• home
 • video
 • pas verschenen

  Om in te kaderen: Evenepoel pakt ook in wegrit goud na fenomenaal nummer

  Remco Evenepoel heeft na zijn triomftocht in de tijdrit zijn favorietenrol ook waargemaakt in de wegrit op het WK. Ondanks mechanische pech knalde de 18-jarige Belg op verbluffende wijze naar zijn tweede gouden plak bij de junioren.

  Uitslag WK junioren (m)
  1. Remco Evenepoel 132,4 km in 3u03'49"
  2. Marius Mayrhofer (Dui) op 1'25"
  3. Alessandro Fancellu (Ita) 1'38"
  4. Alexandre Balmer (Zwi) z.t.
  5. Frederik Wandahl (Den) 3'20"
  6. Gabriele Benedetti (Ita) z.t.
  7. Alois Charrin (Fra)  
  8. Kevin Vermaerke (VS)  
  9. Antonio Tiberi (Ita)  
  10. Sean Quinn (VS) 3'25"

  Evenepoel wrijft even over de kin voor de finish: "Heb ze allemaal de baard af gedaan!"

  Massale val dwarsboomt plan van Evenepoel

  De Duitsers die de koers lastig maakten en geen averij bij de talloze valpartijen en schermutselingen: het wedstrijdscenario verliep perfect voor superfavoriet Remco Evenepoel. Tot 70 kilometer van de finish dan toch, want rugnummer 13 moest op een slecht moment plots voet aan de grond zetten bij een massale val.

   

  Evenepoel had geen fysieke schade opgelopen, maar stond ruim 1’30” stil met mechanische pech. De energie die hij in een ontsnapping had kunnen steken, moest hij plots opsouperen in een achtervolging. “Dit wordt bijna onmogelijk”, zuchtte ook José De Cauwer.

   

  Maar Evenepoel verbaasde andermaal vriend en vijand. In een helse jacht trakteerde Evenepoel de ene na de andere concurrent op een verkoudheid. Met de steun van enkele landgenoten – een pluim voor een beresterke Van Wilder - kwam Evenepoel op 40 kilometer van de finish zowaar weer in de kop van de koers.

  "Auf Wiedersehen" op 20 kilometer van de finish

  De Duitser Mayrhofer en de Tsjech Vacek hadden een eerste bom op de eerste klim naar Igls overleefd, maar werden in de afdaling voortdurend onder druk gezet. Daar betaalde Vacek al snel een prijs voor: de Tsjech trok in kramp door het gebeuk van Evenepoel, die wel een bodemloos vat leek.

   

  Nog één zandzakje dus, al maakte Evenepoel zich amper zorgen over de bonkige Duitser. De toekomstige prof stoomde gewoon door richting de laatste klim. Op een van de eerste stroken lonkte hij even naar Mayrhofer, waarna Evenepoel zijn pedalen nog wat meer geselde.

   

  Mayrhofer maakte zijn zakken leeg voor de parkeermeter en zag Evenepoel in geen tijd een stipje worden. Onze landgenoot kon tijdens zijn solo van 20 kilometer vooral genieten. Een solo is het handelsmerk van Evenepoel, maar deze is er eentje die hij zich nog lang zal herinneren.

  Evenepoel juicht op het podium met de mooiste trui ter wereld

  Evenepoel: "Na mijn crash was het tijd voor plan B"

  Evenepoel tegen ouders: "Allez mama, niet wenen"

  Fase per fase

  1. 17 uur 55. "Deze jongen van 18 jaar kan heel ver geraken in deze sport.". Michel Wuyts.
  2. 17 uur 54. Wereldkampioen! Wat een kanjer! Remco Evenepoel is wereldkampioen bij de junioren na een weergaloos nummer. Dit was wielrennen van de bovenste plank. Hij komt binnen zoals Philippe Gilbert in de Ronde van Vlaanderen: met zijn fiets in de lucht.
  3. 17 uur 54. "Wat hij gedaan heeft, kun je als bovenmenselijk beschouwen. Dit is iemand van een andere orde.". Michel Wuyts.
  4. 17 uur 53. GOAT. Remco Evenepoel raakt even zijn denkbeeldige sik. Een verwijzing naar the greatest...?
  5. 17 uur 52. "Ik heb dit nog nooit gezien.". Michel Wuyts.
  6. 17 uur 50. "De ontluiking van het fenomeen Evenepoel is compleet!". Michel Wuyts.
  7. 17 uur 49. Daar zijn de eerste feestgebaren van Evenepoel, die enkele supporters groet. .
  8. 17 uur 47. Nog 5 kilometer. "Mocht dit nu een Nederlander of een Duitser geweest zijn, dan zaten we ook met open mond naar dit beeld te staren", zegt José De Cauwer. "Maar wat zijn we toch blij dat het een Belg is", oppert Michel Wuyts. .
  9. 17 uur 45. Wie krijgt Evenepoel naast zich op het podium? Mayrhofer ligt nog altijd op koers voor zilver, het brons zou naar Italië of Zwitserland kunnen gaan.
  10. 17 uur 45. "Welke woorden hebben we nu allemaal al gebruikt?". José De Cauwer.
  11. 17 uur 41. Nog 10 kilometer. Evenepoel mag nu vooral niet vergeten te genieten. Zonder tegenslag wordt het 35 op 45. En de superlatieven, die zijn stilaan op.
  12. 17 uur 38. "En Evenepoel, die bouwt zijn voorsprong gewoon uit.". Michel Wuyts.
  13. 17 uur 36. "Je kunt een boek schrijven over dit scenario. Niemand had het zo kunnen uittekenen.". Michel Wuyts.
  14. 17 uur 35. De klimt lijkt wel eindeloos te duren, maar straks volgt de afdaling als beloning. Het verschil loopt op tot 1'09".
  15. 17 uur 32. Nog enkele kilometers tot de top. De bondscoach maant zijn poulain aan om zijn verstand te gebruiken. Dat gaat dan vooral over het nemen van risico's, want uit de achtergrond komt niemand meer. De twee Italianen, die voor brons mogen strijden, peddelen op 2'12".
  16. 17 uur 32. "Ook voor Carlo Bomans is dit een bekroning, hé.". Michel Wuyts over de bondscoach.
  17. 17 uur 31. Nog ruim 16 kilometer. De achterstand van de Duitser Mayrhofer: 44 seconden.
  18. 17 uur 28. "Respect ook voor Mayrhofer, die het heel lang heeft volgehouden.". Michel Wuyts.
  19. 17 uur 27. We vreesden eigenlijk voor een onemanshow, waarbij het WK al heel snel in een beslissende plooi zou liggen. Dat is door het pechverhaal vandaag niet gebeurd, maar we zijn stilaan sprakeloos. .
  20. 17 uur 26. Evenepoel laat Duitser achter: "Moeder gods, hij is weg! Auf wiedersehen!".

   Evenepoel laat Duitser achter: "Moeder gods, hij is weg! Auf wiedersehen!"

  21. 17 uur 24. Onwaarschijnlijk! Een echte versnelling is het niet. Evenepoel lonkt even, ziet wellicht een grimas bij de Duitser en geselt zijn trappers nog een beetje meer. En weg is hij, op weg naar de wereldtitel.
  22. 17 uur 24. "Auf Wiedersehen!". Michel Wuyts.
  23. 17 uur 23. Nog 20 kilometer. En plots gaat het licht bij de Duitser uit: Evenepoel is weg!
  24. 17 uur 23. "Rugnummer 13 vraagt gewoon niet om een overname.". Michel Wuyts.
  25. 17 uur 21. Marius Mayrhofer, die een stuk bonkiger is dan flyer Remco Evenepoel, laat zich rustig naar de steilste stukken rijden. En Evenepoel, die trapte gewoon door. Maar trapt hij zichzelf niet voorbij? .
  26. 17 uur 21. "En nu?". José De Cauwer.
  27. 17 uur 20. We tellen nu af naar de klim van Igls. Nog eens de gegevens: 8 kilometer aan 5,7 gemiddeld. Het zwaartepunt ligt in het tweede gedeelte.
  28. 17 uur 16. Laatste ronde: nog 24 kilometer. Daar zijn de vaste camera's weer en dat betekent dat we in de aankomstzone zitten. Evenepoel moet de Duitser nog altijd in zijn wiel dulden. Mayrhofer plooit niet en blijft in het wiel van de Belgische stoomtrein. .
  29. 17 uur 13. Nog 26 km. In de achtervolging troept het wat samen, met vooral veel Italiaans volk. Maar aan de wereldtitel moeten zij niet meer denken: hun achterstand bedraagt al 50 tellen.
  30. 17 uur 13. Van Wilder mist een bocht en knalt tegen de wand.

   Van Wilder mist een bocht en knalt tegen de wand

  31. 17 uur 12. "Dwing die Duitser toch een keer op de kop, Remco. En klets dan weg vanuit zijn rug.". De raad van José De Cauwer.
  32. 17 uur 12. Onvoorstelbaar, wat Evenepoel allemaal uit zijn kuiten schudt. De Duitser oogt nog altijd goed, maar moet toch flink harken om de topfavoriet te kunnen volgen.
  33. 17 uur 10. Tsjech moet vooraan afhaken bij Evenepoel en Mayrhofer .

   Tsjech moet vooraan afhaken bij Evenepoel en Mayrhofer

  34. 17 uur 09. Nog 30 kilometer. Met een duo duiken we de finale in: Remco Evenepoel en Marius Mayrhofer (Dui). Voor de laatste passage aan de finish hebben we nog enkele knikjes. Onderneemt onze landgenoot daar al iets of wacht hij tot de klim naar Igls?
  35. 17 uur 08. "Dit is een koers voor het jaaroverzicht.". Michel Wuyts.
  36. 17 uur 08. "En toen waren ze voorin nog met twee. Maar gaat die Mayrhofer wel overnemen?". José De Cauwer.
  37. 17 uur 07. Val Van Wilder. Ilan Van Wilder is iets te gretig in de afdaling en komt ten val. Jammer voor onze landgenoot, die blijft zitten. Hij mag hoe dan ook terugblikken op een geweldig WK in dienst van Evenepoel.
  38. 17 uur 06. Vacek lost. Heeft onze Tsjechische vriend last van krampen? Karel Vacek, ook geen pannenkoek, verdwijnt zonder pardon uit de kopgroep. Mayrhofer moet nog altijd een gat dichten op Evenepoel.
  39. 17 uur 05. A la Contador. Ook in de afdaling gunt Evenepoel zijn concurrenten geen seconde rust. Hij blijft hen onder druk zetten, Vacek (Tsj) en Mayrhofer (Dui) zitten op een gaatje. .
  40. 17 uur 05. Op 40 kilometer van de finish versnelt Evenepoel en krijgt 2 renners mee.

   Op 40 kilometer van de finish versnelt Evenepoel en krijgt 2 renners mee

  41. 17 uur 02. We trekken naar de afdaling met ons koptrio. Evenepoel kijkt voorlopig niet om en houdt het tempo hoog. De eerste achtervolgende groep bestaat uit twee Italiaanse truitjes, Van Wilder volgt iets verder.
  42. 17 uur 01. "Het spel is gekeerd.". Michel Wuyts.
  43. 17 uur . Nog 38 kilometer. Nog 300 meter tot de top en Evenepoel deelt nog een cartouche uit. Toen waren ze nog met 3: Vacek en Mayrhofer ronden de top van de eerste klim naar Igls. .
  44. 16 uur 59. Een voor een worden de zandzakjes overboord gegooid. Evenepoel moet nog 3 renners in zijn wiel dulden. De Tsjech Vacek, de Italiaan Piccolo en de Duitser Mayrhofer.
  45. 16 uur 57. Kop van de koers! 30 kilometer na zijn pech kunnen we Evenepoel catalogeren onder "kop van de koers". Die titel moet hij nog met enkele knapen delen, maar hoelang kunnen zij nog volgen?
  46. 16 uur 55. Nog 40 kilometer. Is dit dan het moment? Een van de Amerikanen kietelt even en dat inspireert Evenepoel, die met een sliert renners in zijn wiel in geen tijd in de nek van de leiders gaat hijgen. .
  47. 16 uur 54. "Zeer sterk tempo van Van Wilder, die Evenepoel alsmaar dichter brengt. Dat moet hem moed geven. Je moet het maar doen als 18-jarige: je helpt iemand anders aan de wereldtitel. Enfin, misschien aan de wereldtitel.". José De Cauwer.
  48. 16 uur 53. Nog 4 kilometer tot de top en ook voorin beginnen ze te zwoegen. De dijen van de leiders zijn een stuk imposanter dan die van pluimgewicht Evenepoel. .
  49. 16 uur 51. Het verschil met de twee leiders - de Italiaan Piccolo en de Duitser Mayrhofer - is status quo: 40 tellen.
  50. 16 uur 48. Van der Beken lost. Het is nu aan Van Wilder om de kastanjes uit het vuur te halen, want Van der Beken zet zich opzij. Wanneer begint Evenepoel aan het tweede deel van zijn jacht?
  51. 16 uur 47. De achterstand van het peloton loopt terug tot 42 seconden. Evenepoel zit nog even in de wachtkamer. Hij wacht op steilere stukken op deze col van 8 kilometer. .
  52. 16 uur 46. "Als dit goed afloopt, kun je hier een film van maken. Want hier zit drama genoeg in. Of overdrijven we nu?". Michel Wuyts.
  53. 16 uur 45. Er moet weer geschakeld worden, want de klim duikt op. De gegevens: 8 kilometer aan 5,7 procent. .
  54. 16 uur 41. "Ze moeten hem nu brengen naar de voet van de volgende beklimming. Daar moet hij kijken wie nog meekan. Al is dit wel straffe taal van ons, want Remco heeft al veel moeten doen.". José De Cauwer.
  55. 16 uur 40. Passage aan de finish: nog 47 kilometer. Aan de aankomst is het tijd voor een stand van zaken. Piccolo (Ita) en Mayrhofer (Dui) hebben 56 seconden op het peloton, waar Evenepoel weer ingelopen is. Twee landgenoten loodsen hem nu naar de voet van de klim naar Igls. .
  56. 16 uur 40.
  57. 16 uur 39. Voelt Evenepoel zich dan echt zo goed? Op een vlak stuk op weg naar de finish gooit hij weer zijn kaarten op tafel. De topfavoriet wordt geschaduwd door een Italiaan, die natuurlijk een landgenoot voorin heeft. .
  58. 16 uur 37. Aaron Van der Beken is de landgenoot die nu het vuile werk moet opknappen. Ook Ilan Van Wilder zit nog in de eerste groep.
  59. 16 uur 36. Evenepoel dicht de kloof met het peloton en probeert meteen zelf even aan te vallen.

   Evenepoel dicht de kloof met het peloton en probeert meteen zelf even aan te vallen

  60. 16 uur 35. "Evenepoel straalt nog altijd vertrouwen uit.". Michel Wuyts.
  61. 16 uur 34. Waar zitten we nu op het parcours? Over ruim 5 kilometer bereiken we de finish, waar nog twee rondjes op de renners wachten. De junioren moeten de klim naar Igls dus nog twee keer overwinnen. Die col moet een rode loper zijn voor renners die nog ambities hebben.
  62. 16 uur 32. Evenepoel raakt niet weg en sommeert dan zijn landgenoten naar voren. De topfavoriet mag nu niet overmoedig worden. .
  63. 16 uur 31. En daar gaat... Evenepoel. Remco Evenepoel is als door een wesp gestoken en begint aan zijn nummertje. Nog 54 kilometer. "Wacht nog even... Ik zou dit nu nog niet doen", zegt José De Cauwer.
  64. 16 uur 29. Koers kan opnieuw beginnen. Het kopduo rijdt niet zomaar weg en moet stevig trappen voor de bonus van 54 seconden. We moeten onszelf even corrigeren: Evenepoel komt nu aansluiten en heeft nog twee landgenoten in zijn zog. .
  65. 16 uur 28. "Oef... Nu toch even ademen, eten en drinken.". José De Cauwer.
  66. 16 uur 27. Evenepoel in eerste achtervolgende groep. Een overzicht: het kopduo (Piccolo-Mayrhofer) heeft intussen 55 seconden bijeen gefietst. Evenepoel is komen postvatten in de ruime eerste achtervolgende groep, zeg maar het peloton. .
  67. 16 uur 25. Evenepoel moet even uitwijken door een auto in volle achtervolging.

   Evenepoel moet even uitwijken door een auto in volle achtervolging

  68. 16 uur 21. Italië en Duitsland. Piccolo en Mayrhofer, zij vormen momenteel de kop van de koers. Intussen krijgt de topfavoriet steun van ploegmaat Van der Beken. "Dit is ideaal", zeggen onze commentatoren. "En nu ook niet vergeten: eten en drinken!".
  69. 16 uur 20. "Als hij dit gat dichtkrijgt, dan gaan we spreken van een wonderbaarlijke gebeurtenis.". Michel Wuyts.
  70. 16 uur 20. Evenepoel raapt de ene renner na de andere op op de klim.

   Evenepoel raapt de ene renner na de andere op op de klim

  71. 16 uur 19. Ook Carlo Bomans doet zijn duit in het zakje. De bondscoach sluit aan bij de sliert volgwagens, maar moet dan in de remmen. Dat geldt ook voor Evenepoel, die moet uitwijken. .
  72. 16 uur 18. "Hij heeft nog 2 beklimmingen van 8 kilometer. Het is een kwestie van indelen. Maar kun je dat wel op deze leeftijd? Hij heeft dit ook nog nooit meegemaakt.". Michel Wuyts.
  73. 16 uur 18. 1'05". Evenepoel kan zich even settelen in het wiel van landgenoot Vandenabeele, maar wacht niet en wipt naar een volgend trosje. Het verschil loopt wat terug.
  74. 16 uur 17. Nog 1 kilometer klimmen. De top van de eerste col is in zicht. Italië neemt de koers in handen, want de Squadra heeft 4 gezanten in een kopgroep van 13 renners.
  75. 16 uur 15. 1'35". Voorin valt het niet stil, want de outsiders ruiken natuurlijk hun kans. 1'35", dat zou de achterstand van Evenepoel zijn. Hij blijft groepjes oprapen, maar bekoopt nu ook wel een beetje de inspanning van zonet. .
  76. 16 uur 13. Een Wit-Rus rijdt in de weg van Evenepoel, die zijn leeftijdsgenoot met een por vraagt om opzij te gaan. Zijn remonte oogt wel indrukwekkend, maar over tijdsverschillen krijgen we geen informatie. .
  77. 16 uur 12. Nog 68 kilometer. Evenepoel rolt de ene na de andere renner op, maar mag ook niet vergeten dat linksboven nog altijd 68 kilometer staat. Hij mag zijn motor tijdens deze jacht niet opblazen. .
  78. 16 uur 12. "De energie die Evenepoel had kunnen steken in een aanval, moet hij nu gebruiken in de achtervolging.". Michel Wuyts.
  79. 16 uur 11. We krijgen het eerste beeld van een achtervolgende Evenepoel, die tussen de volgwagens zit. Maar die wagens rijden niet achter de eerste groep. Onze landgenoot zal nu van groepje naar groepje moeten springen.
  80. 16 uur 10. Evenepoel moet lang wachten na een val en moet achtervolgen.

   Evenepoel moet lang wachten na een val en moet achtervolgen

  81. 16 uur 09. "Ik vraag me af of hij de benen en vooral de moed terugvindt. Dit is bijna onmogelijk, ook al gaat het om Remco Evenepoel.". José De Cauwer.
  82. 16 uur 08. Evenepoel werd nog omringd door enkele landgenoten, die ook betrokken waren bij de val. Maar op de klim zal hij het zo meteen toch alleen moeten doen.
  83. 16 uur 07. We zijn nu erg benieuwd naar wat Evenepoel uit zijn kuiten gaat schudden. De topfavoriet is niet ten val gekomen, maar stond erg lang stil met mechanische pech. In hoeverre is het kopje aangetast? We snijden nu de eerste klim aan.
  84. 16 uur 06. "Dit zijn al minuten...". José De Cauwer.
  85. 16 uur 05. Evenepoel maakt zich boos. De fysieke averij lijkt mee te vallen, maar hij heeft mechanische pech. Onze landgenoot moet erg lang wachten op assistentie. .
  86. 16 uur 05. Zeer stevige smak. En plots is daar een enorme ravage! Ook rugnummer 13 staat er bij: Remco Evenepoel moet sleutelen.
  87. 15 uur 59. Nog 76 kilometer. Er wordt geknokt om de beste posities. Het peloton ruikt de voet van de eerste klim, op goed 70 kilometer van de finish.
  88. 15 uur 52. "We gaan hier snel thuis zijn.". José De Cauwer ziet dat ook de Amerikanen sleuren in het peloton.
  89. Eerder vandaag in Innsbruck: Greg Van Avermaet en de andere Belgen hebben de WK-omloop verkend. 15 uur 51.
  90. 15 uur 48. Onze commentatoren hebben Remco Evenepoel gespot. "Hij geeft ook voortdurend aanwijzingen aan zijn ploegmaats: hier rijden, dit doen.".
  91. 15 uur 47. "Bij veel renners is de druk al weg. Ze beginnen hun benen al te voelen.". José De Cauwer.
  92. 15 uur 46. Nog 88 kilometer. De wedstrijdsituatie ligt al de hele tijd op slot: de grote groep trekt "en masse" naar de eerste klim van de dag. Nog 20 kilometer en het WK kan echt beginnen. .
  93. 15 uur 43. Livestream verversen. We hebben onze livestream even moeten updaten. Om niets van de koers te missen moet u deze pagina even verversen en de livestream opnieuw opstarten. .
  94. 15 uur 40. "De exoten zijn er al uit. Maar ook enkele grote landen zijn toch al renners kwijtgespeeld.". Michel Wuyts.
  95. 15 uur 38. De groep is al stevig uitgedund, maar er is nog altijd volk genoeg om te vallen. Dat was ook vorig jaar op het WK al het geval. De Belgen schuiven met z'n vijven goed op naar voren. .
  96. 15 uur 35. Opnieuw een grote valpartij in het peloton.

   Opnieuw een grote valpartij in het peloton

  97. 15 uur 34. Zoveelste val. En weer is het prijs: deze keer is er een grote valpartij in het peloton. Ook een van onze landgenoten is betrokken, maar hij wordt weer op zijn tuig geduwd. .
  98. 15 uur 33. Belgen weer in de luwte. Heeft de kopman zijn knechten een signaal gegeven? De Belgen verdwijnen weer wat meer van het voorplan. En de Duitsers, die blijven gewoon trappen. .
  99. 15 uur 31. Een verschroeiende prik is het zeker niet, maar de Belgische youngsters nemen de koers mee in handen. .
  100. 15 uur 27. De Belgen versnellen en nodigen de Noren uit: "Ze gaan ook al baas spelen".

   De Belgen versnellen en nodigen de Noren uit: "Ze gaan ook al baas spelen"

  101. 15 uur 26. Nog 105 km. We moeten onze woorden al inslikken, want de Belgen leggen er een extra laagje op. Met z'n tweeën helpen ze de Duitsers een handje. Ze nodigen de Noren ook uit. Willen ze er een lastige koers van maken?
  102. 15 uur 25. "Nog eens herhalen: geen oortjes in de wegritten.". Michel Wuyts.
  103. 15 uur 24. We merken de snoet van enkele landgenoten op. Ze zijn alert, maar verstoppen zich netjes achter de rug van enkele Duitsers. .
  104. 15 uur 18. "De Duitsers hebben een plan", merken onze commentatoren op. Ze vinden dat hun aanpak ook in de kaart van de Belgen speelt. "We gaan snel aan de eerste klim zijn.".
  105. 15 uur 16. Achteraan staat de poort wagenwijd open. Na 25 kilometer noteren we vooral "hoge" rugnummers bij de gelosten. Voor renners uit kleine wielerlanden Kosovo, Roemenië en Servië gaat het veel te snel. .
  106. 15 uur 15. "De Duitsers maken de koers toch lastig. Er staat voortdurend druk op de ketel.". José De Cauwer.
  107. 15 uur 14. Er is voorlopig geen interesse voor een ontsnapping, ook al omdat de Duitsers een erg strak tempo hanteren. Achteraan sluit Piccolo weer aan.
  108. Laureaat in 2013: Mathieu van der Poel wordt wereldkampioen in Firenze. 15 uur 11.
  109. 15 uur 10. Stukken voor kleine Italiaan. Andrea Piccolo staat langs de kant met een geplooid voorwiel. De Italiaan werd 3e in de tijdrit en kan dus een belangrijke bedreiging voor Evenepoel vormen.
  110. 15 uur 07. De races van de junioren werden een tijdje uit het WK-geweld getrokken, maar de jongste jaren liggen ook deze WK-koersen in de heilige WK-week. Ook het wereldwijde koerspubliek leert deze jongens, onder wie Evenepoel, vandaag dus (nog) wat beter kennen. .
  111. 15 uur 02. Eerste gelosten. Er wordt nog niet echt fors gekoerst, maar achteraan moeten de eerste renners al lossen. Het zijn vooral de exoten die in de problemen komen. .
  112. 15 uur 01. "Ik vind een parcours op mijn maat. Een klimmetje in de beginfase en twee keer die klim in de lokale ronde: dat moet me liggen.". Remco Evenepoel.
  113. 15 uur 01. De regie in het peloton is voorlopig in handen van de Duitsers, die met enkele mannetjes tempo maken. De Belgen verschuilen zich in de buik van de grote groep.
  114. Stuyven (toen 17) klopte in 2009 in Moskou Démare en Haller. 14 uur 58.
  115. 14 uur 57. In de voetsporen van Jasper Stuyven. Topfavoriet Remco Evenepoel kan Jasper Stuyven opvolgen. De Leuvenaar was in 2009 de laatste Belgische wereldkampioen bij de junioren. .
  116. 14 uur 56. Voorlopig is het windstil in het peloton. Deze vlakke aanloop is natuurlijk ook relatief, want het gaat af en toe toch flink bergop. .
  117. 14 uur 53. We beginnen stilaan te begrijpen waarom Evenepoel bijna altijd van bij de start aanvalt. We hebben de voorbije kilometers al heel veel oponthoud gehad door valpartijen, voorlopig zonder al te veel erg.
  118. 14 uur 50. De rode auto versnelt: we zijn nu echt begonnen. Het tempo wordt meteen de hoogte ingejaagd. .
  119. 14 uur 49. We wachten nog altijd op het officiële sein om van start te gaan. Nog één Serviër hangt op een gaatje na een van de valpartijen. .
  120. 14 uur 48. "Als je nu zou weten wat er in de hoofden van al die renners omgaat...". José De Cauwer.
  121. 14 uur 47. Klokslag 14.40u: de duiven worden losgelaten.

   Klokslag 14.40u: de duiven worden losgelaten

  122. 14 uur 44. Eerste val. De renners rijden nog achter de wagen van de commissaris, maar er is al een val. De schermutseling lijkt zonder al te grote gevolgen te blijven. .
  123. 14 uur 42. "Je ziet nu toch al nervositeit.". José De Cauwer.
  124. 14 uur 41. We zijn vooral benieuwd naar wat er in de eerste 90 kilometer zal gebeuren. Hoe gedragen de junioren zich in de lange - en overwegend vlakke - aanloopstrook richting het circuit? Is er controle in het peloton? Houdt Evenepoel zich koest?
  125. 14 uur 39. Start! Laat de benen nu maar spreken. We zijn vertrokken voor 132,2 kilometer. 159 namen staan op de deelnemerslijst. .
  126. 14 uur 36. "Ik voel me nu nog goed. Dit is een wedstrijd waarvan we op voorhand dachten: deze koers kunnen we winnen. Dat denken we nog altijd. Maar zijn we er gerust in? Ik niet. Op zo'n WK kan er heel veel gebeuren.". José De Cauwer.
  127. 14 uur 32. 22 graden. Michel Wuyts en José De Cauwer zijn begonnen aan de uitzending op Eén, onze livestream is ook op de afspraak. Het is zonnig in Innsbruck, de thermometer geeft 22 graden aan. .
  128. 14 uur 22. 2017. Vorig jaar kaapte Denemarken voor het tweede jaar op een rij het goud weg. Julius Johansen (19) trok aan het langste eind voor een Italiaans duo.
  129. 14 uur 16. Rugnummer 13 tot 18. Deze Belgen verschijnen aan de start: Remco Evenepoel, Steven Pattyn, Aaron Van der Beken, Ilan Van Wilder, Henri Vandenabeele, Xandres Vervloesem. .
  130. 12 uur 23. Bekijk nog eens de demonstratie van Evenepoel in de tijdrit.

   Bekijk nog eens de demonstratie van Evenepoel in de tijdrit

  131. 12 uur 22. "Of ik een ploeg nodig heb om wereldkampioen te worden? Zeker en vast. In het begin moeten we als blok rijden, zeker het stuk tussen kilometer 30 en 60 waar het vlak is. Daar moeten we zo goed mogelijk samen blijven.". Remco Evenepoel.
  132. 12 uur 22. Het parcours telt 132,4 km, een aanloop van 90 km en twee lokale rondes van 23,8 km. In die aanloop zit na zo'n 60 km de Gnadenwald, een korte steile klim van 2,6 km, maximaal 14 procent. In het lokale circuit moet twee keer een klim van 7,9 km bedwongen worden. Het parcours telt 1.916 hoogtemeters.
  133. Het profiel van dit WK. 12 uur 22.
  134. 12 uur 21. "We zijn een sterk blok, een ploeg die hier kan scoren en ook een groep vrienden die voor elkaar door het vuur gaat.". Remco Evenepoel.
  135. 12 uur 20. "Ik durf te zeggen dat we de sterkste natie zijn die hier aan de start komt in Kufstein. Als ik een echte slecht dag heb, kunnen er nog andere jongens winnen van de ploeg. We zijn echt goed voorbereid op dit WK, een collectief dat kan scoren.". Remco Evenepoel.
  136. 12 uur 18. WK junioren (m). Remco Evenepoel won dinsdag met overmacht de tijdrit en is dus ook in de wegrit dé te kloppen man. Mag België straks een wereldkampioen vieren? Volg de WK-race vanaf 14.30u op Eén of met livestream op deze pagina. .