. De benen zijn nog niet wat ze moeten zijn, maar ik word steeds beter. Ik denk dat ik nog net op tijd klaar kan geraken voor de klassiekers. Het zal misschien geen 105% zijn, maar hopelijk wel 95% of 100%. Yves Lampaert.
   8. Van der Poel op 12 seconden. Mathieu van der Poel heeft toch nog wat tijd verloren in het technische tweede deel. 12 seconden geeft hij toe op Kragh Andersen. . 16 uur 38.
   9. Tijdsverschil. Met groene man Mads Pedersen is de laatste renner vertrokken. Misschien wordt het wel een Deens duel? . 16 uur 38.
   10. Lampaert. Yves Lampaert zet de 6e tijd neer, op 20 seconden van Kragh Andersen. . 16 uur 36.
   11. 16 uur 36. Met Jasper Philipsen, winnaar van de eerste rit, gaat de voorlaatste renner van start. Voor de ritzege zal hij niet in aanmerking komen, maar met een goed resultaat kan hij morgen misschien een gooi doen naar de eindzege. .
   12. 16 uur 34. Van der Poel is 3 seconden trager halverwege. Hij zal al zijn stuurmanskunsten in de strijd moeten gooien als hij nog wil winnen. .
   13. 16 uur 32. Lampaert is 6 seconden trager dan Kragh Andersen bij het tussenpunt. Niet slecht, maar de Deen reed zo mogelijk nog een sterker 2e deel. .
   14. 16 uur 31. Van der Poel, dat is een stoomtrein. Dat zie je van ver. Hij mijdt de risico's niet. Sven Nys.
   15. Bissegger. Stefan Bissegger waren we wat uit het oog verloren, maar hij is slechts een fractie trager dan zijn land- en naamgenoot Stefan Küng. . 16 uur 28.
   16. 16 uur 28. Van der Poel is ook gelost. Ook hij smijt zich vanaf minuut 1. .
   17. 16 uur 26. Met Max Walscheid en Florian Sénéchal druppelen er nog 2 renners binnen die zich in de voorlopige top 10 kunnen nestelen. Maar het is allemaal wel op 20 seconden of meer dan Kragh Andersen. .
   Benelux Tour
   -
   ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
   1/>/>Blankenberge - Ardooie132.1 kmPhilipsenPhilipsen
   2/>Vlissingen - Vlissingen10.9 km
   3/>/>Aalter - Aalter157 kmPedersenPedersen
   4/>Riemst - Kanne8.1 kmKraghPedersen
   5/>/>Ottignies - Geraardsbergen183.6 kmvan der Poelvan der Poel