• home
 • video
 • pas verschenen

  De Ketele wint maand na sleutelbeenbreuk in Kopenhagen: "Hiervoor heb ik uren op mijn rollen gesleten"

  Kenny De Ketele en Moreno De Pauw hebben het zesdaagseseizoen afgesloten met een zege. In Kopenhagen namen ze in de afsluitende ploegkoers de Deense leiders nog te grazen.

    duo ptn rondes
  1. De Ketele/De Pauw 246  
  2. Wulff/M.Mørkøv (Den)
  341
  +1
  3. Havik/Malmberg (Ned/Den)
  278 +1
  4. Grasmann/J.Mørkøv (Dui/Den) 159 +2
  5. Reinhardt/Hester (Dui/Den) 179
  +9

  Fase per fase

  1. 06 uur 44. "Ik heb nog nooit een makkelijke finale gehad. Deze keer winnen we dankzij onze ervaring.". Kenny De Ketele.
  2. 06 uur 42. "Ik heb uren op mijn rollen gesleten en me afgevraagd wat ik aan het doen was. Nu weet ik het.". Kenny De Ketele.
  3. 00 uur 03. De Ketele en De Pauw doen het toch nog! Voor het 2e jaar op een rij wint Kenny De Ketele in Kopenhagen, nu aan de zijde van Moreno De Pauw, zijn oude makker die hij na wat ruis op de lijn toch weer in de armen heeft gesloten. Zowel De Ketele als De Pauw kwam met een verhaal naar Denemarken: de eerste brak nog geen maand geleden zijn sleutelbeen in de zesdaagse van Rotterdam, de tweede werd 2 weken geleden vader. Een happy ending leek niet in het verschiet te liggen, want de Denen Wulff/Mørkøv namen dankzij de punten kort voor de ploegkoers een bonusronde. Maar op een cruciaal moment maakte het Belgische duo de achterstand goed. Een late aanval van hun rivalen werd na een spannende strijd geneutraliseerd.
  4. 06-02-2019.
  5. 06 uur 15. De Ketele en De Pauw gaan als 2e slotdag in. 1 dag voor het einde maken 4 koppels nog kans op de eindzege in Kopenhagen. Kenny De Ketele en Moreno De Pauw hielden gisterenavond stand op de 2e plaats en gaan de slotavond in met een achterstand van 61 punten op thuisrijders Wulff en Mørkøv. Ook Havik/Stroetinga en Reinhardt/Hester staan nog in dezelfde ronde.
  6. 05-02-2019.
  7. 22 uur 53. Belgen staan op de 2e plaats na de 4e dag. Kenny De Ketele en Moreno De Pauw hebben de leiding uit handen moeten geven op de 4e dag in Kopenhagen. De Belgen werden afgelost door thuisrijders Oliver Wulff Frederiksen en Michael Morkov. De Denen konden de kaap van 200 punten ronden en wisten op die manier hun ronde achterstand uit. Nog vijf koppels staan in dezelfde ronde. .