Rivera viert opnieuw feestje in LBT, eindwinst voor Duitse Kröger

  De Duitse Mieke Kröger heeft de Lotto Belgium Tour op haar naam geschreven. De slotrit was opnieuw een prooi voor de Amerikaanse Coryn Rivera. Lotto Kopecky beloont een mooie 4 dagen met een 2e plek in de eindstand.

  Bekijk hier de finale op de vesten in Geraardsbergen

  De Duitse Mieke Kröger heeft de Lotto Belgium Tour gewonnen. In de proloog strandde ze op een zucht van winnares Ruth Winder. De 2e rit was het dan wel raak voor de Duitse, Lotte Kopecky werd er tweede. 

   

  De 3e dag opende Coryn Rivera haar rekening. De Amerikaanse toonde zich in een sprint de sterkste, Kopecky belandde ook daar op het podium met een derde stek.

   

  Op de slotdag was het alweer prijs voor Rivera. Na een rit in Geraardsbergen - inclusief de Muur - had ze nog het meeste kruit in de benen. Kröger zag enorm af, had na de aankosmt nog even medische hulp nodig,  maar trok de eindzege uiteindelijk wel naar zich toe. 

   

  Lotte Kopecky mag als tweede in de eindstand mee het podium op. Het bergklassement was voor Sofie De Vuyst.

  Fase per fase

  1. Kröger moet bekomen na haar inspanning. 14 uur 57.
  2. 14 uur 56. Rivera wint slotrit, Kröger eindwinnares . Opnieuw prijs voor Coryn Rivera. De Amerikaanse pakt haar 2e ritwinst in Geraardsbergen. Sofie De Vuyst werd knap derde. De eindwinst is voor de Duitse Mieke Kröger, die evenwel volledig uitgeput over de meet kwam. .
  3. 14 uur 56. Rivera wint slotrit, Kröger eindwinnares . Opnieuw prijs voor Coryn Rivera. De Amerikaanse pakt haar 2e ritwinst in Geraardsbergen. Sofie De Vuyst werd knap derde. De eindwinst is voor de Duitse Mieke Kröger, die evenwel volledig uitgeput over de meet kwam. .
  4. Opnieuw de handen in de lucht bij Rivera. 14 uur 50.
  5. 13-09-2019.
  6. 16 uur 38. Rivera sprint naar winst in de Lotto Belgium Tour.

   Rivera sprint naar winst in de Lotto Belgium Tour

  7. 16 uur 32.
  8. 16 uur 24. Rivera sprint naar ritzege, Kopecky opnieuw 3e. De voorlaatste rit is uitgedraaid op een sprint. De Amerikaanse renster Coryn Rivera was de snelste in Willebroek. Ze klopte Susanne Andersen uit Noorwegen, Lotte Kopecky werd net als gisteren 3e.
  9. 12-09-2019.
  10. 17 uur 11. Mieke Kröger is Lotte Kopecky te snel af en wint de 2e rit in de Lotto Belgium Tour.

   Mieke Kröger is Lotte Kopecky te snel af en wint de 2e rit in de Lotto Belgium Tour

  11. 17 uur 10. Kopecky moet zege aan Kröger laten. Mieke Kröger heeft de eerste rit in lijn gewonnen. De Duitse renster sprong in de laatste kilometer weg van haar medevluchters: Lotte Kopecky en de Française Audrey Cordon-Ragot. Die keken te lang naar mekaar om Kröger nog te remonteren. Cordon-Ragot werd uiteindelijk 2e in Dadizele, Kopecky 3e. In het klassement neemt Kröger de leiderstrui over van Ruth Winder. De Amerikaanse was gisteren een zucht sneller in de proloog.
  12. 17 uur 10.
  13. 11-09-2019.
  14. 16 uur 31. Proloogwinst voor Ruth Winder. De eerste bloemen in de Lotto Belgium Tour zijn uitgedeeld aan Ruth Winder. De Amerikaanse was in Mettet een zuchtje sneller dan de Duitse Mieke Kröger.