De Gendt over virtuele Ronde: "Iets voor tijdrijders", Evenepoel: "Lastig bergop"

  Ruben Van Gucht heeft met 4 deelnemers en Tomas Van Den Spiegel (CEO Flanders Classics) vooruitgeblikt op DeRonde2020 - een koers vanuit hun kot. Herbeleef hier de babbel over de 1e virtuele Ronde van Vlaanderen.

  Herbekijk de babbel:

  De 13 deelnemers

  Een zondagnamiddag in het teken van de Ronde

  De deelnemers deden al een test voor zondag

  voorstelling DeRonde2020

  1. 11 uur 27. Op naar zondag! Zondag om 15.30u is DeRonde2020 - een koers vanuit hun kot op Eén en sporza.be te bekijken. 13 kleppers strijden dan voor de hoofdtrofee in de eerste virtuele Ronde van Vlaanderen ooit.
  2. 11 uur 25. Ploegleider Grischa Niermann weet meer af van het virtuele wielrennen dan ik. Teunissen en ik zullen zeker nog een meeting houden met hem. Wout van Aert (Jumbo-Visma).
  3. 11 uur 22. In een sprint zou Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) een grote kanshebber zijn. "Maar ik denk niet dat het zondag op een spurt zal uitdraaien. Het zal een prooi zijn voor de tijdrijders. Ik schuif Remco en Thomas naar voren.".
  4. 11 uur 21. Ik heb de verwarming al afgezet in de kamer waar ik zondag op de rollen zal rijden. Het zal lekker koel zijn. Wout van Aert.
  5. 11 uur 19. Evenepoel: "De Gendt heeft meeste ervaring". Evenepoel plaatst De Gendt een beetje in een favorietenrol. "Hij heeft de meeste ervaring op de rollen. Het zal duwen en duwen worden zondag. Maar als je van bij de start volle bak rijdt, zou je wel eens kunnen stilvallen", waarschuwt Evenepoel.
  6. 11 uur 18. In virtuele koersen moet je puur en alleen je wattages duwen. Op de weg is dat anders. Thomas De Gendt.
  7. 11 uur 17. Van Den Spiegel: "Het moet interessant blijven". Waarom is de koers maar 32 kilometer lang? "Het moet interessant blijven", zegt Tomas Van Den Spiegel. "We moeten niet overdrijven qua kilometers in de eerste editie. Misschien krijgen we meer van dit in de toekomst.".
  8. 11 uur 15. Opvallend: De Gendt en Evenepoel hebben zondagvoormiddag een (individuele) trainingstocht van 3 uur gepland voor de virtuele Ronde.
  9. 11 uur 14. Van Aert: "Leuk om een doel te hebben". Wout van Aert wil geen slecht figuur slaan zondag. "Ik ben sinds een week bezig met de wedstrijd. Het is leuk om een doel te hebben in deze periode", zegt Van Aert.
  10. 11 uur 13. Gisteren reed ik de virtuele Kruisberg op. Echt zwaar. Het zal pittig worden zondag. Jasper Stuyven.
  11. 11 uur 12. Evenepoel: "Bergop is het lastig". "Ik heb het parcours vanmorgen al verkend", zegt Remco Evenepoel. "Bergop was het lastig. Ik denk ook niet dat je veel voordeel zal halen door in het wiel te rijden van een collega.".
  12. De 13 deelnemers. 11 uur 12.
  13. 11 uur 09. Het zal qua inspanning iets meer op een tijdrit lijken. Ik verwacht dus vooral dat tijdrijders voor de zege zullen strijden zondag. Thomas De Gendt.
  14. 11 uur 05. Evenepoel: "Mijn eerste monument op de rollen". Voor Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick Step) wordt DeRonde2020 zijn vuurdoop in een monument. "Ik ben de eerste die zal kunnen zeggen dat mijn eerste monument er eentje op de rollen was.".
  15. 11 uur 04. De Gendt: "Minder wringen". Thomas De Gendt zit al te popelen om de virtuele Ronde te rijden. "Het is veel minder wringen dan op de weg. Misschien win ik voor het eerst de Ronde", zegt de hardrijder van Lotto-Soudal.
  16. 11 uur 01. Eerste 4 deelnemers. Ruben Van Gucht heeft de voorstelling op gang getrapt. Naast Tomas Van Den Spiegel (CEO Flanders Classics) zijn ook de eerste 4 deelnemers van de partij: Thomas De Gendt, Remco Evenepoel, Wout van Aert en Jasper Stuyven.
  17. 10 uur 52.
  18. 10 uur 46. 1e virtuele Ronde van Vlaanderen. Zondag rijden 13 profrenners de Ronde van Vlaanderen op rollen. De wedstrijd zal live te bekijken zijn op Eén en sporza.be. Om 11u start op deze pagina de voorstelling met livestream. Dan geven we ook de 13 deelnemers prijs.