• home
 • video
 • pas verschenen

  Keisse is voor de 7e keer koning van 't Kuipke na thriller

  De Zesdaagse van Gent is uitgedraaid op een nagelbijtende strijd. In de finale ploegkoers hielden Keisse en Viviani het duo De Ketele/Ghys achter zich. Eindzege nummer 7 voor "koning" Keisse in 't Kuipke.

  21-jarige Ghys met ultieme poging, Keisse maakt het af

  De apotheose lag bij de ultieme sprint van de ploegkoers. Keisse en Viviani doken de slotsprint in met een bonus van 4 punten op De Ketele en Ghys.

   

  De 21-jarige Ghys schudde een knappe versnelling uit zijn dijen, maar Elia Viviani liet zich niet in de luren leggen. Uiteindelijk maakte Iljo Keisse de klus af. De 1e zege voor Deceuninck-Quick Step en de 7e zege voor Keisse in 't Kuipke. 

  Razendspannende ploegkoers

  De finale ploegkoers zelf bestond uit een opeenstapeling van aanvallen. 4 koppels deden voortdurend haasje-over, maar kwamen telkens weer in dezelfde ronde: Viviani/Keisse, Ghys/De Ketele, Van der Sande/De Buyst en de Duitsers Reinhardt/Kluge.

   

  De Ketele en Ghys telden 6 punten achterstand en wilden koste wat kost een winstronde pakken voor de finale sprints. Dat deden ze tot meerdere keren toe, maar telkens zetten Keisse/Viviani en De Buyst/Van der Sande die scheve situatie recht.

   

  Na de 1e sprint stonden De Ketele/Ghys en Keisse/Viviani helemaal gelijk in rondes en punten. Daarna zette het duo van Deceuninck-Quick Step de Zesdaagse naar zijn hand. Bij de 5e en laatste sprint zette Keisse de kers op de taart. De Buyst en Van der Sande mochten als 3e mee op het podium.

  Keisse: "Heel mooie week"

  In 2016 moest het koppel Keisse-Viviani nog vrede nemen met de 3e plaats, maar dit jaar was het dus wel raak. "Toen was ik hier voor het eerst en was ik niet echt in vorm", zegt Elia Viviani. "Toch was het mooi om toen 3e te zijn, in de laatste race van Wiggins."

   

  "Dit jaar was mijn vorm wel goed om Iljo bij te staan. Hij is hier heel sterk. Het was geweldig om hier te koersen in een volle zaal, in deze geweldige sfeer. We hebben slim gekoerst en deze zege is een opsteker met het oog op volgend seizoen."

   

  Iljo Keisse: "Ik heb Elia een paar maanden geleden gevraagd of hij wilde meedoen en hij zei meteen "ja", ook op de vraag of hij kwam om te winnen. Ik denk dat hij twee jaar geleden wel gesnapt heeft wat Gent betekent, want als ik eerlijk ben, was dat niet zo'n leuke week toen."

   

  "Nu heeft hij na de Vuelta echt opgebouwd met als doel hier te winnen. Het is mooi om hier met een ploegmaat te rijden en zo'n naam op het palmares te zetten, zeker na zijn fantastisch jaar. We mogen spreken van een heel mooie week."

  Keisse: "Ik heb het gemist om te winnen"

  Ghys: "Keisse moest olympisch kampioen halen om ons te kloppen"

  • Kenny De Ketele (2e): "Ik had de indruk dat iedereen een beetje op zijn tandvlees zat in de ploegkoers. We wilden nog een extra ronde pakken, maar we werden op het einde door iedereen gecounterd. In de sprints was het moeilijk. We wilden een finaal offensief doen en dat leek ook te lukken. Ik zag het zitten om te sprinten tegen Viviani, maar toen zag ik Iljo inkomen en wist ik dat het gedaan was."
  • Robbe Ghys (2e): "We mogen heel blij zijn met de 2e plaats. Iljo moest een olympisch kampioen halen om ons te kloppen. We hebben er echt voor gestreden en kwamen net iets tekort. Volgend jaar gaan we er opnieuw voor."
  • Jasper De Buyst (3e): "We wonnen vandaag bijna alle onderdelen, maar de puntenkloof op de top 2 was nog altijd niet gedicht. Daarom moesten we een wanhoopspoging ondernemen, maar die is helaas niet gelukt."
  •  Tosh Van der Sande (3e): "We moesten iets ondernemen en hopen dat de rest naar elkaar zou kijken. Ik heb genoten van deze Zesdaagse aan de zijde van Jasper. Maar na een wegseizoen was dit toch wel vermoeiend."

  Fase per fase

  1. 17 uur 30. Keisse is voor de 7e keer keizer van 't Kuipke. Viviani en Keisse maken het af in de slotsprint. Deceuninck-Quick Step mag een feestje bouwen. De Ketele en Ghys stranden op de 2e plaats.
  2. 17 uur 30. Laatste ronde. .
  3. 17 uur 29. Aanval van Ghys, maar Viviani reageert met scherp.
  4. 17 uur 28. 4e sprint. Dankzij aan lange aanval vult het Lotto-duo zijn mandje met 10 punten. Keisse en Viviani lopen 2 punten verder weg van De Ketele en Ghys.
  5. 17 uur 27. 3e sprint. Ghys is Keisse te snel af, waardoor De Ketele en Ghys naderen op het duo van Deceuninck-Quick Step.
  6. 17 uur 24. 2e sprint. Viviani klopt Van der Sande en Ghys bij de 2e tussensprint. De tweestrijd blijft duren.
  7. 17 uur 20. 1e sprint. De Ketele en Ghys nemen de eerste tussensprint voor hun rekening. Zo komen ze op gelijke hoogte van Keisse/Viviani in de puntenstand.
  8. 17 uur 20. Nog 10 minuten. Keisse en het Lotto-duo pakken een ronde terug. Het sein voor De Ketele/Ghys om nog eens op rondejacht te gaan, Keisse probeert te reageren.
  9. 17 uur 18. Aanval Keisse. Veel animo in 't Kuipke wanneer Keisse er als een vuurpijl vandoor gaat. Enkel Van der Sande/De Buyst kan volgen.
  10. 17 uur 16. "Even een moment van Wapenstilstand nu". Christophe Vandegoor.
  11. 17 uur 15. Van der Sande en Keisse willen opnieuw spanning blazen in de strijd. Maar De Ketele en Kluge zijn bij de les. Alles weer samen.
  12. 17 uur 11. Net op het moment dat de Duitsers, Keisse/Viviani en De Buyst/Van der Sande ook een winstronde veroveren, storten De Ketele en Ghys zich nog maar eens in het offensief. Ze zetten de rest weer op een ronde.
  13. 17 uur 10. De Ketele/Ghys op kop. Na een knappe versnelling piloteert Robbe Ghys zijn partner De Ketele aan de leiding. Zij pakken een ronde en zitten nu alleen op de leiderstroon.
  14. 17 uur 04. De Ketele/Ghys versus Keisse/Viviani? Winstronde voor De Ketele/Ghys en Keisse/Viviani. Dat betekent dat de Duitsers en het Lotto-duo in gang moeten schieten.
  15. 17 uur 04. Wereldkampioenen Kluge en Reinhardt en het Lotto-duo De Buyst/Van der Sande hebben de scheve situatie rechtgezet. Ze draaien volledig rond en komen weer binnen dezelfde ronde van Keisse/Viviani en De Ketele/Ghys.
  16. 17 uur 04. Nieuwe aanval van Keisse/Viviani en De Ketele/Ghys. En opnieuw trekken De Buyst/Van der Sande en Kluge/Reinhardt in het tegenoffensief. Het blijft razendspannend.
  17. 17 uur 01. Aanval Viviani. De handjes gaan op elkaar in 't Kuipke wanneer Elia Viviani een versnelling uit zijn dijen schudt. De ploegmaat van Keisse slaagt niet in zijn opzet.
  18. 17 uur . Even lijken de Duitsers op weg naar de koppositie, maar Kluge en Reinhardt worden weer opgepeuzeld.
  19. 16 uur 55. Maar alles is weer te herdoen, want Keisse/Viviani en De Ketele/Ghys pakken ook een ronde terug.
  20. 16 uur 51. Aanval De Buyst. Kluge/Reinhardt en De Buyst/Van der Sande jagen op een winstronde. Keisse en co moeten in het verweer.
  21. 16 uur 50. Het valt niet stil in de finale ploegkoers. Nu trekt De Ketele in het offensief, maar Keisse en Kluge springen op het wiel.
  22. 15 uur 38. Ayrton De Pauw verbetert baanrecord van Tom Steels uit 1989. De 20-jarige Ayrton De Pauw heeft geschiedenis geschreven: hij viel met succes het record over 500 meter met staande start aan. Tom Steels zette op 15 oktober 1989 een tijd neer van 32"95. Ayrton De Pauw haalde 32"88, goed voor een gemiddelde snelheid van 55,76 km/u.
  23. 14 uur 01. Britten Bridges/Watson kloppen Boussaer/Mollerup in Toekomstzesdaagse. De Britten Zach Bridges en Sam Watson zijn de eindlaureaten geworden van de Toekomstzesdaagse. In de afsluitende ploegkoers rekenden ze af met het Belgisch-Deense duo Bryan Boussaer/Martin Mollerup. Die twee mochten nochtans aan de ploegkoers over 240 ronden beginnen met één of meerdere ronden voorsprong op de rest van het pak. Bridges/Watson slaagden erin zich in dezelfde ronde te nestelen en haalden het zo met de punten. De Denen Malmberg/Frederiksen zijn uiteindelijk derde geworden. Bridges/Watson volgen het koppel Bryan Boussaer/Jules Hesters op als eindlaureaten van de Toekomstzesdaagse.
  24. 13 uur 16. Kijk naar apotheose vanaf 13.20u. Van de slotdag hoeft u bij Sporza geen trap te missen. Om half 2 zijn er al bij met live beelden op onze stream. Christophe Vandegoor is de commentator met dienst. Mis er niks van op deze pagina.
  25. 10 uur 19. Ghys sprint Viviani uit het wiel in afvalling.

   Ghys sprint Viviani uit het wiel in afvalling

  26. 10 uur 16. De Buyst: "Het zal beslist worden om 18u".

   De Buyst: "Het zal beslist worden om 18u"

  27. 08 uur 45. De Ketele/Ghys nemen leiding op dag 5, om 17.30u ontknoping. Kenny De Ketele en Robbe Ghys gaan als leiders de zesde dag van de 78e Zesdaagse van Gent in. Zij hebben 304 punten achter hun naam staan. Dat zijn er maar 3 meer dan het Belgisch-Italiaanse duo Keisse/Viviani (301) in dezelfde ronde. Op 1 ronde staan De Buyst/Van der Sande (283), het Nederlandse koppel Havik/Stroetinga (214) en de Duitsers Kluge/Reinhardt (200). Deze 5 teams strijden vandaag om de zege. Om 17.30u valt het doek en kennen we de opvolgers van het duo Kenny De Ketele/Moreno De Pauw. Pakt Keisse zijn 7e zege in het Kuipke?
  28. 08 uur 30. Kirsten Wild troeft Kopekcy af in omnium. Eergisteren hield Lotte Kopecky Kirsten Wild achter zich in de puntenkoers. Gisteren reden de vrouwen een omnium en waren de rollen omgedraaid: Wild was nu de betere van Kopecky. De Noorse Anita Stenberg was derde, voor Jolien D'hoore.
  29. 18-11-2018.
  30. 23 uur 58. Keisse/Viviani sprokkelen zeges. Bij Deceuninck-Quick-Step loopt het van een leien dakje. Viviani is de sterkste in de supersprint, waar hij Van der Sande aftroeft, Keisse wint de dernyrace. .
  31. 23 uur 51. Ploegafvalling voor Ghys/De Ketele, als leiders de nacht in. Het duo Youri Havik/Wim Stroetinga mocht de eerste puntenkoers op hun rekening schrijven, de tweede ging naar Fabio Van Den Bossche & Nick Stöpler. Nadien waren Ghys en De Ketele de sterkste in de ploegafvalling. Daar rekende Ghys indrukwekkend af met de Italiaan Viviani.
  32. 15 uur 05. "Natuurlijk is Iljo hier de kapitein. Hij heeft veel meer ervaring en dat zie je ook op de piste. Hij is sterker dan ik. We gaan zeker proberen te winnen. Dat wil ik echt graag.". Elia Viviani.
  33. 15 uur 02. Viviani wil Keisse aan 7e zege helpen.

   Viviani wil Keisse aan 7e zege helpen

  34. 15 uur 01. Viviani: "Gent is speciaal".

   Viviani: "Gent is speciaal"

  35. 15 uur . Ghys: "Getoond dat we willen koersen en dat we het sterkste team zijn".

   Ghys: "Getoond dat we willen koersen en dat we het sterkste team zijn"

  36. 15 uur . De Vylder: "Ik voel me al veel beter".

   De Vylder: "Ik voel me al veel beter"

  37. 15 uur . De Pauw: "Was eerste dag dat in de ploegkoers alles verliep zoals we wilden".

   De Pauw: "Was eerste dag dat in de ploegkoers alles verliep zoals we wilden"

  38. 14 uur 58. Viviani wil Keisse aan de zege helpen.

   Viviani wil Keisse aan de zege helpen

  39. 14 uur 57. Lotte Kopecky wint de puntenkoers bij de vrouwen.

   Lotte Kopecky wint de puntenkoers bij de vrouwen

  40. 08 uur 15. Spanning troef: Keisse en Viviani op kop met 3 teams in zelfde ronde. Iljo Keisse en Elia Viviani gaan als leiders de vierde nacht van de 78de Zesdaagse van Gent in. Het Belgisch-Italiaanse koppel heeft 244 punten achter zijn naam. Kenny De Ketele en Robbe Ghys volgen in dezelfde ronde met 240 punten, net als Jasper De Buyst en Tosh Van der Sande met 218 punten. Op één ronde rijden de Duitse wereldkampioenen Kluge/Reinhardt (161) en de Nederlanders Havik/Stroetinga (158) rond. De rest van het deelnemersveld volgt op vier of meerdere ronden en is uitgeteld voor de eindzege.
  41. 08 uur 12. Youngsters Hesters en Vergaerde pakken zege in laatste ploegkoers. De jeugd laat zich niet onbetuigd. Jules Hesters en Otto Vergaerde winnen de slotploegkoers en staan 6e op 4 ronden van de leiders Keisse/Viviani.
  42. 08 uur . Kopecky wint puntenkoers bij vrouw. Op vrijdag zijn voor het eerst ook de vrouwen in actie gekomen op de zesdaagse. De puntenkoers is een kolfje naar de hand voor Lotte Kopecky.
  43. 17-11-2018.
  44. 22 uur 58. Hevige ploegkoers. 5 teams begonnen in dezelfde ronde aan de eerste ploegkoers van de avond. De ploegkoers werd een hevige strijd tussen Keisse/Viviani en De Ketele/Ghys. In de sprint voor de zege was Iljo Keisse net iets sneller dan Robbe Ghys.
  45. 22 uur 56. Keisse en Viviani eisen 1e plaats weer op. Iljo Keisse en Elia Viviani staan halfweg de vierde dag aan de leiding van de Gentse Zesdaagse. Zij tellen 230 punten. In dezelfde ronde volgen De Ketele/Ghys met 217 punten achter hun naam. .
  46. 20 uur 23. Fabio Van den Bossche koerst tegen zijn idool Iljo Keisse.

   Fabio Van den Bossche koerst tegen zijn idool Iljo Keisse

  47. 06 uur 33. Keisse: "Ik wil wat krachten sparen om zondag iets speciaals te doen".

   Keisse: "Ik wil wat krachten sparen om zondag iets speciaals te doen"

  48. 06 uur 22. De Buyst en Van der Sande heersen. Jasper De Buyst en Tosh Van der Sande hebben de koppositie veroverd in het Kuipke. Het Belgische koppel sprokkelde 162 punten en moet slechts twee teams in zijn spoor dulden. De Duitse wereldkampioenen ploegkoers, Roger Kluge en Theo Reinhardt, hebben 134 punten. De Nederlanders Yoeri Havik en Wim Stroetinga staan derde met 111 punten. Iljo Keisse en Elia Viviani (179 punten) volgen op één ronde. Kenny De Ketele en Robbe Ghys tot slot zijn vijfde met 175 punten.
  49. 00 uur 08. De kroonprins op de schoot van de Keizer van 't Kuipke.

   De kroonprins op de schoot van de Keizer van 't Kuipke

  50. 16-11-2018.
  51. 23 uur 33. Fabio Van den Bossche, de Remco Evenepoel van de piste. Op zijn 18e rijdt Fabio Van den Bossche als jongste ooit mee in de profzesdaagse in Gent. Maar hij is geen meeloper. De jongeman is een supertalent en wordt hier en daar de Remco Evenepoel van de piste genoemd. Hij klopte trouwens vorige maand de juniorewereldkampioen op de weg in zijn laatste race als junior. Van den Bossche laat zijn talent zien in Gent: in de baanronde was hij 3e achter de kleppers De Pauw en De Ketele. Met 8"740 en bijna 68 km/u verbaasde hij het publiek.
  52. 23 uur 32. De Buyst-Van der Sande leiden halfweg avond 3. Na de eerste ploegkoers van de avond staan Jasper De Buyst en Tosh Van der Sande op kop: met 139 punten staan ze in dezelfde ronde als de Duitse wereldkampioenen Kluge/Reinhardt (122). Keisse/Viviani (160) en De Ketele/Ghys (155) totaliseren meer punten, maar volgen op 1 ronde. Net als de Nederlanders Havik/Stroetinga (97).
  53. 23 uur 32. Keisse op dreef, De Buyst/Van der Sande winnen ploegkoers. Iljo Keisse begon verschroeiend aan de avond. Na een mindere 2e dag wou hij zijn benen testen en die test was geslaagd. Hij pakte bijna alle punten in de eerste puntenkoers en ook tijdens de ploegafvalling was hij de beste. Hij counterde in het slot op een verrassingsaanval van Van der Sande. In de baanronde kon niemand op tegen Moreno De Pauw: die reed 8"579 over de 166,66 m, goed voor 69,940 km/u (!). 5 teams begonnen aan de 1e ploegkoers in dezelfde ronde, De Buyst en Van der Sande troefden de Duitsers af en zetten de andere 3 ploegen op 1 ronde.
  54. 23 uur 04. Moreno De Pauw wint de baanronde op dag 3.

   Moreno De Pauw wint de baanronde op dag 3

  55. 22 uur 41. Bekijk de razend spannende afvalling op dag 3.

   Bekijk de razend spannende afvalling op dag 3

  56. 12 uur 53. De tijdrit op dag 2.

   De tijdrit op dag 2

  57. 06 uur 59. Ghys: "Ze zullen rekening moeten houden met ons".

   Ghys: "Ze zullen rekening moeten houden met ons"

  58. 06 uur 57. "Vandaag hebben we een dikke stempel gedrukt. We hebben heel slim en tactisch gereden. Op het einde waren wij het enige team waar nog snee op zat. Gisteren hebben we het wat kalmer aan gedaan, vandaag gingen we voluit". Robbe Ghys na dag 2.
  59. 06 uur 53. Van Der Sande: "Het wordt drummen voor het podium. Dat is het mooiste".

   Van Der Sande: "Het wordt drummen voor het podium. Dat is het mooiste"

  60. 06 uur 50. "Ik was heel zenuwachtig om hier te starten. Het was al 6 jaar geleden dat ik op de piste reed. Ik heb me heel goed voorbereid en we moeten normaal elke dag beter worden". Tosh Van Der Sande na dag 2.
  61. 06 uur 50. Stroetinga: "We gokken op de laatste dagen".

   Stroetinga: "We gokken op de laatste dagen"

  62. 06 uur 47. "Hopelijk gaat het elke dag nog een beetje beter. De Belgen gaan altijd vol voor de punten. Wij zoeken het een beetje uit en gaan voor een ronde. Voor mij zijn Ghys en De Ketele de favorieten. Die ribben van De Ketele zullen wel meevallen. Anders kan je niet koersen". Wim Stroetinga na dag 2.
  63. 06 uur 44. Ruime samenvatting van de tweede dernyreeks met Viviani als winnaar.

   Ruime samenvatting van de tweede dernyreeks met Viviani als winnaar

  64. 06 uur 16. Drie koppels op een zakdoek na dag 2. De leiding in de Gentse Zesdaagse is na de tweede dag voor Kenny De Ketele en Robbe Ghys met 129 punten. Het duo heeft slechts 7 punten voorsprong op Iljo Keisse en Elia Viviani. Ook Van Der Sande/Buyst (106 punten)en Havik/Stroetinga (78 punten) volgen nog in dezelfde ronde.
  65. 15-11-2018.
  66. 23 uur 17. De Ketele en Ghys blonken uit in de eerste puntenkoers, de tweede was een prooi voor het duo De Buyst-Van der Sande. In de ploegafvalling waren De Buyst en Van der Sande opnieuw outstanding. Moreno De Pauw imponeerde in de baanronde, samen met Lindsay De Vylder.
  67. 23 uur 16. De Ketele en Ghys voor Keisse en Viviani. Kenny De Ketele en Robbe Ghys staan halfweg de tweede avond aan de leiding in de 78e Zesdaagse van Gent. Het Belgische duo heeft 107 punten. In dezelfde ronde volgt Iljo Keisse met de Italiaan Elia Viviani met 104 punten. Op 1 ronde staan Jasper De Buyst en Tosh Van der Sande, met 90 punten achter hun naam.
  68. 07 uur 01. De Buyst na dag 1: "Keisse en Viviani zijn indrukwekkend".

   De Buyst na dag 1: "Keisse en Viviani zijn indrukwekkend"

  69. 06 uur 57. "We hebben al veel afgezien vandaag. Het is hier ook heel warm in het Kuipke. Keisse en Viviani zijn heel goed. Elia is duidelijk beter dan de voorbije jaren. Intrinsiek is hij de beste renner op de baan". Jasper De Buyst (halverwege dag 1).
  70. 06 uur 52. Iljo Keisse na dag 1: "Dit is een droomstart".

   Iljo Keisse na dag 1: "Dit is een droomstart"

  71. 06 uur 51. "Ik weet dat ik goed ben, maar het is lang geleden dat ik op de piste heb gekoerst. Viviani is heel goed en dat is goed voor ons vertrouwen. We zijn goed begonnen en het is onze ambitie om hier te winnen". Iljo Keisse.
  72. 06 uur 49. "We zijn heel goed gestart. Ik had heel veel schrik dat ik er wat zou moeten inkomen. Daar was niets van aan. Dit is een droomstart. De hele eerste avond is heel goed verlopen". Iljo Keisse na de 1e avond in Gent.
  73. 06 uur 03. Nederlanders aan de leiding, sterke Keisse. In de afsluitende ploegkoers, gewonnen door de Duitse wereldkampioenen Roger Kluge en Theo Reinhardt, hebben de Nederlanders Yoeri Havik en Wim Stroetinga de concurrentie op een ronde gezet. Elia Viviani en Iljo Keisse, die de hele avond imponeerde in zijn Kuipke, sluiten de eerste avond af op de tweede plaats. Kenny De Ketele en Robbe Ghys staan voorlopig derde. .
  74. Keisse, Van Der Sande en De Ketele sprinten voor de zege. 06 uur 02.
  75. 00 uur . Hoe verliep de eerste avond voorlopig?

   Hoe verliep de eerste avond voorlopig?

  76. 14-11-2018.
  77. 23 uur 53. Ervaring versus jeugd in de afvalling.

   Ervaring versus jeugd in de afvalling

  78. Elia Viviani groet zijn ploegbaas Patrick Lefevere. 23 uur 04.
  79. 22 uur 59. Eerste ploegkoers achter de rug. De renners hebben elkaar een eerste keer kunnen testen in Gent. Iljo Keisse was meteen op dreef en dikte in de puntenkoers en ploegafvalling het puntentotaal al stevig aan. In de eerste ploegkoers van de avond bleven 5 koppels in dezelfde ronde. Het Lotto-duo Van der Sande/De Buyst ging met de zege aan de haal, maar moet de leiding voorlopig laten aan Keisse en Viviani.
  80. 21 uur 33. Nina Derwael geeft het startschot (en schrikt daar zelf een beetje van).

   Nina Derwael geeft het startschot (en schrikt daar zelf een beetje van)

  81. 21 uur 28. Ploegmaats Keisse en Viviani in hun nieuwe uitrusting.

   Ploegmaats Keisse en Viviani in hun nieuwe uitrusting

  82. 20 uur 24. De Ketele met gebroken ribben aan de start.

   De Ketele met gebroken ribben aan de start

  83. 19 uur 39. "Als ik 's nachts in bed lig, heb ik pijn. Dan kan ik net zo goed op de fiets pijn lijden voor ik naar bed ga.". Kenny De Ketele heeft 4 gebroken ribben.
  84. 19 uur 39. Kenny De Ketele voor de start van de Zesdaagse.

   Kenny De Ketele voor de start van de Zesdaagse

  85. 19 uur 36. Door zijn blessure tempert Kenny De Ketele de verwachtingen voor de Zesdaagse. "We hadden er graag vanaf de eerste dag ingevlogen. In normale omstandigheden waren Robbe (Ghys) en ik bij de favorieten. We vormen een goed team. Dat zou deze week ook zo geweest zijn, al is er niemand die zegt dat het deze week niet zal lukken. Maar het zal misschien toch niet zo vlot gaan als anders.".
  86. 19 uur 35. "Ik heb mijn blessure zoveel mogelijk laten rusten. Ik ben benieuwd hoe mijn ribben zullen reageren bij hoge inspanningen. Ik kon de eerste week na mijn val niet ademen. Dat zal intussen wel lukken. Dat heeft me doen beslissen om toch te starten.". Kenny De Ketele.
  87. 19 uur 33. "Enkele weken geleden is op een WB-manche in Canada een jonge renner op me ingereden. Ik ben op zijn fiets gevallen en ik denk dat ik zijn stuur geraakt heb. Met 4 gebroken ribben starten is niet ideaal. De meeste pijn is wel al weg. De eerste week was onverdraaglijk, ik kon amper slapen. Nu is het stukken beter, maar op de fiets ben ik nog niet pijnvrij.". Kenny De Ketele.
  88. 13-11-2018.