• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Evenepoel rijdt iedereen in de vernieling in Limburg en bezorgt Deceuninck-Quick Step zege

  Remco Evenepoel heeft een eerste keer in zijn nog prille profcarrière het zegegebaar mogen maken. Hij ging in de Hammer Climb Race in Limburg vanaf de start weg en reed de laatste 30 kilometer solo naar de zege. Omdat je in de Hammer Series punten verdient voor je team geldt dit officieel wel enkel als een zege voor Deceuninck-Quick Step.

  Evenepoel rijdt Van Avermaet en Wellens uit het wiel

  Greg Van Avermaet gooide in de eerste ronde als eerste van de grote namen de knuppel in het hoenderhok. Remco Evenepoel en Tim Wellens gingen meteen mee met de olympische kampioen en een kopgroep van zeven renners scheurde zich af.

   

  Voor Wellens ging het in ronde twee niet snel genoeg. Op een parcours op zijn maat, trok hij stevig door. Enkel Evenepoel en Bodnar konden volgen. Die laatste twee vochten daarna enkele verbeten duels uit op het einde van ronde 4 en 5. Telkens pakte de Pool voor Bora de meeste punten.

   

  Op net geen 30km van de finishlijn had Evenepoel er genoeg van. Vlak voor een algemene hergroepering trok de jongste wolf van Deceuninck-Quick Step keihard door. Niemand kon volgen en weg was het 19-jarige rastalent.

   

  Evenepoel viel niet stil in de drie laatste ronden en kon op de Vaalserberg ruim de tijd nemen om zijn allereerste zege als prof te vieren. Toch zal deze overwinning zo niet in de geschiedenisboeken verdwijnen. In de Hammer Series wordt immers als ploeg gereden.

   

  Voor Deceuninck-Quick Step is het de 32e zege van het seizoen. Morgen staat de Hammer Sprint Race op het programma. Daarin heeft Deceuninck met Fabio Jakobsen wellicht de snelste man van het pak in huis.

  De laatste kilometer van Evenepoel:

  Reacties vanop Twitter

  Remco Evenepoel: "Ben de hele dag vol gegaan, ook in de afdalingen"

  Uitgebreid verslag van dag 1 van de Hammer Series in Nederlands Limburg

  Hammer Series Limburg in een notendop:

  • Vrijdag: Hammer Climb op en rond de Vaalserberg, het hoogste punt van Nederland. Tijdens deze koers moeten de renners 11 rondes van 7 kilometer afleggen, met daarin telkens 2 beklimmingen. Bij het passeren van de finishlijn op de Vaalserberg kunnen de eerste 10 renners punten verzamelen voor hun team.

  • Zaterdag: Hammer Sprint met 8 vlakke rondjes van 12,4 km in en om het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard-Geleen. Bij iedere passage aan de finish zijn er punten te verdienen.

  • Zondag: Hammer Chase op en rond het Tom Dumoulin Bike Park. Het is een ploegenachtervolging met 3 rondes van 12,4 km. De teams starten kort na elkaar. De startvolgorde is gebaseerd op het puntenklassement van de twee dagen ervoor. Zij mogen niet in elkaars formaties rijden. De winnaar is niet het team met de snelste tijd, maar de ploeg waarvan de vierde renner als eerste over de finish komt. Dit team mag zich eindwinnaar van Hammer Limburg noemen

  Stand na de Hammer Climb:

  1. Deceuninck-Quick Step 1.067 punten
  2. CCC (Pol) 722,9
  3. Lotto-Soudal 687,2
  4. Bora-hansgrohe (Dui) 632,1
  5. Caja Rural (Spa) 470,6
  6. Trek-Segafredo (VS) 419,9
  7. Education First (VS) 400,3
  8. Jumbo-Visma (Ned) 377,7
  9. Sunweb (Dui) 354,6
  10. Israel Cycling Academy (Isr) 159,5
  11. Team Ineos (GBr) 67,9
  12. Dimension Data (ZAf) 37,9
  13. UAE (VAE) 37,9
  14. Mitchelton-Scott (Aus) 18,5
  15. Nippo-Vini Fantini (Ita) 0,0

  Fase per fase

  1. 16 uur 48. Nummer 32 voor Deceuninck-Quick Step. Het is binnen voor Remco Evenepoel en Deceuninck-Quick Step! Hij komt als eerste boven op de Vaalsereberg en steekt zijn handen in de lucht. Voor de blauwe brigade van Patrick Lefevere is het de 32e zege van het seizoen. Ook morgen hebben ze met Fabio Jakobsen een kanshebber in de rangen voor de Hammer Sprint.
  2. 16 uur 42. Steels glundert. Evenepoel dendert onverstoord richting de finishlijn. In de auto zit ploegleider Tom Steels ondertussen met een glimlach van oor tot oor achter het stuur.
  3. 16 uur 41. Demol en Steels zijn zwaar onder de indruk: "Remco, wat is dat allemaal?".

   Demol en Steels zijn zwaar onder de indruk: "Remco, wat is dat allemaal?"

  4. 16 uur 38. Slotronde. Evenepoel is bezig aan de slotronde. De voorsprong van Deceuninck-Quick Step op eerste achtervolger Bora is bijna 300 punten. In de achtervolging op Evenepoel tonen ook Wellens en Van Avermaet dat ze vandaag goede benen hebben.
  5. 16 uur 37. Remco Evenepoel komt in de laatste ronden altijd solo over de finish.

   Remco Evenepoel komt in de laatste ronden altijd solo over de finish

  6. 16 uur 32. Zege lijkt binnen. Deceuninck-Quick Step is dankzij een indrukwekkende Remco Evenpoel op weg naar de zege in de Hammer Climb. Nog 10km te gaan en de voorsprong van de 19-jarige Belg is 1'22".
  7. 16 uur 15. 1 minuut. De voorsprong van Evenepoel is opgelopen naar 1 minuut. Houdt hij dit vol tot aan de finishlijn. Nog 20km op de teller.
  8. 16 uur 05. Evenepoel solo. Met nog iets minder dan 30km te gaan, heeft Evenepoel al zijn medevluchters ter plaatse gelaten. De jongste wolf van Deceuninck-Quick Step heeft wonderbenen vandaag.
  9. 15 uur 59. Sterke Evenepoel. Bodnar en Evenepoel vechten op het einde van ronde 4 en 5 telkens een verbeten sprintduel uit. Telkens is de Pool van Bora nipt de beste. Deceuninck-Quick Step staat wel comfortabel aan de leiding in de tussenstand.
  10. 15 uur 57. Evenepoel verliest sprintje van Bodnar in rondje 4.

   Evenepoel verliest sprintje van Bodnar in rondje 4

  11. 15 uur 37. 4 leiders. Voor Van Avermaet gaat het iets te snel voorin. Evenepoel en Wellens zijn wel nog mee. Ze hebben het gezelschap van Bodnar en Bouwman.
  12. 15 uur 22. Evenepoel, Van Avermaet en Wellens voorin. De Belgen voelen zich in hun sas vandaag. In de eerste van acht af te leggen ronden zijn Remco Evenepoel, Greg Van Avermaet en Tim Wellens ervandoor gegaan bergop.
  13. 15 uur . Hammer Climb. De Hammer Series slaat dit weekend zijn tenten op in Nederlands Limburg. Vandaag staat de Hammer Climb op het programma. Volg het live in onze livestream.