• home
 • video
 • pas verschenen

  Matthews houdt Van Avermaet af in Geraardsbergen, Mohoric redt de eindzege

  BinckBank Tour: Rit 7einde
  23 °C/>wegwedstrijd
  VertrekLacs de l'Eau d'Heure - AankomstGeraardsbergen -
  Afstand212,7 km
  0306090120150180212.7

   Michael Matthews (Sunweb) heeft de slotrit in de BinckBank Tour naar zijn hand gezet. De Australiër was in de slotfase te sterk voor Greg Van Avermaet en Zdenek Stybar. Matej Mohoric stelde nipt zijn eindzege veilig. Hij hield nog 5 seconden over op de dagwinnaar.

   BinckBank Tour
   -
   ritdatumtype ritstart-finishafstandwinnaarleider
   1/>/>Heerenveen - Bolsward169.8 kmJakobsenJakobsen
   2/>Venray - Venray12.7 kmKüngKüng
   3/>/>Aalter - Antwerpen174.9 kmvan der HoornMohoric
   4/>/>Blankenberge - Ardooie166.3 km
   5/>/>Sint-Pieters-Leeuw - Lanaken204.4 kmCortMohoric
   6/>/>Riemst - Sittard182.2 kmMühlbergerMohoric
   7/>/>Lacs de l'Eau d'Heure - Geraardsbergen212.7 kmMatthewsMohoric

   VIDEO: De slotsprint op de Vesten

   Sterke Van Keirsbulck op de Muur

   De slotetappe van deze BinckBank Tour begon aan de Lacs de l'Eau d'Heure en eindigde traditiegetrouw op de Vesten in Geraardsbergen.  Tijdens de etappe moest de Kapelmuur 3 keer beklommen worden.

    

   Vanaf de eerste kilometers op Waalse bodem kwam een kopgroep van 7 tot stand, met daarbij Guillaume Van Keirsbulck.  Hij kletste op de Denderoordberg iedereen uit het wiel. De Vreese en Irizar konden nog even volgen, maar moesten de West-Vlaming uiteindelijk toch laten gaan.

   De aanval van Naesen

   Mohoric toont klasse

   Van Keirsbulck kreeg wat later het gezelschap van Rickaert en Martens. Op de laatste beklimming van de Muur versnelden Tim Wellens en Oliver Naesen in het peloton en gingen ze over de koplopers. Naesen kon door die versnelling enkele kilometers alleen rijden, maar kreeg nooit meer dan 23 seconden voorsprong.

    

   Op de Vesten werd Naesen overspoeld door het peloton. Nadien liet Mohoric zien dat hij de terechte eindwinnaar is van de BinckBank Tour. Op een indrukwekkende manier reed hij de Vesten op, maar werd teruggegrepen door Van Avermaet.

    

   De Belg werd op zijn beurt teruggepakt door Matthews. De snelle Australiër ging op en over onze landgenoot en kon zo de etappe winnen. Zijn mislukte Tour indachtig schreeuwde Matthews zijn vreugde uit. In het eindklassement wordt hij 2e op 5 seconden van Mohoric. Wellens, vorig jaar 2e in de eindstand, eindigt nu als 3e.

   Matthews: "We probeerden Mohoric te doen kraken"

   Volgens Matthews kwam deze overwinning als een geschenk uit de hemel. "Het is een emotionele overwinning", zei "Bling". "Deze overwinning is een teamprestatie. Eigenlijk was Soren Kragh Andersen onze leider, maar hij heeft zich leeggereden voor mij."

    

   "Onderweg hebben we Mohoric proberen te breken, maar hij gaf geen krimp. Hij was de sterkste." De eindwinnaar zelf gaf achteraf toe dat het een zware week is geweest. "Ik probeerde alle aanvallen te counteren. Het was wel in mijn voordeel dat iedereen aan het strijden was voor de dagwinst", aldus de Sloveen. 

   Fase per fase

   1. 16 uur 20. Matthews wint! Matthews valt niet stil en wint de slotetappe voor Van Avermaet. Mohoric valt helemaal stil en komt op 14" van Matthews over de streep. Hij houdt zo 5" boniseconden over.
   2. 16 uur 19. Matthews gaat op en over Van Avermaet. Hij lijkt op weg naar de overwinning. Mohoric valt terug.
   3. 16 uur 19. Mohoric rijdt als 1e de Vesten op.
   4. 16 uur 18. Een grote groep met Matthews en Mohoric komen aansluiten. De Australiër lijkt de grote favoriet voor een eventuele sprint.
   5. 16 uur 18. Mohoric beantwoordt zelf een aanval onder de rode vod. Nog 1km te gaan.
   6. 16 uur 17. Nog 2km!
   7. 16 uur 16. Mohoric komt als een meesterdaler naar de kop van de wedstrijd toegereden.
   8. 16 uur 15. In de 1e groep valt het stil waardoor Mohoric weer kan aansluiten. De Sloveen heeft uitzicht op een eerste keer winst in de BinckBank Tour.
   9. 16 uur 15. Oliver Naesen wordt gegrepen op 5 kilometer van het einde.

    Oliver Naesen wordt gegrepen op 5 kilometer van het einde