• home
 • video
 • pas verschenen

  Nederlands duo heeft het allerlaatste woord in de Zesdaagse van Rotterdam

  De 38e editie van de Zesdaagse van Rotterdam is gewonnen door de Nederlanders Wim Stroetinga en Yoeri Havik. Ze wipten op de slotdag nog van de 2e naar de 1e plaats.

    Eindstand
      punten rondes
  1. Yoeri Havik/Wim Stroetinga (Ned) 384  
  2. Moreno De Pauw/Jan Willem van Schip (Ned) 224 +1
  3. Kenny De Ketele/Robbe Ghys 240 +2
  4. Iljo Keisse/Niki Terpstra (Ned) 338 +3
  5. Roger Kluge/Theo Reinhardt (Dui) 320 +3
  11. Lindsay De Vylder/Jules Hesters  152 +8

  Fase per fase

  1. 23 uur 06. Stroetinga en Havik triomferen. De eindzege in Rotterdam is uiteindelijk een prooi geworden voor Wim Stroetinga en Yoeri Havik. In deze editie met veel wisselende leiders en enkele uitvallers zorgde het Nederlandse duo op de laatste avond voor een laatste ommekeer. Ze wipten nog van de 2e naar de 1e plaats. Het is hun eerste zege in Rotterdam. In 2018 werden ze 2e, in 2019 eindigden ze 3e.
  2. 16 uur 37. Belgisch duo staat plots op kop. De leidersplaats brengt geen geluk in Rotterdam. Nadat Jasper De Buyst gisteren moest passen door ziektekiemen, is vandaag Theo Reinhardt aan de beurt. De Duitser had gisteren de macht gegrepen met Roger Kluge, maar past voor de slotavond. Kluge wordt nu gekoppeld aan Tosh Van der Sande, het ex-maatje van De Buyst. Ze snijden de laatste avond aan op de 3e plaats in de stand. Door al het gerommel zijn Kenny De Ketele en Robbe Ghys plots leider.
  3. 07-01-2020.
  4. 23 uur 51. Troon in Rotterdam is van de Duitsers. Jasper De Buyst en Tosh Van der Sande zijn hun koppositie uiteraard kwijt. Het duo is door de ziekte en neutralisatie van De Buyst teruggevallen naar de 7e plaats. Roger Kluge en Theo Reinhardt hebben de kans niet laten liggen en wippen van de tweede naar de eerste plaats. Nog één koppel volgt in dezelfde ronde: Kenny De Ketele en Robbe Ghys, weliswaar met een zeer grote puntenachterstand.
  5. 06-01-2020.
  6. 19 uur 34. De hoogtepunten van de vierde dag:.

   De hoogtepunten van de vierde dag:

   Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming gegeven. Klik hier om dit toe te laten of ga naar https://www.youtube.com/watch?v=w_o155ANo7s