• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Zilver voor België: sluwe Zwitser Hirschi vloert Lambrecht in afdaling

  Op het WK wielrennen heeft Bjorg Lambrecht het zilver behaald in de wegrit bij de beloften. Het goud was voor de Zwitser Marc Hirschi, die onze landgenoot en een Fin in de luren legde in een afdaling. 

  Uitslag beloften:
  1. Marc Hirschi (Zwi) 179,9 km in 4u24'05"
  2. Bjorg Lambrecht op 15"
  3. Jaakko Hanninen (Fin) z.t.
  4. Gino Mader (Zwi) 35"
  5. Mark Padoen (Oek) 37"
  6. Jaime Castrillo (Spa) 45"
  7. Tadej Pogacar (Svn) 47"
  8. Ethan Hayter (GBr) z.t.
  9. Patrick Müller (Zwi)  
  10. James Shaw (GBr)  
  33. Viktor Verschaeve 5'41"
  45. Steff Cras  5'53"

  Het sleutelmoment: meesterdaler Hirschi neemt afscheid van Lambrecht en Hanninen

  Video player inladen ...

  Zwitserland opent de finale in de afdaling

  Op ruim 50 kilometer van de aankomst, na de tweede passage over de klim naar Igls, pleegde Zwitserland een coup. Met 4 man waren ze vertegenwoordigd in een kopgroep van 7, met ook nog topfavoriet Mark Padoen (Oekraïne). Het zou niet de eerste Zwitserse meesterzet in de afdaling zijn.

   

  Padoen, prof bij Bahrein-Merida, kon zich niet koest houden en maakte er met een Zwitserse waakhond een langgerekte finale van. Het peloton pokerde een beetje, maar een zenuwachtige Bjorg Lambrecht zag hoe Steff Cras zijn kansen opofferde en de favorieten weer helemaal voorin bracht.

   

  Ook Lambrecht kon zijn uitstekende benen niet verstoppen. Onze landgenoot nam de koers mee in handen en forceerde op de laatste beklimming naar Igls de definitieve schifting. Hij kreeg het gezelschap van de Fin Jaakko Hanninen en de Zwitser Marc Hirschi.

  Video player inladen ...

  Zwitserland beslist het WK in de afdaling

  De sluwe Hirschi was al betrokken geweest bij de eerste Zwitserse bom en zat door de Zwitserse overmacht daarna voortdurend in een zetel. Op het gepaste moment schoof de Europese kampioen uit de wachtkamer en in de laatste afdaling draaide hij zijn kompanen ook nog eens een loer.

   

  Lambrecht had de versnelling van Hirschi op 9 kilometer van de aankomst wel snel in de mot, maar was niet meer in staat om te reageren.

   

  En weg was de vogel en de regenboogtrui. Na een pittig sprintje werd het nog zilver voor Lambrecht, die zijn ontgoocheling niet kon verbergen.

  Video player inladen ...

  Wereldkampioen: "Lambrecht liet te vaak zien dat hij de sterkste was"

  Marc Hirschi (20) zette zijn metgezellen dus een hak in de afdaling. "Ik wist dat het daar moest gebeuren. Zo'n gat dichten in de slotkilometers zou moeilijk zijn met al die bochten in de stad. We hadden het enkele ronden eerder al eens gedaan met Zwitserland. Ik wist dat het mogelijk was om weg te rijden. Het plan werkte perfect."

   

  "Of Bjorg Lambrecht de sterkste bergop was? Ja, zeker en vast. Hij was erg sterk. Hij liet misschien net iets te vaak zien dat hij de sterkste was. Ik zag dat hij nerveus was. Ik vreesde hem in de sprint. Ik geloofde dat ik hem kon kloppen, maar het zou moeilijk geweest zijn."

  Video player inladen ...

  Fase per fase

  1. "Dikke chapeau, Bjorg"

   José De Cauwer
  2. Zilver!

   Bjorg Lambrecht pakt zilver. De Fin perst er een stevig sprintje uit, maar onze landgenoot remonteert hem nog.
  3. Zwitserland boven!

   Marc Hirschi was niet de allergrootste favoriet, maar illustreert zijn talent. Hij profiteert van de overmacht van Zwitserland en maakt het dankzij intellect, geduld en kunde klasrijk af.
  4. De vod

   Daar is de laatste kilometer. Hirschi gaat naar de regenboogtrui soleren: boeken toe. Voor Lambrecht wordt het zilver of brons.
  5. "Op het vlakke is Hirschi sterker."

   José De Cauwer
  6. Nog 2,5 kilometer

   De tijdrijder in Hirschi komt weer naar boven. Hij vindt zijn tweede adem terug. Is de vogel gaan vliegen?
  7. Lambrecht geeft er nog eens een ferme lel op, maar krijgt de Fin niet los. De achterstand is wat kleiner geworden, maar Hirschi kan nu weer wat vrijer ademen op een aangenamer stuk.
  8. "Ook Hirschi krijgt het nu lastig."

   José De Cauwer geeft de Belgen nog wat hoop
  9. 10 seconden, dat is het verschil. We zitten nu in de zone met enkele bultjes, waar nog iets kan uitgevlakt worden. Zit er nog jus in de benen van Lambrecht?
  10. Nog 5 km

   We beginnen te vrezen voor deze zaak. Hirschi was op ruim 50 km van de finish al betrokken bij de Zwitserse coup. Hij hield zich daarna wat in de luwte, maar kwam met al zijn sluwheid op het gepaste moment naar voren. En hij lijkt het duo in de afdaling een hak te zetten.
  11. Hirschi, een topper uit het opleidingsteam van Sunweb, moet nu ook zijn hardrijderscapaciteiten aanspreken. De afdaling is voorbij, maar ook op het vlakke lijkt hij nog verder weg te rijden.
  12. "Hirschi is een meesterdaler, zoveel is duidelijk."

   Michel Wuyts
  13. Nog 7 km

   We zijn nog altijd niet beneden. Het verschil blijft beperkt tot 5 seconden.
  14. De aanval heeft Lambrecht een beetje verrast, maar de Fin probeert het gat te dichten. Al gaat dat niet van een leien dakje.
  15. Hirschi valt aan in de afdaling

  16. Valt de beslissing in de afdaling?

   Hirschi is een lefgozer en gooit zich naar beneden in de afdaling. Hij zet de anderen onder druk. Lambrecht en de Fin volgen op 50 meter.
  17. Nog 10 kilometer

   Lambrecht was een favoriet, Hirschi (Zwi) was een favoriet, maar Hanninen (Fin) is een verrassing.
  18. "Lambrecht heeft sprinterscapaciteiten."

   Michel Wuyts
  19. Bjorg Lambrecht kon zijn zenuwen niet verbergen, maar maakt zijn favorietenrol waar. Met z'n drieën rijden ze weg. De medailles zijn dus verdeeld, dat kan hen overtuigen om pas in de diepe finale te speculeren over de kleur.
  20. "Dit is zwaar, hoor. Als de profs naar deze koers zitten te kijken, dan weten ze al hoe laat het is."

   José De Cauwer
  21. Top!

   We zijn boven, het echte klimwerk is gedaan. In de laatste kilometers zijn er nog enkele knikjes, maar we snijden nu weer een afdaling aan.
  22. Nog 14 kilometer

   Lambrecht, Hanninen en Hirschi hebben 12 seconden op Padoen. Voor het groepje op 27 seconden wordt het lastiger.
  23. Het gevaar komt ook van één achtervolger: Padoen (Oek) blijft zich roeren en hangt op enkele meters van het koptrio.
  24. Net voor de top haalt Lambrecht nog eens zijn zweep boven? Onze landgenoot heeft het nu al ettelijke keren geprobeerd, maar de Fin en de Zwitser kraken niet.
  25. "Ze zitten allemaal aan het einde van hun Latijn. Ze moeten rekening houden met hun limieten."

   Michel Wuyts
  26. Trio

   Op 16 kilometer van de file rijden ze met z'n drieën weg. Bjorg Lambrecht vertoeft in het gezelschap van Marc Hirschi (Zwi) en Jaako Hanninen (Fin).
  27. "Het is een schichtig steekspel."

   Michel Wuyts
  28. Lambrecht schudt aan de boom op de slotklim

  29. Lambrecht maakt veel misbaar. Hij ergert zich aan het koersgedrag van de anderen, maar werkt dat zelf ook een beetje in de hand. Door al zijn nervositeit dreigt hij zichzelf een beetje te nekken.
  30. "Lambrecht maakt zich net iets te nerveus als het niet loopt zoals hij wil. Daar verliest hij energie mee."

   Michel Wuyts
  31. Lambrecht heeft nog een cartouche in zijn achterzak, maar krijgt de rest op 4 kilometer van de top niet echt los.
  32. Iedereen weer samen!

   Lambrecht kan zijn goeie benen niet verstoppen. Hij vlamt met allure richting de koplopers.
  33. Nog 18 kilometer

   Einde verhaal voor Cras, die helemaal stilstaat. Nu wordt er naar Lambrecht gekeken.
  34. Het gebeuk van Cras maakt veel slachtoffers. Onder meer Dunbar bekoopt zijn inspanning van zonet. De Katjoesja-Belg rijdt zich leeg, kopman Lambrecht ligt in derde positie op de loer.
  35. Achtervolgers gegrepen

   Dunbar en Mader mogen we schrappen. Zij worden opgeraapt door het hoge tempo van Cras. Sterke inspanning, hoor!
  36. "Er ligt nu toch heel veel druk op de schouders van Lambrecht."

   Michel Wuyts
  37. In het peloton zien we hoe Cras op kop rijdt. Hij offert zijn kansen dus op voor Lambrecht.
  38. "We beginnen aan de laatste klim."

   Michel Wuyts op 20 kilometer van de finish
  39. De twee duo's zijn nog altijd niet samengesmolten. Meer nog, Dunbar en zijn Zwitserse maat verachteren. Ze volgen op 24 tellen, het peloton op 45.
  40. Daar is de bel: tijd voor de laatste ronde!

   Nog 24 kilometer. Padoen (Oek) en Muller (Zwi) snijden de finale aan met 9 seconden op Dunbar (Ier) en Mader (Zwi). De achterstand van het peloton, met Lambrecht en Cras, bedraagt 33 seconden.
  41. "Er zit nog altijd tempo in het peloton. Het valt er niet stil."

   José De Cauwer
  42. We trekken weer naar de aankomstboog. Daar zullen we opnieuw een tijdsopmeting kunnen registreren.
  43. Dunbar wrijft in zijn handjes dat hij een Zwitser mee heeft. Mader wil maar wat graag landgenoot Muller vergezellen in de kopgroep en probeert met de Ier het gat te dichten.
  44. Nog 30 kilometer: op naar kopgroep van 4?

   De verschillen blijven beperkt tot hooguit een halve minuut. Een duo heeft in de afdaling afscheid genomen van het peloton en gaat op zoek naar de twee leiders. Hun namen: Mader (Zwi) en Dunbar (Ier), ook geen pannenkoek.
  45. In de afdaling troept het weer wat samen in het peloton. Bjorg Lambrecht heeft zich dus een eerste keer laten opmerken, maar gedroeg zich wat te nerveus en liet zijn concurrenten vooral zien dat zijn benen schijnbaar goed aanvoelen.
  46. Overzicht op de top

   Een stand van zaken op 37 kilometer van de finish: leiders Padoen (Oek) en Muller (Zwi) hebben op de top zo'n 20 seconden op hun vorige metgezellen, die het gezelschap gekregen hebben van de tenoren uit het peloton. Lambrecht dichtte het laatste gaatje, ook Cras zit nog in de groep.
  47. Top van de voorlaatste klim

   In het peloton gooit Lambrecht stilaan zijn troeven op tafel. Hij rammelt eens stevig met de noten van Dunbar en co en springt zo naar het eerste achtervolgende groepje.
  48. "Alles is nog overbrugbaar."

   Michel Wuyts
  49. Ver draagt de versnelling van Padoen niet, ook al omdat de Zwitser Muller op zijn landgenoten lijkt te wachten. Ze hebben 100 meter. In het peloton kijken de Belgische kopmannen nog altijd de kat uit de boom.
  50. Sosa parkeert

   Ivan Sosa, die op weg zou zijn naar Trek, stond op veel lijstjes bovenaan. Maar de Colombiaan staat in het peloton bijna stil op de klim. Schrappen, dus.
  51. Padoen kan zijn benen niet bedwingen. Hij schudt weer eens aan de boom en krijgt een van de Zwitsers mee. Zijn we op weg naar een kopduo?
  52. Hirschi, de Zwitserse kopman, hield zich een tijdje afzijdig, maar werkt nu toch mee. We trekken naar de steilere stroken van de voorlaatste klim. Het peloton hangt bijna op een minuut.
  53. Er zit heel mooi volk voorin, maar ze moeten nog altijd 42 kilometer overbruggen. Vooral na de top van de Igls kunnen ze elkaar nog goed gebruiken. In het peloton zal er vooral bergop een versnelling moeten komen, want er is geen enkel land dat nog over voldoende werkmieren beschikt om te controleren.
  54. "Er zitten profs vooraan, hé."

   José De Cauwer ziet het gevaar van de leidersgroep in
  55. Padoen versnelt

   Voor Padoen gaat het nog niet snel genoeg. Dat betekent meteen einde verhaal voor Ruegg. We zitten voorin dus nog met z'n zessen.
  56. Nog 43 kilometer

   Wie nog een knecht op overschot heeft, moet die nu inzetten. Het peloton verliest terrein: de chronometer geeft 53 seconden aan.
  57. Hirschi: de Zwitserse troefkaart

   De Zwitserse alleskunner Marc Hirschi werd vooraf getipt als een van de topfavorieten. Hij werd dit seizoen Europees kampioen, maar kwam enkele dagen geleden in de WK-tijdrit ten val.
  58. Profervaring

   Zwitserland kan voorin kwartetten, maar mag niet vergeten dat de buitenlandse metgezellen al profervaring hebben. Powless rijdt bij LottoNL-Jumbo, Honoré is stagiair bij Quick-Step en Padoen won in het shirt van Bahrein-Merida dit seizoen een rit in de Tour of the Alps met aankomst in... Innsbruck.
  59. "Gelukkig nemen de Italianen de handschoen op."

   José De Cauwer
  60. Derde passage aan de finish

   2 laps to go! Nog 47 kilometer voor de beloften. De 7 leiders werken goed samen. Italië houdt de achterstand op 28 seconden.
  61. De Italianen moeten het peloton nu op sleeptouw nemen. De 7 leiders krijgen voorlopig niet meer dan een halve minuut. We zijn bijna weer aan de aankomst.
  62. "Dit is de eerste afscheiding met allure", zeggen onze commentatoren, die zich toch zorgen maken. "Wie gaat nu rijden in het peloton?"
  63. "Padoen, een ploegmakker van Nibali bij Bahrein-Merida, is een man van ijzer. Hij heeft zich niet weggestopt in de Vuelta."

   Michel Wuyts
  64. Samenstelling kopgroep

   We hebben 7 leiders: Hirschi, Mader, Muller, Ruegg (allen Zwitserland), Padoen (Oek), Honoré (Den) en Powless (VS).
  65. In het peloton moeten ze stilaan wakker worden. Heel wat knechten zijn al gesneuveld bij zinloze inspanningen en de Zwitsers kijken natuurlijk niet meer om.
  66. 4 Zwitsers, de Deen Honoré, de Oekraïner Padoen en de Amerikaan Powless: wat is dit een interessant groepje!
  67. "Zwitserland sticht nu toch wat nervositeit."

   Michel Wuyts
  68. De geschiedenis herhaalt zich, want ook nu rijden ze weer weg in de afdaling. Zwitserland probeert een coup te ondernemen. Ze zijn met z'n vieren mee in een pakketje van net geen 10 renners, maar ze twijfelen nog. Nog 53 kilometer.
  69. Top van de tweede klim

   Ook de tweede klim is verleden tijd. Er staat het peloton nog een derde van deze koers te wachten. Ook al hebben we nog weinig explosieve actie gezien, door de aard van het parcours zal de slijtage al behoorlijk groot zijn.
  70. "Als er op de laatste klim doorgetrokken wordt, dan gaat het een slagveld worden."

   Michel Wuyts
  71. Samenvatting

   Het wedstrijdverhaal heeft tot dusver weinig om het lijf. Op enkele vruchteloze aanvallen na hebben we nog niet te veel gezien. De Belgen proberen de koers nooit echt te laten stilvallen. Het pakket is al goed uitgedund. Nog 62 kilometer.
  72. Brent Van Moer doet een flink jasje uit en zet zich even op kant. Dat ontlokt bij de Denen een nieuw bommetje. Zij pakken het dus anders aan: de Belgen kiezen voor een strak tempo op de col, de Denen willen met prikken de koers hard maken.
  73. Vorig jaar: Cosnefroy, toen ook al neoprof, klopte de Duitser Kämna

  74. Vorig jaar mochten de Fransen victorie kraaien dankzij Benoit Cosnefroy, maar op dit WK heeft het Franse blok toch al enkele tikken gehad. Onder meer Barthe en Lafay verkeren al een tijdje in crisis.
  75. Van Moer, goed voor zilver in de tijdrit, sleurt dat het een lieve lust is. Kopmannen Lambrecht en Cras zien het enkele rijen verder graag gebeuren.
  76. We zitten weer op de klim en we krijgen hetzelfde beeld. De Belgen leggen er een extra laagje op en zetten de uitdunning voort. "Ik vind dit toch vroeg", analyseert José De Cauwer het plan van de Belgen.
  77. "We zoeken in deze fase de luwte op. We laten het werk over aan andere landen."

   Michel Wuyts
  78. Tweede passage aan de finish

   3 laps to go, zien de renners staan aan de aankomstboog. Goed voor nog ruim 70 kilometer koers. Na meer dan 2u30' koersen hebben we nog steeds een compact peloton.
  79. "Het peloton is weer wat groter geworden."

   Michel Wuyts
  80. Op de kasseitjes die een van de laatste kilometers van het rondje sieren, verschijnt Oranje aan het front. Dit is de aanloop naar de monsterachtige slotklim, die enkel zondag door de profs zal worden aangesneden.
  81. In de afdaling richting de finish kunnen de benen eventjes wat uitrusten. Maar beneden wordt het tempo weer de hoogte ingejaagd door een aanval.
  82. Eerste top

   De klim is een eerste keer achter de kiezen. Veel is er niet gebeurd. Heel wat renners maken van de gelegenheid gebruik om een bevoorradingszakje aan te nemen.
  83. "Er staat linksboven nog altijd 87 kilometer. Dat is en blijft akelig."

   Michel Wuyts
  84. Leider gegrepen

   Het is einde verhaal voor onze vluchter uit Canada, want op de laatste stroken van de Igls - ook de steilste stukken - danst het peloton op de trappers. Onder meer Quick-Step-stagiair Honoré toont zich.
  85. Op de eerste klim naar Igls blijft het voorlopig windstil, hoewel er toch wat meer wind staat dan gisteren. Zwitserland, Ierland en Noorwegen bevolken de eerste rijen van de grote groep.
  86. Rondjes draaien!

   Daar is het vertrouwde beeld van de finishboog en de vaste camera's. Leider Zukowsky verkent de aankomstzone. Nog 94 kilometer. We beginnen aan het lokale circuit.
  87. Kenny Molly zag een kwartiertje geleden af op de steile stukken, maar op het vlakke komt hij weer piepen en doet hij zijn duit in het zakje. "Sterk. Goeie ingesteldheid", zeggen onze commentatoren.
  88. Nog 1 leider

   Met 1 Canadese leider - Nickolas Zukowsky - trekken we richting het circuit. Zijn voorsprong: 2'21". De Belgen werken nog altijd met de Ieren in het peloton.
  89. "De weersomstandigheden zijn nog altijd voortreffelijk. Zaterdag wordt regen voorspeld, zondag weer zon. Zonder regen is het al lastig genoeg."

   Michel Wuyts
  90. De Belgen nemen de koers mee in handen

  91. Nog 112 kilometer

   Bjorg Lambrecht mikte vooraf op een harde koers en zijn ploegmaats hebben die boodschap begrepen. Met z'n vieren nestelen de Belgen zich nu op kop van het peloton.
  92. Molly in de problemen

   Op de eerste rij zit dus een landgenoot, maar ook in de staart van het peloton merken we een Belgisch truitje op. Kenny Molly verteert de overgang naar het klimwerk moeilijk.
  93. "Straks volgt 4 keer die klim naar Igls. Dat begint toch al op een soort van eindeloosheid te lijken."

   Michel Wuyts
  94. Op de eerste rij zien we nu al Bjorg Lambrecht. Hij wil zeker niet verrast worden of in een valpartij betrokken geraken. Rugnummer 1 Cyril Barthe laat de groep al rijden.
  95. De Gnadenwald is toch een verraderlijke helling. In het peloton wordt er "rustig" naar boven geklauterd, maar voor vele renners gaat het nu al te snel.
  96. "Zijn de mannen vooraan gevaarlijk of zijn het zendelingen? Laten we het op het tweede houden"

   Michel Wuyts
  97. Nog 117 kilometer

   Het tempo wordt in het peloton de hoogte ingejaagd. De voorsprong van het koptrio zakt onder de 2 minuten, de kopmannen worden door hun knechten naar voren gebracht.
  98. Vergis u niet, dit is het WK voor beloften. Maar jongens zoals Bjorg Lambrecht, Ivan Sosa en Mark Padoen hebben de voorbije maanden al kennisgemaakt met het profbestaan.
  99. "Dit is een peloton met een enorme diversiteit: hier zitten ook profs op WorldTour-niveau bij."

   Michel Wuyts
  100. Live op Eén (livestream verversen!)

   We hebben onze livestream geschakeld naar de uitzending van Eén, waar Michel Wuyts en José De Cauwer op de afspraak zijn. U moet deze pagina met onze livestream even verversen om de stream met commentaar te kunnen bekijken. Veel kijkplezier!
  101. Nog 132 km

   In het peloton maken ze zich geen zorgen. Het gaat nu zoetjesaan richting de klim van Gnadenwald, de eerste hindernis van de dag. We bereiken de voet over 10 kilometer.
  102. De volgwagens kennen geen rustige aanloop richting het circuit, want er staat geregeld een renner aan de kant met een lekke band. Dat was ook gisteren al het geval.
  103. Kopgroepje van 3

   Voorin heeft onze Pools vriend het gezelschap gekregen van een Canadese en Sloveense kompaan. Ze fietsen een bonus van bijna 2'30" bijeen.
  104. Giuliano Figueras was in 1996 de eerste wereldkampioen bij de beloften. Sindsdien hebben heel wat rastalenten hun naam op die erelijst gezet. Maar opvallend: geen enkele wereldkampioen bij de beloften heeft ook al bij de profs de wereldtitel kunnen veroveren. Sommige namen op onderstaande erelijst krijgen daar de komende jaren nog wel een kans voor. Of zorgt Mohoric zondag al voor een primeur?
  105. "We hopen de koers in het begin te controleren en daarna iets te ondernemen in de plaatselijke ronden. Het zou een mooi scenario zijn als we daar kunnen wegrijden met een groepje of het peloton kunnen uitdunnen. Hoe meer renners afzien, hoe makkelijker wij de koers in handen kunnen nemen."

   Bjorg Lambrecht
  106. Ierland werkt voor Dunbar

   In het peloton is de regie in handen van Ierland, dat met Eddie Dunbar een zeer gevaarlijke klant in de gelederen heeft. De winnaar van de Ronde van Vlaanderen bij de beloften van vorig jaar mikt hier op de wereldtitel. Sky legde de Ier al vast. Hij komt over van Aqua Blue Sport, dat ermee ophoudt.
  107. Grote valpartij in het peloton

  108. Stevige val!

   Nog 165 kilometer en het is weer prijs. In de staart van het peloton gaat een tiental renners tegen de vlakte, maar we zien gelukkig geen Belgische shirts. Vrijwel iedereen kan zijn tocht ook weer voortzetten.
  109. Kenny Molly zakt af naar de volgwagen van de bondscoach voor overleg. Er wordt niet met oortjes gekoerst, dus de koerssituatie bij de coach laten inschatten kan geen kwaad.
  110. Daar zijn de Polen

   De eerste aanval komt uit Poolse hoek: Szymon Tracz zet het peloton op een halve minuut. De junioren trokken gezamenlijk naar de eerste klim, bij de beloften is er dus wat meer beweging.
  111. "Bjorg Lambrecht en Steff Cras zijn onze kopmannen, met een schaduwrol voor Viktor Verschaeve. De andere twee jongens, Brent Van Moer en ik, moeten hen zo veel mogelijk bijstaan. Dit is een sterke Belgische selectie, maar we zijn niet de topfavoriet en moeten alert koersen."

   Kenny Molly
  112. Live op Eén vanaf 13.30u

   Na Het Journaal van 13u kruipen Michel Wuyts en José De Cauwer in hun cabine voor een namiddagje koers. Voorlopig kunt u op onze livestream zonder commentaar naar het WK kijken, rond 13.30u schakelen we over naar het signaal van Eén.
  113. Net als bij de junioren wordt ook bij de beloften in de neutrale zone gevallen. Een deelnemer uit Azerbeidzjan smakt tegen de grond, maar zit snel weer op zijn fiets.
  114. Rugnummer 51 tot 55

   Nog eens de namen van de Belgen op een rijtje: Steff Cras, Bjorg Lambrecht, Kenny Molly, Brent Van Moer en Viktor Verschaeve.
  115. Start!

   Het startschot is gegeven onder een aangenaam Oostenrijks zonnetje. We zitten uiteraard nog in de neutrale zone.
  116. De Belgische beloften in Innsbruck

  117. De Belgische druk én hoop rust op de schouders van Bjorg Lambrecht, neoprof bij Lotto-Soudal. De 21-jarige Lambrecht heeft zich in de Vuelta voorbereid en heeft zich dit seizoen dus al kunnen meten met de profs. De andere Belgische namen: Steff Cras, Brent Van Moer, Viktor Verschaeve en Kenny Molly.
  118. "Een WK is natuurlijk altijd iets bijzonders en alles moet samenvallen, maar ik heb hard voor dit WK getraind en ben er klaar voor. Ik voel niet per se druk om die favorietenrol waar te maken, maar ik heb natuurlijk wel wat gezonde stress."

   Bjorg Lambrecht
  119. Parcours

   Net als gisteren heeft de organisatie een lange aanloopstrook in het parcours gelegd, met de klim naar Gnadenwald als grootste obstakel. De beloften sluiten hun WK af met 4 rondjes en dus 4 keer de beklimming naar Igls. Na 180 kilometer kennen we de wereldkampioen.
  120. Wegrit beloften

   Vandaag staat er in Innsbruck maar één WK op het menu: de koers bij de beloften (U23). Het startschot wordt rond 12.10u gegeven. Op deze pagina kunt u van bij de start alles volgen met tekstupdates en livestream.