• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Poppel verschalkt Lampaert en Naesen in Memorial Vandenbroucke

  Geen 70e seizoenszege voor Quick-Step in Binche-Chimay-Binche. Vluchter Stybar sneuvelde onder de rode vod en Yves Lampaert beet zijn tanden stuk op een late aanval van Danny van Poppel (LottoNL-Jumbo).

  De koers barstte open op 3 ronden van het einde. In verschillende stationnetjes vormde zich een groep van 20 renners. Met onder meer ex-winnaar Stybar en Démare en ook nog Vandenbergh, Lampaert, Armée, Dupont en Wynants waren er heel wat aantrekkelijke namen mee.

   

  Voor Stijn Vandenbergh ging het nog niet snel genoeg, maar zijn poging was te vroeg ingezet. Dan zag de solo van Zdenek Stybar, nog altijd zonder zege dit seizoen, er veelbelovender uit. Lampaert legde achter zijn ploegmaat alles stil, maar zo kwam het peloton onder impuls van LottoNL-Jumbo hen nog op de nek vallen.

   

  Drijvend op zijn WK-vorm leek Stybar op weg naar zijn 2e zege in Binche, na 2014. Toch was hij niet opgewassen tegen de Nederlandse overmacht. Op de kasseien in de binnenstad van Binche werd de Tsjech van Quick-Step gegrepen. LottoNL-Jumbo leek de kaart-Groenewegen te spelen, maar Danny van Poppel verraste met een late uitval. Het gat was geslagen, Lampaert en Naesen konden slechts voor een ereplaats sprinten.

  Uitslag Binche-Chimay-Binche

  1.  Danny van Poppel (Ned) 197 km in 4u45'23"
  2. Yves Lampaert op 3"
  3. Oliver Naesen - zelfde tijd
  4. Taco van der Hoorn (Ned)
  5. Andrea Paqualon (Ita)
  6. Jean-Pierre Drucker (Lux)
  7. Jonas Van Genechten
  8. Timothy Dupont - 7"
  9. Maxime Monfort - z.t.
  10. Cees Bol (Ned)

  Fase per fase

  1. 17 uur 31. Van Poppel, voor Lampaert en Naesen. De Belgen Lampaert en Naesen vissen er net naast. Danny van Poppel verraste hen in de slotkilometer.
  2. 17 uur 30. Danny van Poppel lijkt gewonnen spel te hebben.
  3. 17 uur 30. Wie haalt de Nederlandse ploegmaat van Groenewegen nog terug?
  4. 17 uur 29. Van Poppel springt nog voor de echte sprint weg.
  5. 17 uur 29. Stybar gegrepen. Net onder de rode vod is het rijk van Stybar uit. We gaan sprinten. Wie wordt de opvolger van Jasper De Buyst?
  6. 17 uur 28. Stybar sprint nog eens op zijn trappers. Hij heeft de hoop op een eerste zege dit seizoen nog niet opgegeven.
  7. 17 uur 26. Nog 2 km. Het peloton wordt onder het immense tempo van LottoNL-Jumbo gewoon in 2 stukken gescheurd. Stybar heeft nog 150 meter voorsprong.
  8. 17 uur 26. Het ziet er penibel uit voor Stybar. Vraag is wel of de finish, licht oplopend en met kasseitjes, op maat van Groenewegen is?
  9. 17 uur 24. Het peloton is niet al te groot meer, maar de overmacht van LottoNL-Jumbo is wel indrukwekkend. Kan Stybar hieraan weerstaan?
  10. 17 uur 22. Het peloton heeft de groep met Lampaert en Démare opgeslokt. Nu kunnen ze gaan jagen op eenzame vluchter Stybar. Die heeft 20 seconden voorsprong. Op 8 kilometer van de finish.