Wielertransfers: Ben Hermans 2 jaar langer bij Israel Start-Up Nation

  Sinds 1 augustus is de transfermolen in het wielrennen weer op gang gedraaid. Volg de belangrijkste verschuivingen en contractverlengingen hier op de voet.

  Wielertransfers 2022

  1. 12 uur 41. Hermans langer in Israëlische loondienst. Ben Hermans (35) heeft zijn contract bij Israel Start-Up Nation met twee seizoenen verlengd, dat bevestigde het team vandaag. "Eind 2023 zal ik zes jaar bij het team zijn, het bewijs dat ik mij hier erg op mijn gemak voel", zegt de Limburger. Hermans mocht deze zomer verschillende keren van de zege proeven. Hij won eind juni in Italië de Ronde van de Apennijnen en voegde daar vorige maand rit- en eindwinst in de Ronde van Noorwegen en een tijdritzege in de Franse Tour Poitou-Charentes aan toe. Zondag werd hij achtste en tweede Belg (na zilveren Remco Evenepoel) in de EK-wegrit in Trento. "Ik ben ambitieus en ik ben zeker dat ik nog mooie doelen kan vinden voor 2022 en 2023", benadrukt Hermans, ex-winnaar van de Brabantse Pijl (2015). "Ik ben heel gelukkig dat het team, opnieuw, vertrouwen in mij toont voor twee extra jaren. Ik ben gemotiveerd om er het beste van te maken." .
  2. 14-09-2021.
  3. 15 uur 36. Trek-Segafredo versterkt kern met Spaans sprinttalent Brustenga. De 22-jarige Spanjaard Marc Brustenga heeft een contract voor twee seizoenen ondertekend bij Trek-Segafredo. Hij gaat er koersen aan de zijde van onder meer Jasper Stuyven, Edward Theuns en Otto Vergaerde. De jonge Spanjaard komt over van de opleidingsploeg van Caja Rural-RGA. Hij behaalde dit seizoen al vijf overwinningen en wordt omschreven als een sprinter die de wedstrijd goed kan lezen en op termijn een rol kan spelen in de klassiekers van het noorden. .
  4. 15 uur 35. Mountainbiker Koretzky maakt overstap. Victor Koretzky, de bronzenmedaillewinnaar op het WK mountainbike, kiest voor een carrière op de weg. Hij tekende een contract tot 2023 bij B&B Hotels p/b KTM. De 27-jarige Fransman zal het wegseizoen combineren met de belangrijkste afspraken op de mountainbike-kalender. In Tokio kaapte Koretzky nog de 5e plek weg. .
  5. 13-09-2021.
  6. 11-09-2021.
  7. 14 uur 36. Alpecin-Fenix houdt Tobias Bayer aan boord. Tobias Bayer staat ook de komende 2 seizoenen nog onder contract bij Alpecin-Fenix. De 21-jarige Oostenrijker reed in de voorbije maand mee in de Ronde van Spanje, maar gaf na een val in de 12e etappe op.  "Ik ben blij dat ik mijn contract bij Alpecin-Fenix heb kunnen verlengen", zegt Bayer. "De ploeg hecht geloof in mij en dat is altijd een bron van motivatie. Ik voel me echt wel thuis bij mijn team. "In elke koers die we rijden heerst er altijd een gezonde groepsgeest en hebben we de mentaliteit om te winnen. De houding dat niets onmogelijk is motiveert mij en past perfect bij mijn manier van koersen." "Alpecin-Fenix geeft me de kans om mij als renner verder te ontwikkelen. Ik wil de komende jaren verder doorgroeien tot een sleutelfiguur binnen de ploeg zodat ik hier en daar eens zelf mijn kans kan gaan", besluit Bayer. .
  8. 11 uur 22. Ook Sénéchal verlengt tot 2023. Patrick Lefevere zwaait met tweejarige contracten voor heel wat vertrouwelingen. Ook Florian Sénéchal (28) verlaat het blauwe nest niet. De Fransman kwam in 2018 aan boord en maakt elk jaar progressie. Dit voorjaar werd hij 2e in de E3 Harelbeke en in de afgelopen Vuelta sprintte hij naar de mooiste zege uit zijn carrière. "Dit is het beste team voor mij", legt hij zijn contractverlenging uit. "Ik heb veel ambitie de komende twee jaren: ik wil beter worden en ik wil een belangrijke eendagskoers winnen." .
  9. 10-09-2021.
  10. 18 uur 10. Australisch talent voor Alpecin-Fenix. De broers Roodhooft hebben Robert Stannard kunnen losweken bij BikeExchange. De 22-jarige Australiër viel vorig jaar op met onder meer een 6e plaats in de Brabantse Pijl en enkele dichte ereplaatsen in de Vuelta. Maar dit jaar bleef hij wat hangen. "Een overstap naar Alpecin is de juiste stap om mij te blijven ontwikkelen", zegt Stannard. Ik kijk ernaar uit om mijn vertrouwde Australische omgeving in te ruilen voor een Belgische ploeg. Deze ploeg zit duidelijk in de lift. Ik wil deel uitmaken van die veelbelovende toekomst." .
  11. 09 uur 34. Eiking verzilvert rode trui bij EF. Intermarché-Wanty-Gobert heeft de voorbije dagen enkele aanwinsten gepresenteerd, maar het verliest ook een sterkhouder. Odd Christian Eiking trekt naar EF Pro Cycling. De 26-jarige Noor reed een uitstekende Vuelta en droeg 7 ritten de rode leiderstrui. Hij stond al langer op de radar van ploegbaas Jonathan Vaughters, die vooral onder de indruk is van de instelling van zijn nieuwste aanwinst. "Hij wilde pas over een contract praten nadat hij prestaties had neergezet. Dat getuigt van lef", zegt Vaughters. Eiking heeft naar eigen zeggen een ferme boost gekregen in Spanje en vindt EF de juiste omgeving om zich voort te ontwikkelen. .
  12. 09-09-2021.
  13. 17 uur 20. Intermarché blijft verjongen. Intermarché-Wanty Gobert heeft een 6e en 7e transfer voor volgend seizoen gepresenteerd. De 20-jarige Fransman Hugo Page reed de voorbije jaren voor de opleidingsploeg van Groupama-FDJ, waarvoor hij enkele mooie ereplaatsen behaalde. Bekender in de oren zal de naam van Julius Johansen klinken. In de jeugd was hij een van de toonaangevende figuren, met onder meer een wereldtitel bij de junioren, in Bergen. Vorig jaar werd hij ook nog wereldkampioen op de piste, met de Deense achtervolgingsploeg. Op de Spelen zelf bleef hij wel op de reservebank. .
  14. 17 uur 06. Trek haalt nog een Nederlander. Na Daan Hoole heeft Trek-Segafredo met Antwan Tolhoek nog een Nederlander aangetrokken voor het komende seizoen. De 27-jarige Tolhoek was de voorbije jaren een trouwe knecht bij Jumbo-Visma, al bewees hij met een 2e plaats in de Ruta del Sol dat er misschien nog meer in hem zit. Bij Trek hopen ze dat eruit te kunnen halen. .
  15. 07-09-2021.