• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Breggen zet puntjes op de i in Cape Epic

  De Nederlandse Anna van der Breggen heeft zich met de Deense Annik Langvad tot eindwinnares gekroond van de Cape Epic, een zware mountainbikerace voor duo's in Zuid-Afrika. De Zwitsers Schurter en Forster heersten bij de mannen, onze landgenoot Frans Claes eindigde 18e.

  Fase per fase

  1. 20 uur 14. Schurter en Forster winnen de Cape Epic bij de mannen, Van der Breggen/Langvad bij de vrouwen.

   Schurter en Forster winnen de Cape Epic bij de mannen, Van der Breggen/Langvad bij de vrouwen

  2. 14 uur 18. Van der Breggen viert feest. Oranje boven bij de vrouwen, want Anna van der Breggen heeft de eindzege in de Cape Epic veroverd aan de zijde van haar Deense ploeggenote Annika Langvad. Het duo van Boels-Dolmans zette ook de slotrit naar zijn hand. Bij de mannen gaven de Zwitsers Schurter en Forster hun koppositie niet meer uit handen.
  3. 14 uur 12. Claes sluit Cape Epic als 18e af. Voor Frans Claes zit zijn avontuurlijke week in Zuid-Afrika erop. Met zijn Zuid-Afrikaanse kompaan Hendrik Kruger moest hij op de slotdag nog 2 plaatsen inleveren. Claes eindigt zo 18e.
  4. 24-03-2019.
  5. 17 uur . Claes blijft 16e . Een dag voor het einde zijn er weinig verschuivingen in de Cape Epic. Onze landgenoot Frans Claes behoudt de 16e plaats. Van der Breggen/Langvad (vrouwen) en Schurter/Forster (mannen) blijven op de leiderstroon.
  6. 23-03-2019.
  7. 18 uur 21. Samenvatting van de koninginnenrit.

   Samenvatting van de koninginnenrit

  8. 15 uur 07. "Het is echt survival of the fittest op dit moment".

   "Het is echt survival of the fittest op dit moment"