• home
 • video
 • pas verschenen

  Wielertransfers: Belgisch spurttalent Jordi Meeus verkast naar Bora-hansgrohe

  De transfercarrousel draait op volle toeren. Volg alle verschuivingen en contractverlengingen in de wielerwereld hier op de voet.

  Fase per fase

  1. 11 uur 38. Dit is één van de beste teams ter wereld. Ze geven me een fantastische kans. Drie jaar geleden trok ik naar SEG Racing Academy, wat absoluut de juiste keuze was. Nu ben ik klaar voor de volgende stap. Bij Bora-hansgrohe wordt zeer nauwgezet gewerkt. Vooral op het gebied van sportwetenschap beschouw ik dit team als een uitmuntende omgeving. En natuurlijk hoop ik me de komende jaren te ontwikkelen. Ik ben zeer gemotiveerd. . Jordi Meeus .
  2. 11 uur 35. Jordi Meeus naar de ploeg van Sagan. Jordi Meeus rijdt de komende twee jaar voor Bora-hansgrohe. Dat heeft het team van drievoudig wereldkampioen Peter Sagan vandaag bekendgemaakt. Het 22-jarige Belgische sprinttalent verlaat na dit seizoen SEG Racing Academy. Meeus zal deel uitmaken van de sprinttrein van het WorldTour-team. Dat zegt Dan Lorang, hoofd innovatie bij het WorldTour-team. "Maar Jordi zal zeker ook kansen krijgen", vult Lorang aan. "Onze tests hebben aangetoond dat hij het potentieel heeft om één van de snelste renners in het peloton te worden." .
  3. 17-09-2020.
  4. 09 uur 41. Grøndahl Jansen zoekt andere oorden op. Jumbo-Visma neemt afscheid van Amund Grøndahl Jansen. De 26-jarige Noor wisselt de Nederlandse succesformatie in voor Mitchelton-Scott.  De voormalige Noorse kampioen heeft grote ambities in het eendagswerk, zeker in de kasseikoersen, en mikt bij de Australische ploeg op meer vrijheid. "Ik wil resultaten behalen in dat soort koersen", legt de Noor uit. "In de harde koersen kan ik langer overleven dan de pure sprinters en heb ik nog een goeie sprint." Grøndahl Jansen rijdt momenteel de Tour, waar hij op de valreep Steven Kruijswijk moest vervangen.  .
  5. 15-09-2020.
  6. 15 uur 04. Circus-Wanty Gobert kiest voor de ervaring van Rein Taaramäe (33). De Est Rein Taaramäe zal vanaf volgend seizoen de selectie van Circus-Wanty Gobert versterken. Hij was in het verleden meermaals kampioen van Estland en behaalde onder andere overwinningen in de Tour de l'Ain (2009) en de Ronde van Burgos (2015).  Ook in grote rondes liet Taaramäe zich zien. De 33-jarige renner won ritten in de Vuelta (2011) en in de Giro (2016).  "Ik heb drie seizoenen in de World Tour gereden bij Astana en Katusha. Toch beleefde ik mijn beste jaren in Procontinentale teams, omdat het programma me beter ligt", reageerde Taaramäe. "Ik ben ongeduldig om deze magische omgeving met een echte fietscultuur te ontdekken, tussen de klassiekers en de grote kampioenen." Manager Jean-François Bourlart ziet de Est als een nieuwe troef. "Rein is een belangrijke versterking voor onze klimmersgroep. Hij zal zijn ervaring aan de hele kern van jongeren kunnen doorgeven." .
  7. 12 uur 03. Lotto-Soudal zet met Filippo Conca (21) verjonging voort . De 21-jarige Italiaan Filippo Conca heeft een contract van 2 jaar getekend bij Lotto-Soudal. Ondanks zijn lengte (1,90m) is Conca een lichtgewicht. Vorig weekend eindigde hij nog 5e in de Baby Giro, net als in 2019. Eind juli won hij in Imola zijn eerste koers na de lockdown.  Conca stapt over van het Italiaanse continentale team Biesse Arvedi: "Ik ben zo blij. Ik zal er alles aan doen om niet te ontgoochelen. Mijn ultieme droom is een rit winnen in een grote ronde, maar dat is voor later. Eerst moet ik mijn plaats vinden in de ploeg en zal ik heel graag helper zijn. Wat me zeker zal helpen, is dat ik met Stefano Oldani een land- en leeftijdsgenoot in de ploeg heb. We kennen mekaar al jaren erg goed." Lotto-Soudal-manager John Lelangue: "Conca is meer dan een goeie renner. Hij heeft absoluut de juiste ingesteldheid. Het is een grote stap vooruit, maar we zullen hem in alles bijstaan. Zijn anstelling maakt deel uit van een groter verjongingsplan bij Lotto-Soudal." .