Mads Pedersen geeft Jasper Philipsen lik op stuk in massasprint in Aalter

  BinckBank Tour: Rit 3einde
  14 °C/>wegwedstrijd
  VertrekAalter - AankomstAalter -
  Afstand157 km
  020406080100120140157

   Na een gedwongen rustdag is er weer gesprint in de BinckBank Tour. De rollen tussen Mads Pedersen en Jasper Philipsen werden deze keer omgedraaid. De ex-wereldkampioen remonteerde de leider nog vlak voor de finish. Als toemaatje voert hij ook het klassement aan.

   Bekijk het wedstrijdverslag:

   Een bedrijvig Alpecin-Fenix wilde het regencriterium in Aalter van bij het begin afkruiden.

    

   Met Jonas Rickaert en Oscar Riesebeek hadden ze 2 mannetjes in de kopgroep van 5 en ook Belgisch kampioen Dries De Bondt wilde de knechten van de sprinters met enkele prikjes afmatten.

    

   De dappere Rickaert werd pas op 2,5 kilometer van de aankomst gegrepen, maar de inzet van de aanvallers kreeg geen vervolg van sprinter Tim Merlier.

    

   Hij liet zich samen met Mathieu van der Poel in de smalle straten wegdrummen en kwam te laat piepen.

    

   Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe) werd in een zetel naar de finish gebracht, maar de Duitser kon de klus net als dinsdag niet afmaken.

    

   Leider Jasper Philipsen (UAE) ging op en over de Duitser, maar de ritwinnaar van de openingsetappe werd op zijn beurt overvleugeld door Mads Pedersen (Trek-Segafredo).

    

   De voormalige wereldkampioen snelde - op de macht en een tand groter - al bij al overtuigend naar de dagwinst.

    

   Hij bakt Philipsen dus een koekje van eigen deeg en neemt ook de leiderstrui over, weliswaar in dezelfde seconde als Philipsen.

   Bekijk de ontknoping:

   Jelle Wallays is niet blij met kneep in de bil

   Mads Pedersen: "Ja, het klassement is wel een doel"

   "Het was hectisch", vertelde Mads Pedersen over de finale. "Maar mijn ploeg heeft heel goed gewerkt."

    

   "We hebben van bij het begin onze verantwoordelijkheid genomen en ik kon het afmaken. Dat is bijzonder fijn."

    

   "Dat ik net als op het WK van vorig jaar win na een dagje in de regen? Het is niet dat ik van zulke omstandigheden houd, maar ik vind het niet zo erg om in de regen te koersen. Je moet dat gewoon aanvaarden."

    

   Pedersen neemt de leiderstrui van Jasper Philipsen over. "Ja, het klassement is wel een doel. De tijdrit van morgen is kort en dat is goed voor mij. Zaterdag probeer ik in Geraardsbergen een goed eindklassement te behalen."

   Pedersen: "Zaterdag proberen om een goed klassement te rijden"

   Van Rooy: "Het was het doel om 100% voor mij te gaan"

   Rituitslag Rit 3Rituitslag Rit 3

   Fase per fase

   1. 16 uur 34. Voor Ackermann liep alles eigenlijk op wieltjes, maar de Duitser zette misschien van iets te ver aan. Philipsen ging er beetje bij beetje over, maar werd dan toch duidelijk overvleugeld door Pedersen. Op de macht en een tand groter was de Deen de snelste. .
   2. 16 uur 33. We zien het omgekeerde verhaal van in Ardooie: Pedersen neemt nu de rol van Philipsen over. Ackermann opende de sprint, kreeg Philipsen naast zich, maar net voor de finish was Pedersen de lachende derde. De timing van de Deen was perfect, zijn benen waren krachtig genoeg. .
   3. 16 uur 32. Pedersen wint! De voormalige wereldkampioen is de snelste! .
   4. 16 uur 32. Het gaat tussen Ackermann, Philipsen en Pedersen. .
   5. 16 uur 31. Philipsen zit in een perfecte positie. Deceuninck-Quick Step probeert de sprint te regelen.  .
   6. Laatste km. We gaan naar de vod. Van der Poel moet even in de remmen en verliest posities. . 16 uur 31.
   7. 16 uur 30. Philipsen heeft nog een mannetje die hem naar voren proberen te brengen. Merlier vecht om het wiel van Van der Poel te kunnen houden.  .
   8. 16 uur 29. Rickaert is gegrepen. Op 2,5 kilometer van de aankomst is het liedje van Rickaert dan toch uitgezongen. Op naar de sprint! .
   9. 16 uur 29. Jumbo-Visma, EF en Sunweb zitten voorin. Wanneer grijpen ze Rickaert vast? .
   10. 16 uur 28. Rickaert heeft bijzonder goeie benen, zoveel is duidelijk. Hij blijft het peloton op 10 seconden houden, maar het beest laat zijn prooi wellicht gewoon nog even sudderen.  .
   11. 16 uur 26. Nog 5 kilometer en de tijdrijder in Rickaert doet zijn stinkende best. Ze hebben er toch hun handen vol mee.  .
   12. 16 uur 26. Van der Poel en Merlier hebben elkaar nog niet gevonden. Sven Nys .
   13. 16 uur 25. Nog 6 kilometer. Je moet altijd in je kansen geloven, maar Rickaert vecht tegen de windmolens. Hij houdt nog amper een handvol seconden over.  .
   14. 16 uur 23. Een waterzonnetje heeft het wegdek overigens een beetje opgedroogd. Dat is geen overbodige luxe met de sprint in het verschiet. .
   15. 16 uur 23. Riesebeek heeft de laatste restjes energie uit zijn benen geperst en lanceert Rickaert. In zijn eentje zet hij dapper door. Nog 7 kilometer. Maar dit wordt aartsmoeilijk.  .
   16. 16 uur 21. Het is niet Petit, maar wel Ligthart die meegaat met Rickaert. Ook Riesebeek vindt nog wat jus om weer aan te sluiten. Met z'n drieën houden ze het peloton aan de praat: 18". .
   17. 16 uur 19. Rickaert is voorin de grote motor. Hij rijdt iedereen uit het wiel, op Petit na. De Fransman bijt zich vast in zijn wiel.  .
   18. 16 uur 19. We zullen toch weer een sprint krijgen in Aalter. Christophe Vandegoor .
   19. De slotkilometers van deze etappe. 16 uur 19.
   Benelux Tour
   -
   ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
   1/>/>Blankenberge - Ardooie132.1 kmPhilipsenPhilipsen
   2/>Vlissingen - Vlissingen10.9 km
   3/>/>Aalter - Aalter157 kmPedersenPedersen
   4/>Riemst - Kanne8.1 kmKraghPedersen
   5/>/>Ottignies - Geraardsbergen183.6 kmvan der Poelvan der Poel