Ga naar de inhoud
De Italiaanse kampioen tijdrijden was 3 seconden sneller dan zijn landgenoot Affini.

Renewi Tour klassement

naamresultaatploeg
1
Laurens De Plus
21:29:55
Team Jumbo - VismaTJV
2
Oliver Naesen
+35
AG2R La MondialeALM
3
Tim Wellens
+36
Lotto - SoudalLTS
4
Greg Van Avermaet
+37
CCC TeamCCC
5
Marc Hirschi
+44
Team SunwebSUN
6
Mike Teunissen
+1:06
Team Jumbo - VismaTJV
7
Iván García
+1:13
Bahrain - MeridaTBM
8
Stefan Küng
+1:16
Groupama - FDJGFC
9
Simon Clarke
+1:19
EF Education FirstEF1
10
Michael Valgren
+1:23
Team Dimension DataTDD
naampuntenploeg
1
Sam Bennett
115
BORA - hansgroheBOH
2
Jasper Philipsen
66
UAE Team EmiratesUAD
3
Edward Theuns
62
Trek - SegafredoTFS
4
Timothy Dupont
57
Wanty - Gobert Cycling TeamWGG
5
Laurens De Plus
55
Team Jumbo - VismaTJV
6
Mike Teunissen
50
Team Jumbo - VismaTJV
7
Oliver Naesen
47
AG2R La MondialeALM
8
Amaury Capiot
46
Sport Vlaanderen - BaloiseSVB
9
Kristoffer Halvorsen
46
Team INEOSINS
10
Tim Wellens
40
Lotto - SoudalLTS

Reactie Britt Herbots:

teams en deelnemers

Jonge Italiaan Ganna wint korte tijdrit, Wellens houdt stand

 za 17 augustus 2019 16:39
Renewi Tour
Individuele tijdrit
8.4 km
13:56 Den Haag - 16:41 Den Haag
Filippo Ganna
einde
  1. 0
  2. 8.4

    Filippo Ganna (Ineos) heeft de korte tijdrit in de BinckBank Tour gewonnen. Tim Wellens eindigde in de top 10, net achter Laurens De Plus, en blijft leider. Morgen eindigt de BinckBank Tour met een etappe door de Vlaamse Ardennen.

    De renners kregen tijdens de voorlaatste rit een kort tijdritparcours voorgeschoteld doorheen de straten van Den Haag. Naast de strijd om de dagzege was het vooral uitkijken naar de verhoudingen tussen de klassementstenoren. Leider Wellens begon met een voorgift van 4 seconden op Marc Hirschi en 14 op Laurens De Plus.

    Ganna snelt naar dagzege, klassementsmannen geven elkaar weinig ademruimte

    Voor een eerste échte richttijd moesten we wachten op Jos van Emden. De Nederlandse kampioen tijdrijden is een man van de streek en had zijn zinnen gezet op de dagzege. Van Emden zorgde met 9’24 voor de toptijd, maar enkele minuten later mocht hij de hotseat alweer verlaten. De jonge Italiaanse kampioen Filippo Ganna knalde maar liefst 8 seconden onder de tijd van Van Emden.


    Niet veel later kwam er opnieuw een snelle man richting aankomst. De Italiaan Edoardo Affini, onlangs nog derde op het EK tijdrijden, kwam tot op 5 seconden van zijn landgenoot. Verder zou niemand nog in de buurt komen van de Ganna, mede omdat de wind fors kwam opsteken en omdat het ook lichtjes begon te regenen.

     

    Belangrijker was hoe de klassementstenoren het er van af brachten. Al snel werd duidelijk dat de meeste kopmannen aan elkaar gewaagd waren. Laurens De Plus, derde in de stand, bleek het sterkst voor de dag te komen. Hij was aan de meet 2 seconden sneller dan Tim Wellens, die het degelijk deed als leider.

     

    Marc Hirschi, tweede in de stand, finishte ongeveer in de zelfde tijd als Van Avermaet en Vanmarcke en gaf maar een handvol seconden toe op Wellens. In het klassement behoudt Wellens zijn groene leiderstrui. Hirschi en De Plus volgen op respectievelijk 8 en 12 seconden. De rest van de favorieten moet al 40 seconden en meer goedmaken.

    Met nog 1 etappe te gaan ligt Tim Wellens nog altijd in polepositie om een derde eindzege in de BinckBank Tour op zijn palmares bij te schrijven. Voor de apotheose rijdt het peloton morgen van Sint-Pieters-Leeuw richting Vlaamse Ardennen en aankomstplaats Geraardsbergen.

    Wellens: "Het was een goed parcours voor mij"

    “Het was een goed parcours voor mij", reageerde Wellens na de tijdrit. "Het is een korte afstand die ik graag heb. Ik heb de wattages gereden die ik moest rijden dus ik ben tevreden. Ik loop vier seconden uit de op tweede, maar Laurens rijdt een super goede tijdrit en pakt wel een beetje tijd terug. Maar ik ben tevreden vandaag."

     

    De wind speelde het laatste uur van de tijdrit een belangrijke rol, dat wist ook Wellens. "Ik wist dat ik niet te hard mocht starten omdat ik kon terugvallen  met de tegenwind op de weg terug. Ik heb mijn tijdrit daardoor goed ingedeeld."

     

    Met nog 1 rit te gaan heeft Wellens een mooie bonus op de verschillende concurrenten. Gaat hij morgen comfortabel de slotetappe in? "Comfortabel voel ik me niet echt. Het is morgen een heel zware rit, zeker met de regen die voorspeld wordt. Ik moet morgen rekenen op goede benen, maar nog meer een goede ploeg. Hopelijk zit dat erin."

    Ganna: "Voel me nu veel beter, 2 dagen na mijn val"

     Voor Filippo Ganna was het zijn eerste overwinning in zijn Italiaanse kampioenentrui. "Dat is altijd iets speciaals natuurlijk. Ik had het geluk dat de wind nog niet zo fel was opgekomen toen ik vertrok. Ik deelde mijn wedstrijd goed in, met het gekende gevolg", stelde de jonge Italiaan.

     

    De 23-jarige Ganna kwam eerder deze week ten val in de BinckBank Tour maar daar was tijdens de tijdrit in Den Haag niet veel van te merken. "Twee dagen geleden sloeg ik inderdaad tegen het asfalt maar het gaat wel beter. We hebben met de ploeg in eerste instantie gewerkt voor onze kopman Dylan van Baarle. Vandaag kon ik mijn kans voluit gaan in de tijdrit, wat toch wel een specialiteit is van mij. Ik ben dan ook heel blij dat ik deze etappe kon winnen."

    Rituitslag Rit 6

    naamresultaatploeg
    1
    Filippo Ganna
    9:16
    Team INEOSINS
    2
    Edoardo Affini
    +5
    Mitchelton - ScottMTS
    3
    Jos van Emden
    +8
    Team Jumbo - VismaTJV
    4
    Stefan Küng
    +11
    Groupama - FDJGFC
    5
    Harry Tanfield
    +15
    Team Katusha - AlpecinTKA
    6
    Bob Jungels
    +16
    Deceuninck - Quick-StepDQT
    7
    Mads Pedersen
    +16
    Trek - SegafredoTFS
    8
    Søren Kragh
    +16
    Team SunwebSUN
    9
    Laurens De Plus
    +18
    Team Jumbo - VismaTJV
    10
    Tim Wellens
    +20
    Lotto - SoudalLTS
    naamresultaatploeg
    1
    Tim Wellens
    17:37:10
    Lotto - SoudalLTS
    2
    Marc Hirschi
    +8
    Team SunwebSUN
    3
    Laurens De Plus
    +12
    Team Jumbo - VismaTJV
    4
    Stefan Küng
    +40
    Groupama - FDJGFC
    5
    Iván García
    +43
    Bahrain - MeridaTBM
    6
    Mike Teunissen
    +45
    Team Jumbo - VismaTJV
    7
    Søren Kragh
    +45
    Team SunwebSUN
    8
    Fabio Felline
    +49
    Trek - SegafredoTFS
    9
    Michael Valgren
    +53
    Team Dimension DataTDD
    10
    Greg Van Avermaet
    +54
    CCC TeamCCC

    Fase per fase

    16:47

    Beslissing valt morgen tijdens slotrit in Vlaamse Ardennen

    De tijdsverschillen zijn zoals verwacht beperkt gebleven tussen de klassementstenoren. Wellens behoudt zijn leiderstrui met 8 seconden voorsprong op Hirschi en 12 op De Plus. De rest volgt op meer dan 40 seconden.
    16:42

    De rituitslag van de dag:

    16:39

    Ganna wint!

    16:38

    Ganna pakt de dagzege, Wellens rijdt trager dan De Plus

    Alle renners zijn binnen. Tim Wellens rijdt een degelijke tijdrit maar geeft wel 2 seconden toe op Laurens De Plus. Hij loopt wel 4 seconden uit op Marc Hirschi. De dagzege is - zoals al even duidelijk was - voor de Italiaan Filippo Ganna.
    16:36

    Hirschi herpakt zich in het tweede deel

    De jonge Zwitser maakt in het tweede gedeelte zo'n 4 seconden goed op Laurens De Plus. Bij de meet verliest hij er zo maar 6 op de Belg van Jumbo-Visma. Alleen Wellens moet nu nog binnenkomen. De overwinning lijkt weggelegd voor Filippo Ganna.
    16:34

    De Plus komt binnen

    Laurens De Plus heeft er een goede tijdrit opzitten. De nummer 3 van het klassement rijdt één van de betere tijden onder de klassementsmannen. Nu is het wachten op Hirschi.
    16:33

    Wellens ligt op koers om leider te blijven. Het lijkt erop dat De Plus een plekje gaat opschuiven in het klassement.

    Renaat Schotte
    16:32
    Wellens is bij het eerste tussenpunt 1 seconde sneller dan Laurens De Plus. Hoe liggen de verhoudingen straks bij de aankomst?
    16:30
    Hirschi geeft aan het eerste tussenpunt 8 seconden toe op Laurens De Plus. De Zwitser zal zich moeten herpakken maar het tweede deel van de tijdrit met de wind op kop speelt niet echt in zijn voordeel.
    16:29

    Daar gaat de leider!

    Tim Wellens begint aan zijn tijdrit in de groene leiderstrui. Kan hij de zege van Ganna nog afsnoepen? Het hoofddoel van de Belg is ongetwijfeld om zijn leiderstrui te verdedigen, al lijkt dat vandaag wel een haalbare kaart.
    16:28

    De voorlopige tussenstand met nog 5 renners te gaan:

    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
    16:26
    Terwijl Mike Teunissen binnenkomt met een goede tijd, vertrekt Marc Hirschi. Benieuwd wat de piepjonge Zwitser kan klaarspelen op een tijdritparcours als dit.
    16:24

    Klassementsmannen geven elkaar weinig ruimte

    Ook Van Avermaet doet het verdienstelijk. Hij komt aan in quasi dezelfde tijd als Sep Vanmarcke. Het wordt morgen een boeiende slotetappe, want de klassementsmannen geven voorlopig weinig terrein prijs.
    16:22

    Greg Van Avermaet

    16:15

    Ook Küng komt er niet

    Het ziet er heel rooskleurig uit voor Ganna. Küng is uiteindelijk zo'n 10 seconden trager dan de Italiaan. De opgestoken kopwind in het tweede deel lijkt spelbreker te zijn. Is er nog iemand in staat om de Italiaan de loef af te steken?
    16:13
    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
    16:12
    Van Avermaet knalt van het startpodium. Als hij morgen zijn klassementsambities wilt waarmaken moet hij vandaag ook goed voor de dag komen.
    16:12
    Küng is 0,4 seconde sneller dan Ganna bij het eerste tussenpunt. Trekt hij dit door tot op de meet?
    Renewi Tour
    ritdatumstart - finishtype rittotaalwinnaarleider
    1
    12/08 Beveren - Hulst
    167,2 km
    Sam Bennett
    Sam Bennett
    2
    13/08 Blankenberge - Ardooie
    169,1 km
    Sam Bennett
    Sam Bennett
    3
    14/08 Aalter - Aalter
    166,9 km
    Sam Bennett
    Sam Bennett
    4
    15/08 Houffalize - Houffalize
    96,2 km
    Tim Wellens
    Tim Wellens
    5
    16/08 Riemst - Venray
    191,4 km
    Álvaro Hodeg
    Tim Wellens
    6
    17/08 Den Haag - Den Haag
    8,4 km
    Filippo Ganna
    Tim Wellens
    7
    18/08 Sint-Pieters-Leeuw - Geraardsbergen
    173,1 km
    Oliver Naesen
    Laurens De Plus