Nederlands duo heeft het allerlaatste woord in de Zesdaagse van Rotterdam

  De 38e editie van de Zesdaagse van Rotterdam is gewonnen door de Nederlanders Wim Stroetinga en Yoeri Havik. Ze wipten op de slotdag nog van de 2e naar de 1e plaats.

    Eindstand
      punten rondes
  1. Yoeri Havik/Wim Stroetinga (Ned) 384  
  2. Moreno De Pauw/Jan Willem van Schip (Ned) 224 +1
  3. Kenny De Ketele/Robbe Ghys 240 +2
  4. Iljo Keisse/Niki Terpstra (Ned) 338 +3
  5. Roger Kluge/Theo Reinhardt (Dui) 320 +3
  11. Lindsay De Vylder/Jules Hesters  152 +8

  Fase per fase

  1. 23 uur 06. Stroetinga en Havik triomferen. De eindzege in Rotterdam is uiteindelijk een prooi geworden voor Wim Stroetinga en Yoeri Havik. In deze editie met veel wisselende leiders en enkele uitvallers zorgde het Nederlandse duo op de laatste avond voor een laatste ommekeer. Ze wipten nog van de 2e naar de 1e plaats. Het is hun eerste zege in Rotterdam. In 2018 werden ze 2e, in 2019 eindigden ze 3e.
  2. 16 uur 37. Belgisch duo staat plots op kop. De leidersplaats brengt geen geluk in Rotterdam. Nadat Jasper De Buyst gisteren moest passen door ziektekiemen, is vandaag Theo Reinhardt aan de beurt. De Duitser had gisteren de macht gegrepen met Roger Kluge, maar past voor de slotavond. Kluge wordt nu gekoppeld aan Tosh Van der Sande, het ex-maatje van De Buyst. Ze snijden de laatste avond aan op de 3e plaats in de stand. Door al het gerommel zijn Kenny De Ketele en Robbe Ghys plots leider.
  3. 07-01-2020.
  4. 23 uur 51. Troon in Rotterdam is van de Duitsers. Jasper De Buyst en Tosh Van der Sande zijn hun koppositie uiteraard kwijt. Het duo is door de ziekte en neutralisatie van De Buyst teruggevallen naar de 7e plaats. Roger Kluge en Theo Reinhardt hebben de kans niet laten liggen en wippen van de tweede naar de eerste plaats. Nog één koppel volgt in dezelfde ronde: Kenny De Ketele en Robbe Ghys, weliswaar met een zeer grote puntenachterstand.
  5. 06-01-2020.
  6. 19 uur 34. De hoogtepunten van de vierde dag:.

   De hoogtepunten van de vierde dag:

  7. 19 uur 25. Jasper De Buyst en Tosh Van der Sande op kop. Na de vierde dag van de Zesdaagse van Rotterdam is er weer een nieuw leidersduo. Jasper De Buyst en Tosh Van der Sande zijn de nieuwe leiders. Ze hebben een kleine puntenvoorsprong op de koppels Kluge/Reinhardt en Keisse/Terpstra. Ook Moreno De Pauw en Jan-Willem van Schip rijden nog in dezelfde ronde rond.
  8. 00 uur 30. De Pauw en Van Schip komen op kop. Moreno De Pauw en Jan-Willem van Schip hebben de macht gegrepen in Rotterdam. De Belgisch-Nederlandse tandem pakte een bonusronde in de extra lange ploegkoers en hield de leidersplaats daarna vast. Vier koppels volgen op één ronde.
  9. 00 uur 29. De Pauw en Van Schip na de lange ploegkoers.

   De Pauw en Van Schip na de lange ploegkoers

  10. 00 uur 28. Vier koppels volgen op 1 ronde van de leiders: De Buyst/Van der Sande, Keisse/Terpstra, Kluge/Reinhardt en De Ketele/Ghys.
  11. 00 uur 27.
  12. 05-01-2020.
  13. 23 uur 56. Keisse en Terpstra blijven op kop. Ook na de tweede dag in de Zesdaagse van Rotterdam staan Iljo Keisse en Niki Terpstra nog aan de leiding. Drie koppels tellen wel meer punten dan de leiders, maar Keisse en Terpstra hebben een ronde voorsprong. De Pauw en Van Schip volgen ook op één ronde, maar zij tellen wel al 30 punten minder dan de koplopers.