• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Keirsbulck opent erelijst Antwerp Port Epic, Van Aert 8e

  Guillaume Van Keirsbulck (Wanty-Groupe Gobert) heeft met een solo de eerste editie van de Antwerp Port Epic op zijn naam geschreven. Wout van Aert had de boot gemist. Hij legde zich neer bij een 8e plaats.

  Van Aert vs. Roompot

  De Antwerp Port Epic stond dit jaar voor het eerst op de kalender. Het parcours kent u misschien nog uit de laatste edities van de Schaal Sels. In het noorden van Antwerpen kreeg het peloton 32 km kasseien en 30 km onverharde wegen voorgeschoteld in de polders.

   

  Geknipt voor crossers als Wout van Aert, maar de wereldkampioen veldrijden had pech en miste de boot. Guillaume Van Keirsbulck niet. Op 54 km van de finish plaatste hij een aanval in de kopgroep, de Nederlander Van Schip ging mee in zijn zog.

   

  In de achtervolging kreeg Van Aert af te rekenen met de ploegmaats van Van Schip. De topcrosser gooide er de beuk in op de kasseien, maar Team Roompot (zijn nieuwe werkgever?) deed er alles aan om hem af te stoppen.

   

  Toen Van Schip voorin kapseisde werkte de Nederlandse ploeg toch mee. Voor Van Aert hoefde het niet meer. In de laatste kilometers liet hij zijn tegenstanders varen.

   

  Van Keirsbulck maakte zijn solo keurig af. Op het Eilandje in Antwerpen boekte hij zijn eerste zege van het seizoen. Van Aert meerde als 8e aan, op meer dan 2 minuten van de winnaar.

  Wout van Aert

  Wout van Aert krijgt geen vrijgeleide.

  Top 10 Antwerp Port Epic (1.1)

  1. Guillaume Van Keirsbulck - 207 km in 5u16'30"
  2. Aksel Nömmela (Est) - op 1'37"
  3. Taco van der Hoorn (Ned)
  4. Wesley Kreder (Ned)
  5. Jan-Willem van Schip (Ned)
  6. Sjoerd van Ginneken (Ned) 
  7. Piotr Havik (Ned) - 1'47"
  8. Wout van Aert - 2'17"
  9.  Joris Nieuwenhuis - 3'57"
  10. Jeroen Meijers - 4'20"

  VIDEO: Finish Antwerp Port Epic

  VIDEO: Tegenaanval Van Aert

  VIDEO: Van Schip mist bocht

  Fase per fase

  1. 17 uur 22. Van Aert 7e. De Est Nömmela finisht op 2, de Nederlander Van der Hoorn op 3. Van Aert wordt 7e, op ruim 2 minuten van Van Keirsbulck. Voor de kopman van Veranda's Willems-Crelan kan het veldritseizoen stilaan beginnen.
  2. 17 uur 20. Van Aert heeft geen zin in een ereplaats. Hij laat de anderen sprinten.
  3. 17 uur 19. Bingo voor Van Keirsbulck. Guillaume Van Keirsbulck wint de eerste editie van de Antwerp Port Epic. Hij meert als eerste aan op het Schengenplein.
  4. 17 uur 16. Van Aert zet nog een keer alles op alles. Om de 2e plaats binnen te halen? Dan zal hij Van Schip moeten remonteren.
  5. 17 uur 10. Van Aert op bijna 2 minuten. Nog 6 km: Guillaume Van Keirsbulck baant zich een weg tussen de containers in de haven van Antwerpen. Hij kan al een keer nadenken over zijn eerste zegegebaar van het seizoen. Van Schip volgt op 1'23", de groep Van Aert op 1'50".
  6. 17 uur 03. Van Keirsbulck vergroot voorsprong. De versnelling van Van Aert haalt niks uit. Integendeel, Van Keirsbulck breidt zijn voorsprong verder uit. Op 10 km van de finish op het Eilandje bedraagt zijn voorsprong 1 minuut en 40 seconden.
  7. 16 uur 59. Nog 12 km: op een kasseistrook rond de Ekerse Putten jaagt Van Aert het tempo nog eens de hoogte in.
  8. 16 uur 59. Roompot doet toch mee. Bij de achtervolgers kijkt Van Aert eens rond. Op 13 km van de streep beslist Team Roompot om toch mee te werken. Dat zal moeten als ze Van Keirsbulck nog willen remonteren. De eenzame leider heeft een bonus van anderhalve minuut bij mekaar gereden.
  9. 16 uur 58. Nog 15 km: Van Keirsbulck versaagt niet in de straten van Ekeren.
  10. 16 uur 56. "Van Schip gaat zichzelf voor het hoofd kunnen slaan.". Ruben Van Gucht.