Sam Bennett wint met het lef van leider en ploegmaat Remco Evenepoel

  Na de Evenepoelshow van gisteren heeft nu Sam Bennett Deceuninck-Quick Step de zege geschonken in de Ronde van Burgos. De Ierse sprinter ontliep een val onder de vod en kwam solo aan. Morgen gaat kopman Remco Evenepoel als leider de slotrit in.

  Na de stevige bergrit gisteren mochten de sprinters zich vandaag uitleven in een overwegend vlakke etappe.  Het peloton startte in Gumiel de Izán en reed onder de blakende zon richting Roa de Duero. 

   

  Zes renners kleurden de etappe vandaag met de vlucht van de dag, maar het zwaartepunt lag in het slot van de koers. Op het einde wachtte nog een lastige slotkilometer die misschien voor een verrassing kon zorgen.

   

  De sprinters hadden er duidelijk zin in, want met nog 10 km voor de boeg begonnen de treintjes zich al te vormen.

   

  In de laatste kilometer werd er misschien iets te gretig gekoerst, want het peloton werd ontregeld door een valpartij in een scherpe bocht. 

   

  Michael Morkov (Deceuninck-Quick Step) en een collega van Groupama-FDJ gingen tegen de grond en hinderden zo het hele peloton achter zich. Sam Bennett (Deceuninck-Quick Step) zat helemaal vooraan en ontweek daardoor de val.

   

  Op de oplopende laatste hectometers schoot hij weg als een pijl uit boog. Niemand kon zijn wiel bijhouden en hij reed solo over de meet. Démare en Nizzolo vervolledigden het podium.

   

  Onze landgenoot Lionel Taminiaux (Bingoal-Wallonie Bruxelles) werd knap vijfde. Remco Evenepoel blijft leider.

  Sam Bennett reed naar een tweede overwinning op een rij voor Deceuninck-Quick Step.

  Remco Evenepoel rijdt ook morgen in de leiderstrui.

  VIDEO: de finish van Sam Bennett

  uitslag rit 4
  1. Sam Bennett (Ier) 163 km in 3u51'19"
  2. Arnaud Démare (Fra) op 5"
  3. Giacomo Nizzolo (Ita)  
  4. Davide Cimolai (Ita)  
  5. Lionel Taminiaux  
  6. Biniam Girmay (Eri)  
  7. Jon Aberasturi (Spa)  
  8. Martin Laas (Est)  
  9. Alexander Edmondson (Aus)  
  10. Rick Zabel (Dui) op 8"
  algemeen klassement
  1. Remco Evenepoel  in 15u26'47"
  2. George Bennett (NZe) op 18"
  3. Mikel Landa (Spa) 32"
  4. Esteban Chaves (Col) 35"
  5. Joao Almeida (Por) 45"
  6. Richard Carapaz (Ecu) 52"
  7. Ben Hermans  
  8. Fabio Aru (Ita) 1'03"
  9. David De La Cruz (Spa) 1'33"
  10 Mikel Nieve (Spa) 1'35"

  Ronde van Burgos, rit 4

  1. 16 uur 43. In de herhaling zien we Sam Bennett perfect geplaatst zitten in een gevaarlijke bocht. Achter hem ging een renner van FDJ tegen de grond en hinderde zo het hele peloton. .
  2. 16 uur 41. EINDE: Bennett wint de 4e etappe. Sam Bennett profiteert optimaal van de chaos in het peloton. In de lastige slotkilometer spurt hij van jan en alleman weg. Hij kan helemaal alleen over de streep rijden. Het is de tweede zege op een rij voor Deceuninck-Quick Step. .
  3. 16 uur 40. Nog een val, Bennett alleen. Het slot wordt helemaal ontregeld door een val. Bennett vliegt ondertussen als een raket weg. .
  4. 16 uur 38. FDJ op kop. Het peloton moet zich door enkele bochten wringen en Groupama-FDJ eist de kop op. .
  5. 16 uur 37. Nog 3 km. Etappe 4 zit er bijna op en het kan nog alle kanten uit. Zes ploegen zitten perfect geplaatst. .
  6. 16 uur 34. Daar is Quick Step. Ze vallen niet echt op door hun verschillende truien, maar Deceuninck-Quick Step komt ook een gunstig plaatsje voorin opeisen. NTT is ook van de partij. We krijgen zo zes treintjes op een rij. Nog 5 km te gaan. .
  7. 16 uur 33.
  8. 16 uur 31. Vier ploegen met treintjes. Jumbo-Visma, Groupama-FDJ, Bahrain McLaren en Bora-Hansgrohe brengen hun treintjes naar de kop van het peloton. Nog steeds geen spoor van Deceuninck-Quick Step en Sam Bennett. .
  9. 16 uur 29. Een val in het peloton. Het peloton wordt opgeschrikt door een val. Gelukkig zijn er geen grote slachtoffers te bespeuren. Galvan en De La Cruz zijn enkele van de pechvogels. .
  10. 16 uur 27.
  11. 16 uur 27. Alle vluchters gegrepen. Op 12 km van de eindstreep wordt het duo van Kometa Xstra gegrepen. De sprinttreinen mogen zich stilaan klaarmaken. .
  12. 16 uur 22. Sevilla heeft gezelschap gekregen van zijn ploegmaat Ropero. Ze kunnen er nog een duotijdrit van maken. Nog 15 km te gaan. .
  13. 16 uur 19. Sevilla rijdt moederziel alleen in de blakende zon. Het peloton heeft hem in het vizier. Het heeft er alle schijn van dat deze etappe in een sprint eindigt. .
  14. 16 uur 15. De koplopers hebben er nog zin in. De drie koplopers vallen om de beurt aan. De Spanjaard Sevilla is de sterkste en rijdt nu alleen aan de leiding. Zijn voorsprong: 30 seconden. .
  15. 16 uur 15. Groupama-FDJ en Astana leiden de dans in het peloton. Van Deceuninck-Quick Step is er voorlopig geen spoor. .
  16. 16 uur 09. Het peloton trekt door . Cima, Ropero en Sevilla worden op de hielen gezeten door het aanstormende peloton. Hun voorsprong is gezakt tot een 1 minuut. .