• home
 • video
 • pas verschenen

  Jenthe Biermans maakt mee de overstap naar Israel Cycling Academy

  In het wielrennen is de transferperiode al een tijdje geopend. Wie maakt volgend seizoen een overstap? Op deze pagina lees je er alles over.

  Fase per fase

  1. 19 uur 49. Biermans stapt mee over naar Israel Cycling Academy. Jenthe Biermans is onder de pannen voor volgend jaar. Na de fusie tussen Katjoesja, zijn oude ploeg, en Israel Cycling Academy was de toekomst van Biermans wat onzeker, maar uiteindelijk is hij een van de renners die mogen blijven. De 24-jarige Biermans reed de voorbije 3 jaar voor de Russische formatie en versierde in de periode ereplaatsen in de Ronde van België (9e in de eindstand), de Ronde van Wallonië (13e in de eindstand) en de Ronde van Yorkshire (12e in de eindstand). Samen met Biermans maakt ook Daniel Navarro de oversteek.
  2. 18-11-2019.
  3. 15-11-2019.
  4. 14 uur 21. "De ploeg voelt aan als één grote familie". "Na 5 jaar in dit team amuseer ik me nog steeds", legt De Vreese uit in een persbericht. "De ploeg voelt aan als één grote familie. Ik kan werkelijk met iedereen goed opschieten. We hebben een geweldige groep renners, maar ook de staf en de ploegleiders horen er helemaal bij. Ik ben zelf een teamspeler en ben blij dat in dit team te kunnen uiten. We hadden een fantastisch jaar in 2019. Ik ben dan ook op en top gemotiveerd om ook van volgend seizoen het beste te maken. We gaan zelfs voor nog betere resultaten. De voorbereiding is al volop bezig en ik kijk uit naar het trainingskamp in december.".
  5. 14 uur 19. Nog (minstens) 1 jaartje Astana erbij voor De Vreese. Laurens De Vreese zal ook in 2020 uitkomen voor Astana. Het nieuwe contract van de 31-jarige Gentenaar leek al lange tijd in kannen en kruiken, maar officiële bevestiging van de Kazachse formatie bleef uit. Die is er nu wel. De Vreese rijdt al sinds 2015 voor Astana. .
  6. 13-11-2019.
  7. 12-11-2019.
  8. 15 uur 56. Jumbo-Visma strikt Pfingsten. De Duitser Christoph Pfingsten rijdt volgend seizoen voor Team Jumbo-Visma. De 31-jarige allrounder komt over van Bora-Hansgrohe. Met de komst van Pfingsten is de selectie van Jumbo-Visma voor 2020 rond. De Duitser vindt bij zijn nieuwe team 3 Belgen terug: Laurens De Plus, Wout van Aert en Maarten Wynants.
  9. 15 uur 55. Dit is een van de mooiste ploegen ter wereld. De laatste jaren is het team steeds groter en professioneler geworden. Ik ben heel blij dat de ploeg mij wil hebben en dat ik deze kans krijg. Christoph Pfingsten.