• home
 • video
 • pas verschenen

  Wielertransfers: Gregor Mühlberger verhuist naar Movistar

  De transfercarrousel draait op volle toeren. Volg alle verschuivingen en contractverlengingen in de wielerwereld hier op de voet.

  Fase per fase

  1. 11 uur 53. Gregor Mühlberger ruilt BORA-hansgrohe voor Movistar. Gregor Mühlberger zet zijn loopbaan vanaf 2021 verder bij de Spaanse ploeg Movistar. De 26-jarige Oostenrijker komt over van BORA-hansgrohe en ondertekent een contract voor drie seizoenen. Mühlberger moet Movistar versterken in de grote rondes. De voorbije maand was hij aan zet in de Tour de France, maar hij moest ziek de strijd staken in de elfde rit. Hij telt zes profzeges, waarbij een etappe in de BinckBank Tour van 2018. Eerder haalde Movistar al voor 2021 de Spanjaard Ivan Garcia Cortina (Bahrain-McLaren). .
  2. 11 uur 52.
  3. 22-09-2020.
  4. 11 uur 38. Dit is één van de beste teams ter wereld. Ze geven me een fantastische kans. Drie jaar geleden trok ik naar SEG Racing Academy, wat absoluut de juiste keuze was. Nu ben ik klaar voor de volgende stap. Bij Bora-hansgrohe wordt zeer nauwgezet gewerkt. Vooral op het gebied van sportwetenschap beschouw ik dit team als een uitmuntende omgeving. En natuurlijk hoop ik me de komende jaren te ontwikkelen. Ik ben zeer gemotiveerd. . Jordi Meeus .
  5. 11 uur 35. Jordi Meeus naar de ploeg van Sagan. Jordi Meeus rijdt de komende twee jaar voor Bora-hansgrohe. Dat heeft het team van drievoudig wereldkampioen Peter Sagan vandaag bekendgemaakt. Het 22-jarige Belgische sprinttalent verlaat na dit seizoen SEG Racing Academy. Meeus zal deel uitmaken van de sprinttrein van het WorldTour-team. Dat zegt Dan Lorang, hoofd innovatie bij het WorldTour-team. "Maar Jordi zal zeker ook kansen krijgen", vult Lorang aan. "Onze tests hebben aangetoond dat hij het potentieel heeft om één van de snelste renners in het peloton te worden." .
  6. 17-09-2020.
  7. 09 uur 41. Grøndahl Jansen zoekt andere oorden op. Jumbo-Visma neemt afscheid van Amund Grøndahl Jansen. De 26-jarige Noor wisselt de Nederlandse succesformatie in voor Mitchelton-Scott.  De voormalige Noorse kampioen heeft grote ambities in het eendagswerk, zeker in de kasseikoersen, en mikt bij de Australische ploeg op meer vrijheid. "Ik wil resultaten behalen in dat soort koersen", legt de Noor uit. "In de harde koersen kan ik langer overleven dan de pure sprinters en heb ik nog een goeie sprint." Grøndahl Jansen rijdt momenteel de Tour, waar hij op de valreep Steven Kruijswijk moest vervangen.  .
  8. 15-09-2020.