• home
 • video
 • pas verschenen

  De Gendt over virtuele Ronde: "Iets voor tijdrijders", Evenepoel: "Lastig bergop"

  Ruben Van Gucht heeft met 4 deelnemers en Tomas Van Den Spiegel (CEO Flanders Classics) vooruitgeblikt op DeRonde2020 - een koers vanuit hun kot. Herbeleef hier de babbel over de 1e virtuele Ronde van Vlaanderen.

  Herbekijk de babbel:

  De 13 deelnemers

  Een zondagnamiddag in het teken van de Ronde

  De deelnemers deden al een test voor zondag

  voorstelling DeRonde2020

  1. 11 uur 27. Op naar zondag! Zondag om 15.30u is DeRonde2020 - een koers vanuit hun kot op Eén en sporza.be te bekijken. 13 kleppers strijden dan voor de hoofdtrofee in de eerste virtuele Ronde van Vlaanderen ooit.
  2. 11 uur 25. Ploegleider Grischa Niermann weet meer af van het virtuele wielrennen dan ik. Teunissen en ik zullen zeker nog een meeting houden met hem. Wout van Aert (Jumbo-Visma).
  3. 11 uur 22. In een sprint zou Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) een grote kanshebber zijn. "Maar ik denk niet dat het zondag op een spurt zal uitdraaien. Het zal een prooi zijn voor de tijdrijders. Ik schuif Remco en Thomas naar voren.".
  4. 11 uur 21. Ik heb de verwarming al afgezet in de kamer waar ik zondag op de rollen zal rijden. Het zal lekker koel zijn. Wout van Aert.
  5. 11 uur 19. Evenepoel: "De Gendt heeft meeste ervaring". Evenepoel plaatst De Gendt een beetje in een favorietenrol. "Hij heeft de meeste ervaring op de rollen. Het zal duwen en duwen worden zondag. Maar als je van bij de start volle bak rijdt, zou je wel eens kunnen stilvallen", waarschuwt Evenepoel.
  6. 11 uur 18. In virtuele koersen moet je puur en alleen je wattages duwen. Op de weg is dat anders. Thomas De Gendt.
  7. 11 uur 17. Van Den Spiegel: "Het moet interessant blijven". Waarom is de koers maar 32 kilometer lang? "Het moet interessant blijven", zegt Tomas Van Den Spiegel. "We moeten niet overdrijven qua kilometers in de eerste editie. Misschien krijgen we meer van dit in de toekomst.".
  8. 11 uur 15. Opvallend: De Gendt en Evenepoel hebben zondagvoormiddag een (individuele) trainingstocht van 3 uur gepland voor de virtuele Ronde.
  9. 11 uur 14. Van Aert: "Leuk om een doel te hebben". Wout van Aert wil geen slecht figuur slaan zondag. "Ik ben sinds een week bezig met de wedstrijd. Het is leuk om een doel te hebben in deze periode", zegt Van Aert.