Ook ploeg Van Avermaet past voor Parijs-Nice, Circus-Wanty komt erbij

  Het peloton zit met de handen in het haar. Wat zijn de gevolgen van de coronadreiging voor de (Italiaanse) koersen? Volg hier de laatste ontwikkelingen.

  Het coronavirus in het peloton:

  • Geen Strade Bianche
  • Organisatie zoekt naar nieuwe datum
  • Nog geen duidelijkheid over Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo, GP Industria van zondag gaat ook niet door.
  • Steeds meer ploegen passen zelf voor de overige Italiaanse koersen: ook CCC, UAE Team, Astana, AG2R en Sunweb sturen hun kat, gisteren viel die beslissing al bij EF Pro Cycling, Mitchelton-Scott, Ineos en Groupama-FDJ
  • Parijs-Nice gaat - voorlopig - wel zoals gepland zondag van start (weliswaar al zeker zonder Ineos, Astana, CCC en Mitchelton-Scott)

  Fase per fase

  1. 22 uur 45.
  2. 22 uur 43. Trofeo Binda voor vrouwen verplaatst. Ook het vrouwenpeloton wordt getroffen door de coronamaatregelen in Italië. De Trofeo Binda, een belangrijke eendagskoers in Varese, wordt van 22 maart opgeschoven naar 2 juni.
  3. 21 uur 36.
  4. 21 uur 10.
  5. 20 uur 16.
  6. 20 uur 15. Flanders Classics: "We gaan door zoals gepland". Flanders Classics volgt de situatie rond het coronavirus op de voet, maar op dit moment is het nog niet aan de orde om van koers te wijzigen.
  7. 20 uur 03. Organisator GP Monseré verwelkomt toppers.

   Organisator GP Monseré verwelkomt toppers

  8. 20 uur 03. Geen onrust bij Deceuninck-Quick Step en Naesen.

   Geen onrust bij Deceuninck-Quick Step en Naesen

  9. 19 uur 53. Wie rijdt Parijs-Nice? Samen met de aankondiging van de 19 deelnemende teams heeft de organisatie van Parijs-Nice ook enkele nieuwe namen aan de startlijst toegevoegd: Wout van Aert, Peter Sagan, Elia Viviani en Romain Bardet bevestigden hun deelname. Vanuit het Quick-Step-kamp weten we dat ook Jungels, Stybar en Asgreen er zullen rijden (maar geen Evenepoel). Bij Lotto-Soudal zien we Gilbert en Degenkolb aan de start, maar geen Tim Wellens.
  10. 18 uur 36. Bevestiging: Circus-Wanty Gobert rijdt Parijs-Nice. De organisatie van Parijs-Nice heeft de 19 teams bekendgemaakt die op dit moment zullen starten in de Koers naar de Zon. Naast Lotto-Soudal en Deceuninck-Quick Step is daar ook Circus-Wanty Gobert bij, die geen wildcard kregen, maar door het vermoedelijke forfait van de Tirreno en het afhaken van tal van teams toch worden toegelaten. Ook B&B Hotels-Vital Concept, de Franse ploeg van onder andere Jens Debusschere en Frederik Backaert, werd opgevist.
  11. 18 uur 25. Ook geen CCC in Parijs-Nice en Tirreno. CCC, de ploeg van Greg Van Avermaet, volgt het voorbeeld van onder meer Ineos, Mitchelton en Astana en schrapt zowel Parijs-Nice als het sowieso al onzekere Tirreno-Adriatico. "We hebben deze beslissing genomen om de gezondheid en veiligheid van onze renners en het publiek te beschermen." Van Avermaet zal zich dus op een alternatieve manier moeten voorbereiden op zijn voorjaar.
  12. 18 uur 24. In deze periode van het jaar worden heel wat renners ziek. Er is nog altijd geen gedetailleerd quarantaineplan en geen snelle test op het virus, dus we lopen te veel risico. Daarom zeggen we af voor beide koersen. Max Testa (ploegdokter CCC).
  13. 18 uur 03.
  14. 17 uur 01.
  15. 16 uur 56. "Circus-Wanty Gobert toch in Parijs-Nice". De renners van Circus-Wanty Gobert zullen in plaats van Tirreno-Adriatico Parijs-Nice rijden. Dat meldt RTBF. Voor die laatste koers kregen ze eerst geen uitnodiging, maar door het afhaken van Astana, Ineos, Mitchelton-Scott en UAE kwamen er toch plaatsjes vrij in de Koers naar de Zon.
  16. 16 uur 34. 8 renners per ploeg in Parijs-Nice. Om zoveel mogelijk renners competitieritme te laten opdoen met het oog op het voorjaar heeft organisator ASO beslist om net als vroeger ploegen van 8 renners toe te laten. Dat nieuws heeft Deceuninck-Quick Step-ploegleider Wilfried Peeters ons bevestigd.
  17. 15 uur 21. GP Industria geschrapt. Er wordt komend weekend helemaal niet gekoerst in Italië, want ook de GP Industria & Artigianato is afgelast. Die wedstrijd stond zondag op het programma.