• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Fotofinish in Halle-Ingooigem: Van Poppel is zucht sneller dan Jakobsen

  Danny van Poppel (LottoNL-Jumbo) heeft Halle-Ingooigem op zijn erelijst gezet. De Nederlandse sprinter was net iets sneller dan Fabio Jakobsen (Quick-Step Floors).

  Halle-Ingooigem was de 3e wedstrijd uit het drieluik Heistse Pijl-Dwars door het Hageland-Halle-Ingooigem. De heuvelachtige koers tussen Halle en Ingooigem kende 120 rustige kilometers. Een trio met Laurens De Vreese (Team Belgium) koos voor de vroege vlucht. Zij kregen een maximale voorgift van 4 minuten.

   

  Bij het ingaan van de 2e van 4 plaatselijke rondes brak de koers dan eindelijk open. Lotto Soudal en Veranda's Willems Crelan schudden stevig aan de boom, maar uiteindelijk kwam alles toch weer samen. Op de laatste passage van de Tiegemberg verbrokkelde het wedstrijdveld onder impuls van een ontketende Sean De Bie. Slechts 25 renners overleefden die slijtageslag.

  De millimeterspurt tussen Jakobsen en van Poppel in vooraanzicht

  De millimeterspurt tussen Jakobsen en van Poppel in vooraanzicht

  Jakobsen jumpt te laat, van Poppel mag juichen

  In de laatste kilometers probeerden Dwars door het Hageland-winnaar Neilands en Lotto Soudal-renner Keukeleire nog een gooi te doen naar de zege, maar Quick-Step Floors en LottoNL-Jumbo lieten niet begaan, een grote kopgroep zou voor de zege spurten.


  In die spurt ging Danny van Poppel (LottoNL-Jumbo) vroeg aan, maar de Nederlander mocht alsnog juichen omdat zijn landgenoot Fabio Jakobsen (Quick-Step Floors) iets te laat zijn spurt had ingezet. Sean De Bie snelde naar een knappe 3e plaats, Jasper Stuyven (Team Belgium) werd 9e.

  Van Poppel: "Wist zelf niet of ik gewonnen had"

  • Danny van Poppel (1e): "Het was heel close. Ik wist zelf ook niet of ik gewonnen had. Maar als de jury het zegt... Het was een hectische sprint. Ik besliste om vrij vroeg aan te gaan, maar ik voelde Jakobsen naderen. Met hoeveel verschil ik win is niet belangrijk."
  • Fabio Jakobsen (2e): "Het is jammer dat het verschil zo klein is. Ik twijfelde even toen ik aanging en daar heb ik de sprint verloren. Maar ik mag niet hebberig zijn. Tweede worden in deze koers is zeker niet slecht."
  • Sean De Bie (3e): "Tegen Van Poppel en Jakobsen was er niets te beginnen. Ik mag niet klagen over mijn vorm. De conditie is goed, zondag weten we iets meer. Ik ben klaar voor het BK."
  Uitslag Halle-Ingooigem:  
  1. Danny van Poppel (Ned) 4u 30'40"
  2. Fabio Jakobsen (Ned) z.t.
  3. Sean De bie (Bel) z.t.
  4. Hugo Hofstetter (Fra) z.t.
  5. Kris Boeckmans (Bel) z.t.
  6. Timothy Dupont (Bel) z.t.
  7. Kevyn Ista (Bel) z.t.
  8. August Jensen (Noo) z.t.
  9. Jasper Stuyven (Bel) z.t.
  10 Tosh Van Der Sande (Bel) z.t.

  Fase per fase

  1. De Bie wordt nog 3e, ook Stuyven sprint naar een dichte ereplaats.
  2. Van Poppel wint!

   Danny van Poppel (LottoNL-Jumbo) mag straks Maarten Wynants op zijn blote knieën danken, want die reed het laatste gaatje dicht. In de spurt zat Jakobsen goed in het wiel van de Nederlander, maar hij timede zijn jump te laat. De bloemen zijn voor van Poppel!
  3. Millimetersprint. Van Poppel en Jakobsen gaan zij aan zij over de meet. Fotofinish!
  4. Morkov komt met Jakobsen. Links komt Boeckmans.
  5. Laatste kilometer

   Jens Keukeleire probeert nog eens aan te vallen, maar tevergeefs. Er zal gesprint worden.
  6. Op een rotstuk op 2 kilometer van de streep heeft het duo nog steeds een klein gat. Maarten Wynants (LottoNL-Jumbo) dicht het gat voor van Poppel.
  7. Van Bilsen is de volgende aanvaller. Op 3 kilometer van de streep probeert de Cofidis-renner er samen met Julius van den Berg (Seg Racing Academy) vanonder te muizen.
  8. Aanval Neilands!

   Krists Neilands, de winnaar van Dwars door het Hageland, ziet een groepje van 5 renners naderen en schudt aan de boom. Ver raakt de Letse renner van Israel Cycling Academy niet. Nog 4 kilometer.
  9. Boeken toe voor het peloton

   De grote groep volgt op 40 seconden. De winnaar zit vooraan!