Yves Lampaert zet tijdrit naar zijn hand in Baloise Belgium Tour

  Baloise Belgium Tour: Rit 3
  individuele tijdrit Individuele tijdritdistance 11.8 km
  location 14:17: Scherpenheuvel - 16:59: Averbode
  trophy Yves Lampaert
  einde
  startfinish
  011.8

   In Scherpenheuvel heeft Yves Lampaert (Quick Step-Alpha Vinyl) zich tot winnaar gekroond van de korte tijdrit in de Baloise Belgium Tour. De Deen Mads Pedersen (Trek-Segafredo) eindigde 2e en behoudt de leiderstrui.

   Yves Lampaert domineert in Scherpenheuvel

   In een korte tijdrit in en rond Scherpenheuvel leek het vooraf op een rit die zou moeten worden uitgevochten tussen de klassementsmannen. 

    

   Toch leek het een tijdje dat niemand de toptijd van de jonge Nederlander Daan Hoole kon verbeteren. De renner van Trek-Segafredo zette al redelijk snel een richttijd neer waar bijna alle renners hun tanden op stuk beten. 

    

   Bijna alle renners dus. Enkel Yves Lampaert en Mads Pedersen wisten onder de tijd van Hoole te duiken. Lampaert deed dat met een verschroeiende tijdrit en kwam 10 seconden sneller over de finishlijn. Mads Pedersen - de leider in het klassement - kwam aan het tussenpunt op één seconde van Lampaert en zorgde voor een zenuwslopende ontknoping.

    

   Uiteindelijk moest de Deen zijn meerdere erkennen in Lampaert. Hij eindigde op zes seconde en werd tweede. Hij blijft wel leider in het algemene klassement. Daan Hoole wordt knap 3e.

   Yves Lampaert: "Deze overwinning geeft een duwtje in de rug met het oog op de Tour"

   "Mads Pedersen is de Tour volop aan het voorbereiden, dus was hij vandaag een geduchte tegenstander. Dat ik hem kan kloppen vandaag doet deugd. Ik kan mijn Belgische kampioenentrui vandaag nog eens alle eer aandoen."

    

    "Of ik momenteel al zeker ben van een deelname aan de Tour? Dat niet, maar ik denk dat deze overwinning wel een duwtje in de rug kan geven. Ik zou er in elk geval heel graag bij zijn. Ik denk dat ik me onder meer wel kan tonen in de proloog in Kopenhagen."

    

   "Morgen wordt het een heel zware rit. We mogen ons als ploeg niet vergalopperen. Misschien is er iets mogelijk met Schmid en Sénéchal, maar Mads Pedersen lijkt in elk geval wel in een bloedvorm te zitten. Evident wordt het allesbehalve"

    

   "Of er in het peloton weer over corona wordt gesproken? Toch wel. Iedereen wil natuurlijk gezond aan de start staan in Denemarken. We zullen de maatregelen nog meer moeten toepassen. Met spijt in het hart moet je dan wat afstand nemen van de fans."

   Mads Pedersen: "Verliezen van Yves is geen schande"

   "Ik ben tevreden met deze uitslag. Ik wist dat er snelle jongens meereden vandaag. Verliezen van Yves is geen schande."

    

   "Ik heb de laatste tijd veel geoefend op het tijdrijden en hard gelet op mijn positie op de fiets. Vandaag was dus een perfecte oefening met het oog op de Tour"

    

   "Morgen wordt het een heel zware etappe, zeker ook door de hitte. Daar heb ik normaal wel wat last van. Morgen kan het dus het einde van mijn leiderspositie betekenen. Momenteel ben ik gewoon heel blij. Ik heb al een eerste, tweede en derde plaats kunnen bemachtigen."

   Rituitslag Stage 3Rituitslag Stage 3

     naamploegresultaat
   1Yves LampaertQST13:39
   2Mads PedersenTFS+7
   3Daan HooleTFS+10
   4Oscar RiesebeekAFC+12
   5Lasse HansenUXT+14
   6Florian VermeerschLTS+14
   7Aaron GateBEB+16
   8Alex KirschTFS+16
   9Jordi MeeusBOH+17
   10Tim WellensLTS+19

   Fase per fase

   1. 17 uur . Yves Lampaert houdt stand, Pedersen strandt op 6 seconden.

    Yves Lampaert houdt stand, Pedersen strandt op 6 seconden

   2. 16 uur 58. Lampaert haalt het! De Deen strandt uiteindelijk op 6 seconden van Lampaert. De Belg was niet te kloppen vandaag. 13'39" is de winnende tijd. .
   3. 16 uur 57. Lampaert is aan het nagelbijten. Nog een kleine kilometer voor de Deen! .
   4. 16 uur 57. Philipsen strandt boven de 14 minuten. Enkel Pedersen moet nog finishen. .
   5. 16 uur 54. Tim Wellens zal het morgen moeten doen in Durbuy. In de tijdrit komt hij binnen op 13'58". Hij levert bijna 20 seconden in op Lampaert. .
   6. 16 uur 53. Yves Lampaert kijk bedenkelijk. Voelt hij de bui al hangen? .
   7. 16 uur 52. Pedersen 1 seconde trager dan Lampaert. Mads Pedersen komt heel dicht in de buurt van Lampaert! we hebben een duel voor de dagwinst.  .
   8. 16 uur 52. Belgisch kampioen tijdrijden Yves Lampaert zet de snelste tijd neer.

    Belgisch kampioen tijdrijden Yves Lampaert zet de snelste tijd neer

   9. 16 uur 51. Lampaert stormt naar minstens een tweede plaats in het klassement. Renaat Schotte.
   10. 16 uur 51. Geen absolute toptijd voor Schmid. Hij komt binnen op 14 minuten. Een negende plaats voorlopig. .
   11. 16 uur 49. Tussentijd van Tim Wellens is 8'04". Dat is 18 seconden trager dan Lampaert.  .
   12. Nieuwe toptijd voor Lampaert: 13'39. Wat een toptijd van Yves Lampaert! Hij komt tien seconden sneller dan Daan Hoole over de meet. Lampaert mag plaatsnemen in de hotseat. Doet iemand nog beter? . 16 uur 45.
   13. 16 uur 44. Iedereen is vertrokken. Mads Pedersen is ook vertrokken. Wat kan de leider in het klassement? .
   14. 16 uur 43. Quinten Hermans is 26 seconden trager dan Lampaert aan het tussenpunt. Hij moet de schade vandaag beperken. .
   15. 16 uur 43. Jasper Philipsen gaat in de rode puntentrui van start. Enkel Mads Pedersen is nog niet onderweg. .
   16. 7'46" voor Lampaert. Knappe tussentijd van Lampaert! De Belgische kampioen tijdrijden doet 7(!) seconden sneller dan Daan Hoole. Een nieuwe toptijd lijkt in de maak. . 16 uur 40.
   17. 16 uur 38. Met Mauro Schmid zijn we aanbeland bij de top 5. Van Poppel, Wellens, Philipsen en Pedersen komen nog aan de beurt. .
   18. 16 uur 33. Oscar Riesebeek rijdt een sneller tweede deel dan Hoole, maar strandt op 2 seconden van zijn landgenoot.  .
   19. 16 uur 31. Yves Lampaert. De klassementsmannen beginnen nu aan hun tijdrit. Belgisch kampioen tijdrijden Yves Lampaert is net vertrokken.   .
   Baloise Belgium Tour
   -
   ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
   1wegwedstrijdMerelbeke - Maarkedal165 kmPedersenPedersen
   2wegwedstrijdBeveren - Knokke-Heist172,9 kmPhilipsenPedersen
   3individuele tijdritScherpenheuvel - Averbode11,8 kmLampaertPedersen
   4wegwedstrijdDurbuy - Durbuy172,3 kmHermansSchmid
   5wegwedstrijdGingelom - Beringen182,1 kmJakobsenSchmid
   404 | sporza