Ga naar de inhoud
Roeselare wervelde voorbij Modena.

Roeselare kan Europese triomf al ruiken na wereldprestatie op bezoek bij Modena

 wo 29 maart 2023 21:58
Finale CEV Cup (heen)
Modena
Roeselare
einde
21
set 1
25
23
set 2
25
21
set 3
25
0
score
3

Twee sets winnen in eigen huis, dan verzekert Roeselare zich volgende week woensdag van de eindwinst in de CEV Cup. Dat heeft de Belgische ploeg te danken aan een wereldpartij tegen Italiaanse grootmacht Modena. Vooral hoofdaanvaller Kukartsev verkeerde in bloedvorm en begeleidde Roeselare naar een sensationele 0-3-zege.

Belgische droomavond in Modena

21 jaar na zijn historische eindzege in de Top Teams Cup mocht Roeselare zich opnieuw opmaken voor een Europese finale. Na de stunt in de halve finale van de CEV Cup tegen Piacenza troffen de West-Vlamingen met Modena opnieuw een Italiaanse reus.

 

Voor de heenwedstrijd in Italië had Roeselare-coach Steven Vanmedegael er geen doekjes om gewonden: "We komen om iets te rapen." En of zijn team dat ook deed. De bezoekers toonden in set één geen enkel symptoom van plankenkoorts tegen de Italiaanse sterren en pakten de eerste setwinst: 21-25.

 

Modena moest komen, maar botste op een ijzersterke Belgische organisatie. Ook aanvallend bracht Roeselare wervelend volleybal op het parket, met als exponent de Argentijnse aanvaller Pablo Kukartsev. Ook in een spannende tweede set trok het finaal aan het langste eind: 23-25.

 

Het resterende zelfvertrouwen van Modena - als dat er nog was - ebde helemaal weg. De Franse sterspeler Earvin N'Gapeth stond met een non-prestatie symbool voor de Italiaanse onmacht. Roeselare denderde onverstoord verder en maakte het in stijl af: 21-25 en 0-3 in sets. Een absolute stunt.

 

Volgende week is de opdracht duidelijk voor Roeselare. Als het in een kolkende zaal op Schiervelde twee sets kan winnen in de terugmatch, is de tweede Europese eindzege voor de club - en voor een Belgische club tout court - een feit.

Modena - Roeselare

21:58

Wervelend Roeselare smeert Modena een 0-3 aan!

"Onwaarschijnlijk!" Onze commentatoren zitten met een mond vol tanden. Roeselare smeert de Italiaanse volleybalreus Modena een 0-3-nederlaag aan in de heenwedstrijd van de finale van de CEV Cup. Onze landgenoten overklasten de Italianen drie sets lang en trekken met een riante bonus richting de terugwedstrijd. Dat wordt een heksenketel op Schiervelde.

21:57

Wat is dat hier allemaal?

Dominique Baeyens
21:56

N'Gapeth beleeft niet zijn avondje. Bij 20-22 moet hij het punt maken, maar de Fransman slaat de bal recht in het Belgische blok. 20-23, het pleit is bijna beslecht.

21:54

Na een warrige fase moet Modena opnieuw een punt afstaan na een netfout. Een meevaller voor Roeselare, dat opnieuw in moneytime is beland. 19-21.

21:47

Na een heerlijke rally is het Modena dat het punt naar zich toetrekt: Lagumdzija haalt finaal de trekker over. Kunnen de Italianen hier moed uit putten? 14-15.

21:43

Terwijl Kukartsev een zoveelste punt wegbuffelt, kan N'Gapeth zijn frustratie niet wegsteken. De Franse sterspeler van Modena speelt een anonieme wedstrijd. "Hij straalt heel weinig uit", ziet ook Marc Willems.

21:40

Modena toont eindelijk waarom het een van Europa's beste teams is. Na een boeiende rally kunnen de Italianen het netjes afmaken. Knap punt, 9-9.

21:40

Roeselare start de 3e set met een 3-0-voorsprong

21:39

Roeselare blijft domineren. Modena vindt geen antwoorden op het uitstekende aanvalspel van de West-Vlamingen. 6-9.

21:34

Ook in set drie zien we nog enkel teken van verzwakking bij Roeselare. 0-3.

21:30

Straf! Roeselare pakt ook set 2 tegen Modena met 25-23

21:27

Roeselare is baas en pakt ook set twee!

Een absolute stunt lijkt in de maak. Roeselare overklast Modena voorlopig en staat op één set van een stuntzege. Het heeft met zijn twee gewonnen sets hoe dan ook al een uitstekende uitgangspositie beet voor de terugwedstrijd volgende week.

21:24

Het hoeft niet altijd met brute kracht te zijn, illustreert uitblinker Kukartsev. Met een heerlijk plaatsballetje zet hij de 20-23 op het bord.

21:23

Roeselare moet ook in moneytime niets inboeten aan slagkracht. 19-22, het begint het alsmaar mooier uit te zien voor de West-Vlamingen.

21:19

Een schicht van Lagumdzija zet de 18-19 op het bord. "Enkel via de opslag zie ik Modena deze set nog doen kantelen", klinkt het bij onze commentatoren.

21:17

D'Hulst lijkt de 15-18 te scoren, maar de scheidsrechter zag een netfout. Onterecht, zo toont de herhaling ons. Pech voor Roeselare, Modena sluipt weer een puntje dichterbij.

21:15

Koekoek! Kukartsev pegelt zijn zoveelste punt tegen het parket. "Die bal zien we niet meer terug", luidt het bij Dominique Baeyens. Roeselare leidt met 14-17.

21:14

Roeselare heeft ook in set 2 een kloof van 3 punten te pakken