• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook ploeg Van Avermaet past voor Parijs-Nice, Circus-Wanty komt erbij

  Het peloton zit met de handen in het haar. Wat zijn de gevolgen van de coronadreiging voor de (Italiaanse) koersen? Volg hier de laatste ontwikkelingen.

  Het coronavirus in het peloton:

  • Geen Strade Bianche
  • Organisatie zoekt naar nieuwe datum
  • Nog geen duidelijkheid over Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo, GP Industria van zondag gaat ook niet door.
  • Steeds meer ploegen passen zelf voor de overige Italiaanse koersen: ook CCC, UAE Team, Astana, AG2R en Sunweb sturen hun kat, gisteren viel die beslissing al bij EF Pro Cycling, Mitchelton-Scott, Ineos en Groupama-FDJ
  • Parijs-Nice gaat - voorlopig - wel zoals gepland zondag van start (weliswaar al zeker zonder Ineos, Astana, CCC en Mitchelton-Scott)

  Fase per fase

  1. 22 uur 45.
  2. 22 uur 43. Trofeo Binda voor vrouwen verplaatst. Ook het vrouwenpeloton wordt getroffen door de coronamaatregelen in Italië. De Trofeo Binda, een belangrijke eendagskoers in Varese, wordt van 22 maart opgeschoven naar 2 juni.
  3. 21 uur 36.
  4. 21 uur 10.
  5. 20 uur 16.
  6. 20 uur 15. Flanders Classics: "We gaan door zoals gepland". Flanders Classics volgt de situatie rond het coronavirus op de voet, maar op dit moment is het nog niet aan de orde om van koers te wijzigen.
  7. 20 uur 03. Organisator GP Monseré verwelkomt toppers.

   Organisator GP Monseré verwelkomt toppers

  8. 20 uur 03. Geen onrust bij Deceuninck-Quick Step en Naesen.

   Geen onrust bij Deceuninck-Quick Step en Naesen

  9. 19 uur 53. Wie rijdt Parijs-Nice? Samen met de aankondiging van de 19 deelnemende teams heeft de organisatie van Parijs-Nice ook enkele nieuwe namen aan de startlijst toegevoegd: Wout van Aert, Peter Sagan, Elia Viviani en Romain Bardet bevestigden hun deelname. Vanuit het Quick-Step-kamp weten we dat ook Jungels, Stybar en Asgreen er zullen rijden (maar geen Evenepoel). Bij Lotto-Soudal zien we Gilbert en Degenkolb aan de start, maar geen Tim Wellens.