• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Bisnummer voor Bennett in Ardooie, Philipsen (2e) te vroeg op kop in de sprint

  BinckBank Tour: Rit 2einde
  />wegwedstrijd
  VertrekBlankenberge - AankomstArdooie -
  Afstand167,9 km
  0306090120167.9

   Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) heeft ook in de tweede etappe van de BinckBank Tour bewezen dat hij de snelste man van dit pak is. De Ierse leider remonteerde met overmacht Jasper Philipsen (UAE), die te snel op kop kwam in de massasprint. 

   Waar gisteren de openingsetappe eindigde in Nederland, kregen we vandaag een rit van 169 kilometer die volledig op Belgische bodem werd gereden. Na de start in Blankenberge vormde er zich een kopgroep van 6 renners. Josef Cerny (CCC), Robert Stannard (Mitchelton-Scott), Jesper Asselman (Roompot-Charles) en Damien Gaudin (Total Direct Energie) kregen het gezelschap van de Belgen Thomas Sprengers (Sport Vlaanderen-Baloise) en Baptiste Planckaert (Wallonie-Bruxelles).

    

   Het verhaal was er eentje dat vaak terugkeert bij een vlakke etappe. Zo kreeg het zestal een handvol minuten voorsprong doorheen de dag, op enkele kilometers van het einde werden de aanvallers gegrepen door het peloton. Tussendoor pakte Planckaert, voor de 2e dag op een rij mee in de aanval, het maximum van de punten voor het Super 8
   Strijdklassement, Cerny het merendeel van de seconden in de Gouden Kilometer.

   Bennett doorziet vroege uitval Philipsen

   In de aanloop naar de finish in Ardooie probeerde Sunweb de koers nog hard te maken door de wind en het vele draaien en keren in hun voordeel te gebruiken, maar hun putsch mocht niet baten. Het werd spurten in de West-Vlaamse gemeente, waar Jasper Philipsen (UAE-Team Emirates) vroeg aanzette en zo iedereen wou verrassen. De jonge Belg leek enige tijd in zijn opzet te slagen, tot uiteindelijk Sam Bennett alsnog voorbij Philipsen raasde.


   De Ier zette Philipsen nog op een stevige fietslengte en etaleert op die manier nogmaals zijn goede vormpeil. Philipsen werd zo tweede, Dylan Groenewegen beet in het zand en moest genoegen nemen met een derde plaats. Met Amaury Capiot (6e), Nikolas Maes (8e) en Timothy Dupont (10e) konden nog 3 Belgen uitpakken met een toptiennotering.

   Bekijk de laatste kilometer van de 2e etappe

   Bennett: "Onverwachte zege want had slechte benen"

   Met een 2e zege op een rij was er natuurlijk niets dan blijdschap in het kamp van Sam Bennett. Toch voelde hij doorheen de dag zich niet in staat om mee te spurten voor de zege. "Ik kan het eigenlijk niet geloven, want na 70 kilometer voelden mijn benen toch niet optimaal. Ik verwachtte niet meteen een goed resultaat. Maar dankzij mijn ploegmakkers kon ik de hele dag mijn benen sparen, wat me enorm geholpen heeft."

    

   Met 2 op 2, wat zijn nog de verdere doelen van Bennett in deze BinckBank Tour? "Ik wil graag nog 1 rit winnen. Zo kan ik mijn vorm verder aanscherpen richting de aankomende Ronde van Spanje." 

   Rituitslag Rit 2Rituitslag Rit 2

     naamploegresultaat
   1Sam BennettBOH3:45:20
   2Jasper PhilipsenUAD+0
   3Dylan GroenewegenTJV+0
   4Kristoffer HalvorsenINS+0
   5Álvaro HodegDQT+0
   6Amaury CapiotSVB+0
   7Phil BauhausTBM+0
   8Nikolas MaesLTS+0
   9Arnaud DémareGFC+0
   10Timothy DupontWGG+0

   Fase per fase

   1. 16 uur 39. Bennett blijft leider. Bennett heeft in het algemeen klassement 12 seconden voorsprong op zijn eerste achtervolger. Dat is Wisniowski van CCC.
   2. 16 uur 38. Aan de streep was er ook nog een wegwerpgebaar van Alvaro Hodeg richting Dylan Groenewegen. De Colombiaan werd wat gehinderd in de spurt door de Nederlander.
   3. 16 uur 36. Mijn doel hier? Nog een rit kapen en voorts mijn vorm bijscherpen richting de Vuelta. Sam Bennett.
   4. 16 uur 35. Het zag er makkelijk uit, maar dat was het zeker niet. Sam Bennett.
   5. 16 uur 32. Bennett met de vingers in de neus. We bekijken even de herhaling van de spurt. Daar zien we dat Philipsen iedereen probeerde te verrassen door van ver aan te gaan. Zo lokte hij Groenewegen uit zijn kot, maar de Nederlander kon niet volgen. Enkel Bennett volgde makkelijk en zette uiteindelijk nog Philipsen op een fiets achterstand. Groenewegen finisht als 3e.
   6. 16 uur 30. Jasper Philipsen lijkt enige tijd op weg naar de dagzege, maar op het einde komt Bennett op het juiste moment uit het wiel van de Belg. .
   7. 16 uur 29. 2 op 2 voor Bennett!
   BinckBank Tour
   -
   ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
   1/>/>Beveren - Hulst167.2 kmBennettBennett
   2/>/>Blankenberge - Ardooie169.1 kmBennettBennett
   3/>/>Aalter - Aalter166.9 kmBennettBennett
   4/>/>Houffalize - Houffalize96.2 kmWellensWellens
   5/>/>Riemst - Venray191.4 kmHodegWellens
   6/>Den Haag - Den Haag8.4 kmGannaWellens
   7/>/>Sint-Pieters-Leeuw - Geraardsbergen173.1 kmNaesenDe Plus