• home
 • video
 • pas verschenen

  Jumbo-Visma geeft koppositie in Hammer Series niet meer uit handen

  Jumbo-Visma heeft de Hammer Series in Stavanger (Noo) gewonnen. De Nederlandse formatie was als leider aan de slotdag begonnen en gaf die leidersplaats in de ploegentijdrit niet meer uit handen.

  De Hammer Series in een notendop

  • Op vrijdag is er een klimkoers. De top 10 na elke ronde sprokkelt punten. De ploeg met de meeste punten aan het einde van de race wint het dagklassement.

   

  • Op zaterdag is er een sprintkoers. Opnieuw zijn er punten voor de top 10 na elke ronde en is de dagzege voor de ploeg met de meeste punten.

   

  • Zondag kent de Hammer Series zijn beslag met een ploegentijdrit. Op basis van het teamklassement na 2 dagen wordt het veld in 2 groepen opgedeeld. In de topgroep vertrekt de nummer 1 van het klassement met een vaste voorsprong op de nummer 2, etcetera. De ploeg die als eerste over de finish komt, wint de Hammer Series.

  Eindstand Hammer Series

  POSITIE TEAM KLOOF
  1 Team Jumbo - Visma in 55"05
  2 Team Sunweb op 17"
  3 Mitchelton-Scott 1'23"
  4 Team Ineos 1'25"
  5 CCC
  1'26"
  6 Deceuninck-Quick Step 1'28"
  7 Bora-Hansgrohe 3'24"
  8 Lotto-Soudal 4'39"

  Fase per fase

  1. 18 uur . Jumbo-Visma is de eindwinnaar! Spannend voor de eindzege werd het niet meer, want Jumbo-Visma heeft zijn koppositie niet meer uit handen gegeven. Sunweb kaapt de tweede plaats in de ploegentijdrit weg op 17 seconden, de laatste podiumplek is voor Mitchelton-Scott. Daarna volgen Ineos, CCC en Deceuninck-Quick Step.
  2. 17 uur 18. Jumbo-Visma is vertrokken om zijn voorsprong in Stavanger te verdedigen. Kunnen Sunweb, Mitchelton of Deceuninck-Quick Step nog een gooi doen naar de zege?
  3. 15 uur 52. Livestream. U kunt nu kijken naar de ontknoping in de Hammer Series van Stavanger. De ploegen die nu de achtervolging afwerken mikken op de 9e plaats. Rond 17u is de finale met de beste 8 ploegen van de eerste twee dagen.
  4. 15 uur 50. Kijk naar een samenvatting van de eerste en tweede dag.

   Kijk naar een samenvatting van de eerste en tweede dag

  5. 26-05-2019.
  6. 18 uur 30. Evenepoel: "We gaan de Hammer Series winnen (lacht)".

   Evenepoel: "We gaan de Hammer Series winnen (lacht)"

  7. 18 uur 18. Samenvatting: Deceuninck-Quick Step wint de sprintkoers in Hammer Series.

   Samenvatting: Deceuninck-Quick Step wint de sprintkoers in Hammer Series